Σάββατο, Απριλίου 29, 2017

Και άλλοι 3 Τούρκοι... "φαντάσματα" είχαν καταφθάσει στην Ορεστιάδα με τους 2 που ζήτησαν άσυλο;


Κρατούμενοι στο τμήμα Μεταγωγών της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, οι δυο Τούρκοι κομάντο: ο λοχίας Χαλίτ Τσετίν, με καταγωγή από την Ξάνθη, κι ο επιλοχίας Φατίχ Αρίκ, που είχαν παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας, ζητώντας πολιτικό άσυλο ως αντικαθεστωτικοί.
Η υπόθεσή τους δεν έχει εξεταστεί. Ούτε όμως και το αίτημα της Τουρκίας που ζητά την έκδοσή τους.
H Άγκυρα δεν κρύβει την οργή της που η ελληνική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημά της να εκδοθούν οι οκτώ αξιωματικοί που μπήκαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Το STAR αποκάλυψε ότι έχουν εξαφανιστεί  άλλοι τρεις Τούρκοι κομάντο, οι οποίοι φαίνεται να έχουν έρθει μαζί με τους δυο λοχίες. Πρόκειται για τους άντρες του Σώματος Υποβρύχιων Καταστροφών Αχμέτ Τσάμογλου, Γιουτζέλ Οζκάν και Μουσταφά Οζέλ, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.
Η δικηγόρος των δυο κομάντο, Σταυρούλα Τομαρά, αποκάλυψε ότι για τελευταία φορά εντοπίστηκε από μια ειδική εφαρμογή, το σήμα του κινητού ενός από τους τρεις συναδέλφους των πελατών της, στην Αθήνα, την επομένη της εξαφάνισής τους στο νομό Θεσσαλονίκης. Έκτοτε αγνοείται κάθε ίχνος τους. Σαν να άνοιξε η γη και τους κατάπιε. «'Η κρατούνται σε κάποιο τμήμα στην Ελλάδα, σε απομόνωση ή σε μυστική κράτηση ή έχουν απελαθεί στην Τουρκία μυστικά. Αλλά μου περνάνε σκέψεις ότι μπορεί και να τους έχουν σκοτώσει».
Επισήμως πρόκειται για «φαντάσματα». Καθώς από καμμιά αρμόδια αρχή, δεν πιστοποιείται η παρουσία τους στη χώρα μας. Παρά μόνο από τους δυο Τούρκους που παραδόθηκαν στην Ορεστιάδα.

Επίσημες πηγές δηλώνουν ότι από την αρχή του χρόνου 178 Τούρκοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ενώ έχουν καταγραφεί άλλοι 64 αφίξεις, κυρίως από τον Έβρο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »