Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Με τον χαρακτηρισμό του επείγοντος η ανάκριση γιατον Ιμάμη Ηλιόπετρας

Με τον χαρακτηρισμό του επείγοντος ξεκίνησε μετά την άσκηση δίωξης στον Ιμάμη του Ηλιόπετρας από την Εισαγγελία Ξάνθης, η προανάκριση για τα όπλα που βρέθηκαν στον μιναρέ του τζαμιού. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε και που θα καταλήξει η συγκεκριμένη ιστορία. Και κυρίως, ας μη βιάζονται ορισμένοι να «πανηγυρίσουν»….
ΑΛΕΚΤΩΡ
….
*Ο οπλισμός βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο και όχι σε χώρο μέσα στο τζαμί. Άρα πρόσβαση μπορεί να έχει ο καθένας. Οποιοσδήποτε μπορεί να άφησε τον οπλισμό στο τζαμί, δήλωσε αφελώς στα Παραπολιτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσειν Ζεϊμπέκ.
-Ο μιναρές κύριε βουλευτά είναι κομμάτι του τζαμιού και στο χώρο αυτό υπεύθυνος είναι ο Ιμάμης και η Επιτροπή του.
-Κι αν θές και την άποψή μου κύριε Ζειμπέκ, ο καθείς από μας είναι υπεύθυνος όχι μόνο για το σπίτι μας αλλά και για τις «αυλές» μας! Δηλαδή το χώρο όπου βρίσκεται το σπίτι μας και τα δικά μας πράγματα…
…….

*Αλλάζω θέμα. Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου άρχισε η κατασκευή του σταθμού διοδίων της Μέστης από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ.
Για κινητοποιήσεις μιλά ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑΜΘ και Δήμαρχος κ. Λαμπάκης και καλεί όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 10.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
…..

*Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:
"Μετά από την προ μηνών σύσκεψη όλων των φορέων για τα μετωπικά Διόδια της Μέστης, μετά την υπόσχεση που λάβαμε από την τότε ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ περί τουλάχιστον λειτουργίας αναλογικών διοδίων, μετά την παραβίαση της άνω υπόσχεσης, μετά την έναρξη εργασιών για την κατασκευή του σταθμού Διοιδίων στην Μέστη, λαμβάνοντας υπ' όψιν την οικονομική εξαθλίωση του λαού της Θράκης και την επικείμενη αποκοπή του από την υπόλοιπη Ελλάδα εάν λειτουργήσουν τα μετωπικά διόδια.
Καλούνται όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι προκειμένου να αποφασίσουμε για τη μορφή των κινητοποιήσεων μας το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 10.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης".
…….

*Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ανακοινώνεται  ότι την Δευτέρα 03 Απριλίου 2017 θα δοθεί στην κυκλοφορία το νέο τμήμα της επαρχιακής οδού Νο2 “Σήμαντρα-Πολύσιτος-Κουτσό” καθώς και η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε νότια του οικισμού Πολυσίτου στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση της υπ’αριθ. 2 Επαρχιακής Οδού (Γέφυρα Πολυσίτου)”.
Εφιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ώστε να υπάρξει ομαλή προσαρμογή στις νέες κυκλοφοριακές συνθήκες. 
………

*Να σημειώσω πάντως ότι για το συγκεκριμένο δρόμο και κυρίως για την γέφυρα του Πολυσίτου, σκληρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της διοίκησης της Περιφέρειας ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, διατυπώνοντας την παρακάτω αιχμή….
-Ας εγκαινιάσουν και κανένα δικό τους έργο. Όλα δικά μας έργα έρχονται να εγκαινιάσουν και να κόψουν την κορδέλα!
-Εδώ που τα λέμε, δεν έχει και άδικο…
……

*Τρεις βασικούς λόγους επικαλέστηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Οντέρ Μουμίν, αιτιολογώντας την ανεξαρτητοποίησή του: Σύμφωνα με τον κ. Μουμίν, εντοπίζει βαθιές αποκλίσεις από το κοινό όραμα που τους συνέδεε με τον αείμνηστο Περιφερειάρχη μας, Γεώργιο Παυλίδη.
Δεν πιστεύει ότι ο μεταβατικός και εκλεγμένος από τους συμβούλους Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, μπορεί να οδηγήσει την Περιφέρεια μας σε καλύτερες ημέρες και εκεί πραγματικά που της αξίζει.
«Και 3ο δεν συμβιβάζομαι και πολεμώ την αδικία που υπέστην», τόνισε ο κ. Μουμίν.
-Βέβαια χθες μόλις τον πήρε τηλέφωνο στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ο Πάνος Παπαδόπουλος για να του κάνει κάποιες ερωτήσεις, ο συγκεκριμένος…ασυμβίβαστος νέος πολιτικός, έκλεισε τάχιστα το κινητό του, φοβούμενος εμφανώς τον διάλογο και τις «ενοχλητικές» ερωτήσεις…!
……

*Περιοδεία σε Πεντάλοφο και Πετρωτά θα πραγματοποιήσει το Σάββατο (1/4) το απόγευμα αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας θα συζητήσουν με τους κατοίκους των δύο χωριών για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εξόρυξη του ζεόλιθου, με αφορμή και την αδειοδότηση της εταιρείας «Όλυμπος Α. Ε.» για την εγκατάσταση λατομείου στη θέση «Κόκκαλο». Στην ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή κάνει λόγο για την «αναγκαιότητα υπεράσπισης του Ζεόλιθου από τη λεηλασία και αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού». Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα, τα μέλη της Επιτροπής θα παραχωρήσουν και συνέντευξη τύπου για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »