Σάββατο, Απριλίου 01, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Ξαφνικά ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ.Καραμπίνης (ξανα) «θυμήθηκε»τους Φορείς και τα σημαντικά προβλήματα του Πανεπιστημίου! Απεγνωσμένη προσπάθεια «νομιμοποίησης» του ρόλου του ή….επίδειξη δύναμης στην αντίπερα όχθη των Συριζαίων;


*Από την Πρυτανεία του ΔΠΘ πήραμε χθες την παρακάτω πρόσκληση:
Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Συγκλήτου, στο κτίριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων της Θράκης, προκειμένου να συζητηθούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Π.Θ.
……
*Μετά δηλαδή την ερώτηση στο Κοινοβούλιο από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Σκηνικό σκανδάλων και κακοδιοίκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης» και την άμεση αντίδραση της Συγκλήτου του ιδρύματος που ομόφωνα τάχθηκε στο πλευρό του Πρύτανη, Καθηγητή Αθανάσιου Καραμπίνη, κάνοντας λόγο για «υποτιθέμενα σκάνδαλα», καλούνται τη Δευτέρα  οι φορείς της Θράκης στην Πρυτανεία του ιδρύματος σε σύσκεψη, προκειμένου όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «να συζητηθούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης».
-Δεν ξέρω αλλά κάτι δεν μου ακούγεται τόσο καλά…
…..

*Από ότι μαθαίνω, συνεργείο του ALPHA από τη Θεσσαλονίκη χθες το πρωϊ βρέθηκε στη πόλη μας και επισκέφθηκε γραφεία εκδοτών και δημοσιογράφων προκειμένου να τους πάρει δηλώσεις γύρω από τις δραστηριότητες του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ.
Μάλιστα το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων ξεκίνησε από τα γραφεία του Μετέ στην οδό Βενιζέλου και επρόκειτο να μεταδοθεί στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ στις 7 χθες το βράδυ.
…..

*Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» τελικά το συνεργείο πήρε δηλώσεις από τους δημοσιογράφους Τένη Καμαρίδη (Θράκη) και Γιάννη Σιδηρόπουλο, αφού ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης…
Πλην όμως το αποτέλεσμα μάλλον ήταν…απογοητευτικό, αφού και οι δύο ελάχιστα δευτερόλεπτα ακούστηκαν στο δελτίο με τον Γ. Σιδηρόπουλο μάλιστα να διαμαρτύρεται και στο fb γιατί ο ALPHA από τα 6 λεπτά που μίλησε, πρόβαλε μόνο ….6 δευτερόλεπτα!
Ο καθένας με τον πόνο του δηλαδή..
……….

*Αλλάζω θέμα. Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, στις 03 Απριλίου 2017, στις 09:30ω έως 13:00ω, Στρατιωτικό Ιατρικό Κλιμάκιο αποτελούμενο από Ορθοπεδικό, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα επισκεφτεί το Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Δροσερού, για την πραγματοποίηση δωρεάν υγειο-νομικής εξέτασης των κατοίκων.
………
*Επίσης, από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, στις 04 Απριλίου 2017, στις 11:00ω, στο πλαίσιο ενημερωτικών διαλέξεων, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Σχεδιασμός Κατασκευών με Ευροκώδικες - Δια-κινδύνευση», από τον Πρύτανη Δ.Π.Θ. στο αμφιθέατρο του Σ. Στρατού.
…..

*Πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ την Δευτέρα 3 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 7 Απρίλη 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας και των εκδηλώσεων της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Κόντρα στο κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, κόντρα στην απογοήτευση και τον συμβιβασμό, η πλούσια και πολύμορφη δράση των συνδικάτων, η συζήτηση, η ενημέρωση, το αγωνιστικό παράδειγμα δίνουν ελπίδα και κουράγιο.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να απευθυνθούν στην εργατική τάξη με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.
Να αποκαλύψουμε στους εργαζόμενους τα ψέματα της κυβέρνησης, περί «Δίκαιης Ανάπτυξης» και «Αντισταθμιστικών».
Το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Η εργατική τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τη νέα συμφωνία.
Με όλες μας τις δυνάμεις, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες δημιουργούμε προϋποθέσεις για απεργιακή απάντηση στα βάρβαρα μέτρα.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουμε με ένταση και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην ενιαία επίθεση Κυβέρνησης - Κεφαλαίου - ΕΕ. Με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στα Συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη σε όλη την Ελλάδα και με αγωνιστική προετοιμασία των απεργιακών συγκεντρώσεων της φετινής Πρωτομαγιάς.
H Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ
6937414409, 6973777846

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΑΣ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα την τελευταία τριετία. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ και τα τελευταία χρόνια, από το 2013 έως και το 2016 οι αυτοκτονίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά: Το 2013 έγιναν σε όλη την Ελλάδα 566 αυτοκτονίες και 642 απόπειρες αυτοκτονίας. Το 2014 έγιναν 514 αυτοκτονίες και 579 απόπειρες. Το 2015 έγιναν 613 αυτοκτονίες και 769 απόπειρες, Το πρώτο εννεάμηνο του 2016 έγιναν 349 αυτοκτονίες και 513 απόπειρες. Την θλιβερή πρωτιά έχει η Αττική, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Κρήτη, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Θεσσαλία. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι περισσότεροι αυτόχειρες είναι άνω των 41 ετών ενώ λίγοι οι κάτω των 22 ετών.
(Σ.Σ. Μη μιλάς, μη σιωπάς….κατρακυλάει η Ελλάς!)
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »