Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μάλλον «επίθεση» -για το ατύχημα στο δημοτικό κολυμβητήριο- θα περίμενε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ο Δήμαρχος κι έκανε το βράδυ της Δευτέρας παραταξιακή…αλλά ατύχησε. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ευχήθηκε περαστικά στον 16χρονο και να γίνει καλά και το άφησε το θέμα όταν κοπάσει ο θόρυβος.
ΑΛΕΚΤΩΡ
…….

*Δικαστήριο είχε χθες ο Θανάσης Ξυνίδης και προφανώς θα τελείωσε αργά και γι’ αυτό δεν παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου…
Αντίθετα ήταν παρόντες οι Φανουράκης και Ηλίας Βασιλούδης κι αυτοί όμως, κράτησαν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης χαμηλούς τόνους…
-Το ατύχημα του 16χρονου δεν προσφέρεται για κανενός είδος αντιπολίτευση!
….

*Τα κανάλια σβάρνα μάλλον πήρε ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ.Σάκης Καραμπίνης, προκειμένου να κάνει τον…επικοινωνιακό του αγώνα εναντίον της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Υπουργού Παιδείας..
Χθες το βράδυ για παράδειγμα όπως λένε οι πληροφορίες μου, επρόκειτο να μιλήσει σε κανάλι της Αλεξανδρούπολης, αφού και ο πρώτος Δήμαρχος άλλωστε που βγήκε δημόσια να τον στηρίξει, ήταν ο κύριος Λαμπάκης.
-Τι θα είπε; Μα αυτά που λέει παντού…Ότι δεν έχει καμία σχέση!
……

*Την ίδια ώρα τη μήνυση την οποία πραγματοποιήθηκε εναντίον του από τον κ. Καραμπίνη σχολίασε ο Κώστας Γαβρόγλου με μια λιτή αλλά δηκτική δήλωση.
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σημείωσε:
«Επειδή δημοσιεύματα φέρουν τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου κ. Καραμπίνη να έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον μου, έχω να δηλώσω ότι με όσα συμβαίνουν στο Δημοκρίτειο, το γεγονός δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση».
-Τι σύμπτωση…Κι εμάς το ίδιο!
……

*Την απόρριψη του νέου αιτήματος έκδοσης για τους τρεις εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών εισηγήθηκε χθες στο συμβούλιο εφετών η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα.
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη δεσμευτικότητα της απόφασης του Άρειου Πάγου και υποστήριξε εκ νέου ότι υπάρχει κίνδυνος βασανιστηρίων, αν οι αξιωματικοί εκδοθούν στην Τουρκία.
…..
*Στις αποφάσεις του Άρειου Πάγου αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του συμβουλίου, επισημαίνοντας και εκείνος ότι είναι δεσμευτικές.
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις μαζικές απολύσεις δικαστών στην Τουρκία, στα βασανιστήρια αλλά και στο ενδεχόμενο να επανέλθει η θανατική ποινή.
Ως προς τα νέα στοιχεία που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές στο νέο αίτημα έκδοσης, η εισαγγελέας επεσήμανε ότι δεν εισφέρουν αλλαγή δεδομένων.
……

*Το Σάββατο της Διακαινησίμου 22α  Απριλίου 2017 κατά την  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Ξάνθης ,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ξάνθης κ. Παντελεήμων , προεχείρισε  εις  Αρχιμανδρίτη τον π. Γεώργιο Βρένο  ,  απόφοιτο του Τμήματος Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας του ΑΠΘ και έναν εκ των νεοτέρων Κληρικών του δυναμικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και του ευχήθηκε καλή διακονία και  Άξιο στην κατά Θεό πορεία Του.
….

*Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πρώην Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης, για τις υπογραφές που έπεσαν μεταξύ της Αποκεντρωμένης και του Όμιλου Ελευθεριάδη για την Γεωθερμία της Νέας Κεσσάνης.
Διευκρινίζω λοιπόν ότι ο Σωκράτης είναι δικηγόρος του Ομίλου και με αυτήν την ιδιότητα παρέστη και στην υπογραφή σύμβασης μίσθωσης προκειμένου να υλοποιηθούν οι επενδυτές προτάσεις του Ομίλου Ευθυμιάδη για την διαχείριση του γεωθερμικού Πεδίου Ν. Κεσσάνης
…..

*Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε χθες, στο πολιτικό του γραφείο στην Παναγή Κυριακού, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων που έχουν οι δύο άνδρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής συζήτησαν θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας καθώς για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στα ελληνοτουρικικά και στο Κυπριακό.
Τέλος συζήτησαν και για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »