Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης συναντήθηκε την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με μέλη του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) το οποίο εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις επερχόμενες εκλογές της Αλβανίας και την αντιπροσώπευση της Ελληνικής μειονότητας, ενώ διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων αναφορικά με την ανάγκη ενότητας και ενιαίας αντιπροσώπευσης της Ελληνικής μειονότητας στη γείτονα χώρα. Επίσης εκφράστηκε η επιθυμία εκ μέρους του ΚΕΑΔ τα θέματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και χάραξης εθνικής στρατηγικής.
….
*Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σγουρίδης τόνισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στέκονται ενεργοί συμπαραστάτες και αρωγοί στα δίκαια αιτήματα της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Τέλος υπήρξε από κοινού συμφωνία να πραγματοποιηθεί επομένη συνάντηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και Βουλευτή του Αλβανικού κοινοβουλίου Βαγγέλη Ντούλε. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Ευθύμιος Δρόσος, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Κίγκας, ο πολιτευτής Θεσπρωτίας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, καθώς και το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Ντίνος. Από την πλευρά του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ και στέλεχος της Ομόνοιας Γεώργιος Τζομάκας, Ο Γραμματέας του πολιτικού συμβουλίου και Γραμματέας των αποδήμων Αλέξης Πάντος, το στέλεχος του ΚΕΑΔ Θανάσης Βασιλείου, και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Αντώνης Νέτσος.
….

*Ρωτάει το militaire.gr με νόημα: «Ποιοι είναι οι “λύκοι της Θράκης” που έχουν βγει “για κυνήγι”; Η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης κάλεσε για κατάθεση δυο μέλη της μειονότητας για αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο. Τι προκάλεσε την προσοχή των αστυνομικών αρχών;» και συνεχίζει:
«Ο ένας εκ των δύο, ο Μπουλέντ Χατζή έγραψε στον Ερκάν Αζίζογλου:
“Ερκάν χότζα μου να είσαι γαλήνιος, εγώ έστειλα τους λύκους, αυτοί θα πράξουν τα δέοντα”.
Κι ο Αζίζογλου  απαντά: “Ελπίζω να είναι εκπαιδευμένοι. Να βρουν το άτομο εκείνο από την αναπνοή του”.
Ο Μπουλέντ όμως δεν φαίνεται να καταλαβαίνει και απαντά σε άλλο μήκος κύματος γράφοντας πως  “όσο υπάρχουν λύκοι ο Τουρκικός Κόσμος πάντα θα είναι ισχυρός”
Στις «Τουρκόψυχες» εφημερίδες όμως που υποστηρίζουν τους φανατικούς της μειονότητας της Θράκης τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν αναφέρεται! Τα δύο μέλη της μειονότητας υποστηρίζουν ότι κλήθηκαν για κατάθεση στην αστυνομία για αναρτήσεις τους που είχαν να κάνουν με σχόλια για τους Εβραίους και για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια κηδείας στρατιώτη στη Γλαύκη. Πιθανόν θα καταθέσουν και γι΄ αυτά. Αλλά το ενδιαφέρον είναι λογικό να στρέφεται στο ερώτημα ποιοι είναι οι “λύκοι” της Θράκης.
-Ρωτάμε λοιπόν κι εμείς το ίδιο πράγματα και τους δυο Ιμάμηδες…Δηλαδή της Γλαύκης και των Βαφεϊκων. Ποιοι είναι οι «λύκοι της Θράκης»;
.......
*Ολοκληρώθηκε ιδανικά θα έλεγε κανείς, η διαδικασία παρασκευής του μεγαλύτερου καβουρμά στον κόσμο ο οποίος μάλιστα μετρήθηκε και ζυγίζει 298 κιλά και 300 γραμμάτια και είναι μήκους 15.1 μέτρων και με διάμετρο 16,5 εκατοστών σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη.
Παρόντα μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της παρασκευής του τεράστιου καβουρμά που θα μοιραστεί στους «πιστούς» την ερχόμενη Κυριακή και η ΕΡΤ αλλά και το Xanthi channel.
…..
*Αναλυτικότερα: «Η παρασκευή του θρακιώτικου καβουρμά-γκίνες, γίνεται από τέσσερις επιχειρήσεις της Θράκης. Το Επιμελητήριό μας επίλεξε αυτές τις επιχειρήσεις αλλά και αυτό το θαυμάσιο παραδοσιακό προϊόν, το οποίο έχει όλες τις δυνατότητες να βρεθεί σε όλες τις gourmet κουζίνες του κόσμου, όχι μόνο της πατρίδας μας και σε όλα τα νοικοκυριά» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης στους δημοσιογράφους, τονίζοντας με νόημα τα παρακάτω: «Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην εξωστρέφεια ενός θαυμάσιου προϊόντος, στην παγκόσμια αγορά, για αυτό το λόγο διεκδικούμε και βραβείο Γκίνες και θα το λάβουμε. Έχουμε ανοίξει καινούρια πύλη στο Γκίνες και είμαστε βέβαιοι ότι θα το λάβουμε.»
………
*Στις δηλώσεις του για τον Θρακιώτικο Καβουρμά ο γνωστός συμπολίτης μας  κ. Τζεμαλή Καραχασάν έδωσε και τις λεπτομέρειες.  «Τα 320 κιλά περίπου καβουρμάς, αποτελούνται από 570 κιλά ωμό μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο βράζει σε περίπου τρεις ώρες και εν συνεχεία «γεμίζεται» στα τεχνητά «έντερα» που υπάρχουν. Είναι ένα παραδοσιακό νόστιμο προϊόν που γίνεται περισσότερο στη Θράκη και αρέσει σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται και σε πολλά φαγητά, τρώγεται και κρύος και είναι ένα πολύ νόστιμο προϊόν το οποίο μπορεί διανεμηθεί και σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη».
-Ωστόσο ο καβουρμάς που ζυγίστηκε, ήταν τελικά 298.3 κιλά!!! Δηλαδή δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 300 κιλά!

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Χρήστος Μέτιος ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε χθες το περίπτερο της ΣΕΚΕ στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση του ΕΒΕ Ξάνθης. Μάλιστα συναντήθηκε και με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό με τον οποίο αντάλλαξαν θερμή χειραψία, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ.Κόλλια Τσαρουχά και οι λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι. Περίπτερο με το οποίο δήλωσε συμμετοχή η ΣΕΚΕ γιορτάζοντας φέτος τα 70 χρόνια λειτουργίας της, με εκθέματα καπνού, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα καπνομάγαζα και ενημερωτικό φυλλάδιο για τις δραστηριότητες και τους στόχους της διοίκησης.
Η έκθεση όπως είναι γνωστό διαρκεί μέχρι και την Κυριακή και ειδικά οι καπνοπαραγωγοί και παλιές καπνεργάτριες, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν το περίπτερο της ΣΕΚΕ.
Θα συγκινηθούν ιδιαίτερα..
Η ΚΑΤΙΝΑShare this

Related Posts

Previous
Next Post »