Σάββατο, Απριλίου 29, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Αίσθηση στη Ξάνθη απο την απόφαση του ΣτΕ για τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ


Αίσθηση από το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Μ» που αποκάλυψε ότι «το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Δημήτρη Μπένη για την 6μηνη αργία με την οποία τον τιμώρησε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια…». Ήταν μια υπόθεση που εκκρεμούσε από τον Γενάρη του 2016 και χθες επανήρθε στο φως.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη για την ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη: «Σας καλώ να πάμε στην Ξάνθη»
Στην κουβέντα παρενέβη ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος που ανέφερε ότι η τροπολογία αφορά και τη ΣΕΚΑΠ , η οποία ιδιωτικοποιήθηκε επί ημερών της ΝΔ και ότι θα έπρεπε να υποστηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα υποστηρίζοντας ότι οι βουλευτές τότε της κυβέρνησης εκλιπαρούσαν τον Ιβάν Σαββίδη να αποκτήσει την εταιρία και προσθέτοντας ότι τα πρόστιμα δεν διαγράφονται αλλά παραμένουν.
….
*Μάλιστα η συζήτηση ήταν έντονη και υπερέβη τη μιάμιση ώρα ενώ στη δευτερολογία του  ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ αλλά και στις διοικήσεις της ΝΔ που ευθύνονται για τις παρατυπίες: «Σας προκαλώ να πάμε μαζί στη ΣΕΚΑΠ και να μιλήσουμε με την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους.  Τη ΣΕΚΑΠ και την ευθύνη της λαθρεμπορίας και της χρεωκοπίας, την έχουν αυτοί που τη διοικούσαν επί των ημερών σας, ποιοι ήταν οι λαθρέμποροι και σε ποιο πλαίσιο ανομίας λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι δεν αίρεται το ποινικό σκέλος και ούτε διαγράφεται κανένα πρόστιμο.
…….
*Τι δεν γνώριζε ίσως ο Πρωθυπουργός; Ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση, αθωώθηκαν στο Εφετείο Θράκης και οι δυο κατηγορούμενοι Νίκος Παππάς (Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ) και Ζήνας (διευθύνων σύμβουλος) και μάλιστα δις...
-Τώρα ποιοι θα πληρώσουν το πρόστιμο μαμούθ που είναι 38.2 εκατ. ευρώ; Αυτό είναι μια άλλη ιστορία…
-Σίγουρα όμως ΟΧΙ ο Ιβάν Σαββίδης που δεν φταίει σε τίποτα και ο οποίος επένδυσε 35 εκατ. ευρώ!!! Έτσι για την ιστορία…
(σ.σ. Αλήθεια το  Σωματείο, οι τότε διευθυντές της ΣΕΚΑΠ κλπ γιατί δεν παίρνουν ευθέως θέση να μας πουν....γίνονταν ή δεν γίνονταν λαθρεμπόριο καπνού στη ΣΕΚΑΠ την περίοδο που ήταν συνεταιριστική;)
*Απρέπεια μεγάλη. Πέρσι λοιπόν στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων έκαναν και μια εκδήλωση στη Γενισέα, έδρα του Δήμου Αβδήρων όπου βρίσκεται το Μουσικό σχολείο και πήγανε εκεί και τα Μουσικά σχολεία από την Τουρκία κι 1-2 ακόμη σχολεία…Μάλιστα ενισχύθηκε από τον Δήμο το Φεστιβάλ και με 2.000 ευρώ!!!
-Φέτος ωστόσο απαξίωσαν εντελώς και ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ καμιά εκδήλωση!
-Μπορούμε τουλάχιστον να μάθουμε τον λόγο κύριε διευθυντά του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ.Κουτάκη Παναγιώτη; Και το ίδιο ερώτημα ισχύει φυσικά και για τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη…
……
*Το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά, έκανε λόγο για μεγάλη προσφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ο κ. Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, σημείωσε πως όταν υπάρχει οργανωμένο κόμμα δυστυχώς υπάρχουν μηχανισμοί που είναι συνυφασμένοι με τη λειτουργία των κομμάτων αλλά όταν χρησιμοποιούνται οι μηχανισμοί αυτοί με άσχημο τρόπο τότε είναι θέμα δημοκρατίας. Η κεντροαριστερά έχει λόγο ύπαρξης είπε ο κ. Πεταλωτής και αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος διατηρεί επιφυλάξεις για τον κ. Παπανδρέου τόνισε : Ο κ. Βενιζέλος παρά τις αντιρρήσεις που και εγώ είχα εκφράσει πάντα με θεσμικό τρόπο και σε υψηλούς τόνους για την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή με τη Ν.Δ ο κ. Βενιζέλος έχει προσφέρει πολλά για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
-Όταν ο Πεταλωτής μιλάει με τέτοια θερμά λόγια για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο Σωκράτης με τον Θανάση Ξυνίδη, ποια άποψη έχουν;
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »