Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ 11 ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 2006

Συνεδρίαση με εντάσεις χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Ξάνθης Αλεξίας Γκιρτζίκη


ΣΚΗΝΕΣ έντασης στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με 11 συνολικά μικροπωλητές να διαμαρτύρονται έντονα στην Πρόεδρο και στα μέλη γιατί ο Δήμος τους πήρε τις άδειες και δεν θα μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Ωστόσο οι εκκλήσεις τους, δεν ακούστηκαν καθώς κατά πλειοψηφία το θέμα πέρασε από την Επιτροπή.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ
Αναλυτικότερα: Ομόφωνα πέρασαν και τα 9 θέματα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε χθες Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 14:30 μ.μ. υπό την Προεδρία της αντιδημάρχου Ξάνθης Αλεξίας Γκιρτζίκη.
Το κυριότερο από αυτά αφορούσε μικροπωλητές που τους έχουν πάρει τις άδειες, επειδή από το 2006 μέχρι σήμερα, δεν πλήρωσαν τα τέλη που όφειλαν στο Δήμο Ξάνθης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ιδιαίτερες εντάσεις και η Πρόεδρος της Επιτροπής να τους ξεκαθαρίζει ότι «σε περίπτωση που δεν ανακαλέσει το σώμα τις άδειες, θα πάνε όλοι μαζί κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος»!!!
Τελικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ανέστειλε και τις άδειες 11 μικροπωλητών οι οποίοι θα πάρουν τις άδειες πίσω μόνο αν ξοφλήσουν όλες τις οφειλές τους στο Δήμο Ξάνθης από το 2006.  Μάλιστα αν συνεχίσουν να λειτουργούν στο παζάρι κινδυνεύουν με πρόστιμο 5000 ευρώ από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως τους επέστησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία, γιατί το μέλος της Επιτροπής Χασάν Ογλού Φερτούν ψήφισε λευκό.
Στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης και η μη ανάκληση αδείας του Baizer αφού το κατάστημα αποκατέστησε όλες τις παραλείψεις που είχε εντοπίσει η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και αυτή με τη σειρά της, ενημέρωσε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομόφωνα επίσης τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν τα παρακάτω:
1.Παραχωρήθηκε τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας (οδός 28ης Οκτωβρίου από την πλατεία Ελευθερίας)  προκειμένου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΘΡΑΚΕΣ» να παίξει για διαφημιστικούς λόγους βόλεϊ
2.Παραχωρήθηκαν τμήματα της Πλατείας για τις γιορτές Νεολαίας.
3.Παραχωρήθηκε στην οδό Ύδρας & Βασ. Σοφίας χώρος για τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ.
Τέλος ομόφωνα εγκρίθηκε και η εισηγητική έκθεση της υπηρεσίας για την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ξάνθης (εισηγητής ο Μπαμπάτσος Αθανάσιος). Συνολικά θα τοποθετηθούν πινακίδες στα 32 χιλιόμετρα των μονοπατιών και μια κεντρική μεγάλη πινακίδα με όλα τα μονοπάτια και τις διαδρομής που θα τοποθετηθεί στη κρεμαστή γέφυρα του Κόσυνθου πίσω από το Σαμακώβ.  Μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα αξιέπαινη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον ΕΟΣ Ξάνθης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »