Σάββατο, Απριλίου 01, 2017

ΝΕΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ! Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης για την δημιουργία λατομείων στη περιοχή της Σταυρούπολης

Αναβολή στην ανάκληση αδείας του Baiser με έγγραφο της Υπηρεσίας Μνημείων Ν. Ξάνθης που θα κάνει αυτοψία την Τρίτη.

Υπό την Προεδρία της Αντιδημάρχου Αλεξίας Γκιρτζίκη, την  Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 14:30μ.μ. συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης και ασχολήθηκε με τα 24 θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη εκ των οποίων το σπουδαιότερο ήταν και πάλι αυτό της δημιουργίας λατομείων στην περιοχή των Κομνηνών Σταυρούπολης που αφορούσε μάλιστα 15 συνολικά θέματα!!! (Από το 15 έως το 24).
Για μια ακόμη φορά ομόφωνα λοιπόν ο Δήμος Ξάνθης με τη χθεσινή του απόφαση,  έδωσε αρνητική απάντηση στην ίδρυση και λειτουργία λατομείων στην ακριτική Σταυρούπολη. Από την Καβάλα, τη Δράμα τη Θάσο κλπ, οι κύριοι αυτοί αιτούνται να κάνουν λατομεία στη περιοχή μας. Ε, δεν θα χαλάσουμε εμείς την περιοχή της Σταυρούπολης για να τους κάνουμε το χατίρι…ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ BAISER
Το σώμα αποφάσισε επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να δώσει αναβολή του πρώτου θέματος που αφορούσε την ανάκληση της αρ.635/16-2-1999 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καφέ μπαρ Baiser μετά από αίτημα των επιχειρηματιών, αφού προσκόμισαν έγγραφο της Υπηρεσίας Νεοτέρων μνημείων, η οποία ενημέρωσε εγγράφως και τον Δήμο Ξάνθης, ότι η αυτοψία στο χώρο του μαγαζιού (σ.σ Οι επιχειρηματίες τα ξήλωσαν όλα…) θα γίνει την Δευτέρα 3/4 ή την Τρίτη 4/4 προκειμένου να ελεγχθεί η υφισταμένη κατάσταση.  
(σ.σ. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Μπένης ζήτησε από την Πρόεδρο της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αλεξία Γκιρτζίκη για μια ακόμη φορά να προσέλθει στο σώμα και να τους ενημερώσει για διάφορα ερωτήματα που έχουν, η προϊσταμένη Νεότερων Μνημείων…)
Η επιτροπή επιπλέον ανανέωσε τις άδειες επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Επίσης το σώμα ενέκρινε την παραχώρηση της πλατείας στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ξάνθης «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» και ενέκρινε την Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε Δημόσια Κέντρα στη Ξάνθη και την Σταυρούπολη μέχρι τις 2 τα μεσάνυχτα.  (που προβλέπεται από Αστυνομικές Διατάξεις και χορηγούνται σύμφωνα με την Α5/3010/85 Υγειονομική Διάταξη).
Τέλος όπως γράψαμε και στην αρχή, τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απέρριψαν τις εισηγητικές εκθέσεις που αφορούσαν την συναίνεση ερευνητικών εργασιών δημόσιου λατομικού χώρου μαρμάρου στη περιοχή Κομνηνών Σταυρούπολης.
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »