Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Θα είναι παρών ο Θόδωρος Κοκκάλας στη βράβευση του Πανόπουλου;

Για να δούμε, θα είναι παρών στη βράβευση του Χρήστου Πανόπουλου την ερχόμενη Παρασκευή ή θα απουσιάζει, ο Θόδωρος Κοκκάλας; Ο Πρόεδρος δηλαδή που ανέβασε τον ΑΟΞ στην Α’ Εθνική και του παρέδωσε την ομάδα; Ή ξέχασε να τον προσκαλέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης; ΑΛΕΚΤΩΡ
……

*Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης πήρα και φιλοξενώ στη στήλη, την παρακάτω πρόσκληση:
«Σας προσκαλούμε στην συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί, την Τετάρτη 05 Απριλίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Το θέμα αφορά την εκδήλωση βράβευσης του Χρήστου Πανόπουλου».
-Πριν μας καλέσεις Κώστα Ζαγναφέρη στη σύσκεψή σου, το πρώτο που θα ήθελα να σε ρωτήσω και να μάθω…
-Τους XanthiFans και τους άλλους συλλόγους φιλάθλων, τους προσκάλεσες ή όχι;
….

*Στην καταγγελία ότι δέχθηκε σπρωξιές απο τον υπουργό Εσωτερικων Πάνο Σκουρλέτη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.
“Όταν πήγαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα με έσπρωξε τόσο ο υπουργός όσο και ο διευθυντής του” τόνισε μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ο κ. Λαμπάκης, δικαιολογώντας τα όσα είπε στον υπουργό.
….

*Παράλληλα ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης ζήτησε την παραίτηση του κ. Σκουρλέτη: ” Αν δεν ζητήσουμε τώρα την παραίτηση του ποτέ θα την ζητήσουμε” είπε χαρακτηριστικά.
-Ερώτημα κρίσεως…
-Τον φίλο σου Θανάση Ξυνίδη που τάχτηκε υπέρ της απλής αναλογικής, τον ρώτησες φίλε κύριε Λαμπάκη….
………

*Το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, δέχτηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρέσβη για το προφίλ του Δήμου Ξάνθης σε επίπεδο οικονομικό και επιχειρησιακό. Παράλληλα δε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την επισκεψιμότητα του Δήμου Ξάνθης, αλλά και του Νομού ευρύτερα.
Ο Πρέσβης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τις εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή μας. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με επίκεντρο τη νέα γενιά.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες, οι οποίες θα κρατούν τους νέους στον τόπο τους.
….
*Επίσης, ο κ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρέσβη για την πρόσφατη ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση χώρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω χορηγίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του YouthLab, ενός σύγχρονου χώρου για τη νεολαία.
Τέλος, ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Πρέσβη  να επισκεφθεί την Ξάνθη, ώστε να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές του Δήμου μας.
………

*Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαπραγμάτευσης με καπνικές εταιρείες για την πώληση των καπνών των παραγωγών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετά την αδυναμία της καπνικής Μιχαηλίδης να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή της συγκομιδής τους.
…..

*Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού Λαγκαδά κ. Θεόδωρος Ιορδανίδης: «Μετά από τρία δικαστήρια και τη συναίνεση της Μιχαληλίδης καταφέραμε να αποκτήσουμε την κυριότητα των 900 από τους 1700 τόνους. Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει γραπτή απάντηση του ΥπΑΑΤ που κάνει λόγο για «ενέργειες από τον πρόεδρο της Διεπαγγελματικής προκειμένου να μεταβιβασθούν τα καπνά των συμβολαίων που δεν έχουν πληρωθεί σε άλλες εταιρείες. Θεωρώ αυτή τη δήλωση τουλάχιστον ατυχή», ανέφερε ο ίδιος εκφράζοντας την πικρία του για την απουσία ενδιαφέροντος από την πολιτεία.
Ερώτηση για του απλήρωτους παραγωγούς του Ν. Τρικάλων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Γιώργος Λαμπρούλης, Κώστας Στεργίου και Διαμάντω Μανωλάκου.
………
*Ωστόσο όπως διευκρινίζει με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο κ. Ιορδανίδης πρόβλημα αντιμετωπίζουν παραγωγοί από την Ξάνθη, από το Αγρίνιο, την Κομοτηνή και γενικότερα σχεδόν από όλους τους καπνικούς συνεταρισμούς της χώρας. «Όλοι οι πρόεδροι είμαστε παθόντες και έχουμε το πρόβλημα να πουλήσουμε τα καπνά», ανέφερε συμπληρώνοντας:
Θα ήθελα πάντως να εκφράσω την απογοήτευσή μου γιατί κανείς από την πλευρά της πολιτείας και του ΥπΑΑΤ δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι καπνοπαραγωγοί. Σημασία έχει σε ποιες ενέργειες έχουμε προβεί εμείς ή ότι από την πλευρά τους δεν έκαναν καμία ενέργεια; Να μας ρωτήσουν «παιδιά που βρίσκεστε;» Ό,τι μπορέσαμε κάναμε μόνοι μας. Μέχρι στιγμής δεν έχει πληρωθεί κανένας από τους παραγωγούς. Οι 900 τόνοι μπορούν να διακινηθούν βάσει δικαστικής απόφασης που βγήκε την προηγούμενη Παρασκευή (31/3). Αφού μιλάμε για τα μισά καπνά που και αυτά ήταν χαμένα και τα πήραμε ελπίζουμε ότι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να πάρουμε και τα υπόλοιπα. Με το θέμα ασχολούνται 35 πρόεδροι όχι μόνο ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής».
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »