Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

693 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση κατάσχεσε το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης


Εξακόσια ενενήντα τρία (693) κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες της Δευτέρας, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας (01) 51χρονος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων, απείθεια και για οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης της αρμόδιας Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε Ε.Ι.Χ. όχημα πλησίον Λιμενίσκου Μαΐστρου, με οδηγό – ιδιοκτήτη τον ανωτέρω, να μεταφέρει σάκους με όστρακα.
Ο 51χρονος προσπάθησε να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου κατόπιν επισταμένης ζύγισης – μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε συνολικά σαράντα τρεις (43) σάκους με δίθυρα μαλάκια του είδους “Ruditapes decussatus” (αχιβάδα), υπολειπομένων διαστάσεων – από 3,6 έως 4,1 εκ., κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ. - συνολικού βάρους εξακοσίων ενενήντα τριών (693) κιλών, τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »