Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Είδα τυχαία την συνέντευξη του Πρύτανη του ΔΠΘ κυρίου Καραμπίνη σε κανάλι της Αλεξανδρούπολης και ειλικρινά μου έκανε εντύπωση ότι μονοπωλούσε την συζήτηση! Σχεδόν καμιά μια ερώτηση ουσίας ο δημοσιογράφος…μόνος ρωτούσε, μόνος απαντούσε ο Πρύτανης επαναλαμβάνοντας στην ουσία τα ίδια και τα ίδια…
ΑΛΕΚΤΩΡ
……

*Δεσμεύσεις για επίλυση ζητημάτων τα οποία δημιουργούν αγκυλώσεις στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και άπτονται των αρμοδιοτήτων της, ανέλαβε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με παραγωγικούς φορείς του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας ότι θα μεταφέρει τα υπόλοιπα αιτήματα στα συναρμόδια υπουργεία.
*Η ατζέντα των φορέων περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό των τελωνειακών σταθμών του Έβρου στα σύνορα με την Τουρκία, ώστε να αποφεύγονται οι πολύωρες καθυστερήσεις τελωνειακού ελέγχου κατά τις περιόδους αιχμής, την επαναλειτουργία του τελωνείου της Σαμοθράκης ευνοώντας την προσέλκυση θαλαμηγών από τα Δαρδανέλια, την πολυσυζητημένη κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και δρομολόγηση διαδικασιών ώστε να επιτρέπεται η διέλευση τουριστικών λεωφορείων από το τελωνείο της Νυμφαίας Ροδόπης, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
……

*«Θα δοθεί από το υπουργείο η δυνατότητα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να έχει μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη σχετικά με το λιμάνι και το αεροδρόμιο όπως και την προώθηση, προβολή και μάρκετινγκ της περιοχής» είπε σε δηλώσεις η κ.Κουντουρά, συμπληρώνοντας ότι συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης. «Η υπουργός ήταν ειλικρινής μαζί μας , δεσμεύτηκε για αυτά που περνούν από το χέρι της. Ευελπιστούμε ο ειλικρινής αυτός διάλογος να έχει διάρκεια και αποτελέσματα» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.
………

*Σημειώνω ότι Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε τόσο τη Χρυσούπολη και τη Θάσο όσο και την Καβάλα.
Πιο αναλυτικά, η περιοδεία της ξεκίνησε από την περιοχή του Νέστου και συνάντηση στην Κεραμωτή με τον δήμαρχο του τόπου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο. Ακολούθησε «πέρασμα» στο νησί της Θάσου και σύσκεψη, στις 11:00, στο δημαρχείο με τον δήμαρχο, τοπικούς παράγοντες και φορείς τουρισμού της περιοχής. Οι εκπρόσωποι του νησιού ενημέρωσαν την κ. Κουντουρά για προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως «η αδικία», όπως αναφέρουν, η Θάσος να μην ανήκει πλέον στο μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ. Συζήτηση επίσης έγινε για τη δημιουργία μαρίνας στο Λιμένα αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης του λιμανιού της περιοχής για να δέχεται και πλοία κρουαζιέρας.
….*Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη ξενάγησε την κ. υπουργό στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου και ακολούθησε δίωρη επίσκεψη στις ομορφιές του τόπου.
Η παρουσία της κ. Κουντουρά συνεχίστηκε το απόγευμα στο ηπειρωτικό τμήμα του νομού Καβάλας. Συναντήθηκε στις 6:00 με την δήμαρχο Καβάλας και σήμερα, από τις 9 το πρωί, θα επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, το Μουσείο Καπνού, την παράλια ζώνη Δήμου Παγγαίου, τα Λουτρά Ελευθερών, το Βαπτιστήριο Λυδίας, τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, ενώ έχει προγραμματιστεί και σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια με τοπικούς παράγοντες και φορείς.
…..

*Και μια αναμνηστική φωτογραφία της Κουντουρά με τους ΑΝΕΛ Ξάνθης και Καβάλας στο φανταστικό ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ Καβάλας μετά την συνάντηση που είχε με τις Νομαρχιακές επιτροπές και κομματικά στελέχη.
Στη φωτογραφία ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης όπως και τοπικά επώνυμα στελέχη (Χρύσα Ούτση, Σπύρος Κούτρας, Δημήτρης Πετρόπουλος, Διαμαντής Σκουλαρίκης κ.ά)
-Μόνο δηλαδή ο κύριος Μπάμπης Ευστρατίου απουσίαζε…!!!
…..

*Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης συγχαίρει τη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, για τη μεγάλη νίκη και την πρώτη θέση που έλαβε στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ Ξάνθης στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Η σημαντική αύξηση των δυνάμεων της Δ.Α.Κ.Ε., πέρα από την επιτυχημένη συνδικαλιστική δράση των μελών της, αναδεικνύει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για την ύπαρξη ενός σύγχρονου συνδικαλιστικού κινήματος ως παράγοντα δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης.
Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                                   Ο  Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος                                    Πατεράκης Μιχαήλ

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »