Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Πήρα και φιλοξενώ τη παρακάτω πρόσκληση στη στήλη μου:
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν του κ. Χρήστου Πανόπουλου για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό αλλά και στον τόπο μας γενικότερα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ελισσώ την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 19:30.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ
………

*Σε συνεχή επικοινωνία με το παράρτημα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη. Όπως έγινε γνωστό οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή είναι καλά, ενώ την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν εκτός της πόλης.
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι 23 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή, μαζί με τους καθηγητές τους, είναι όλοι καλά, καθώς την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν στο Τσάρσκογιε Σελό (Τσαρικό Χωριό), έξω απο την πόλη.
…..
*Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.
……

*Το σχέδιο νόμου για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) απέστειλε στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το ν/σ έχει τίτλος «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας και άλλες διατάξεις».
…..
*Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, απαρτίζεται από διατάξεις με τις οποίες επιδιώκεται να διευκολυνθεί η λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης A’ και Β΄Βαθμού και να διευρυνθεί το δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προωθούνται διατάξεις που σχετίζονται γενικότερα με ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερη σημασία έχει η παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης.
Το Σχέδιο Νόμου δόθηκε στην ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Πριν από την εισαγωγή του προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, θα εξεταστεί από την ΚΕΝΕ (Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή) και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
………

*Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε χθες συνάντηση με εκπροσώπους Ενώσεων περιφερειακών μέσων Ενημέρωσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η –ως τώρα- λειτουργία του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, όπως θεσπίστηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με στόχο τη ρύθμιση του άναρχου τοπίου που έχει επικρατήσει στον κλάδο της διαδικτυακής ενημέρωσης και την επίτευξη διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των on line media, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
…..
*Επίσης, έγινε αναφορά στην πρόσφατη εγκύκλιο του Νίκου Παππά για την τήρηση της κατανομής των κρατικών διαφημιστικών δαπανών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την ποσόστωση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, η οποία ανέρχεται στο 30% της συνολικής, ανά φορέα, προϋπολογιζόμενης δαπάνης.
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων εξέφρασαν την ικανοποίηση των μελών τους για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τη βελτίωση των παραπάνω ρυθμίσεων.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην Ξάνθη για το Πάσχα γνωστοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης.
Αναλυτικά της αγοράς της Ξάνθης έχει ως εξής: 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 09 Απριλίου 2017 11.00 – 15.00
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
Μ. ΤΡΙΤΗ 11 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
Μ. ΠΕΜΠΤΗ 13 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Απριλίου 2017 13.00-19.00
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Απριλίου 2017 8.30-15.00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16 Απριλίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Απριλίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ.

Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »