Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γεωθερμικού γεωεναλλάκτη μήκους 3.000 μέτρων για την ανάπτυξη συστήματος αβαθούς γεωθερμίας για την θέρμανση και παραγωγή ΖΝΧ (ζεστού νερού χρήσης) του κτιρίου του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης.
……

*Για το συγκεκριμένο θέμα συνέντευξη τύπου έδωσε χθες το μεσημέρι στο αμφιθέατρο Κ. Καραθεοδωρή, στην Πανεπιστημιούπολη στα Κιμμέρια Ξάνθης, ο υπεύθυνος του έργου και αναπληρωτής Πρύτανης Καθηγητής κ. Παντελής Μπότσαρης.
Μην κρύβοντας φυσικά την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα…
……..

*Πιο αναλυτικά: Ο γεωθερμικός γεωεναλλάκτης αποτελείται από τριάντα τέσσερις (34) γεωτρήσεις των ενενήντα (90) μέτρων έκαστη και θα τροφοδοτεί δύο παράλληλα συνδεδεμένες γεωθερμικές αντλίες θερμότητας για την θέρμανση και παροχή ζεστού νερού χρήσης στο κτίριο του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών.
…..
*Σημειώνω ότι το σύστημα της αβαθούς γεωθερμίας αποτελεί μία από τις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που κατασκευάζονται στο κτιριακό συγκρότημα των φοιτητικών εστιών του Δ.Π.Θ. στο πλαίσιο του έργου REUNI - «Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ- Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας», το οποίο χρηματοδοτείται από χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014, Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.365,78 €  ευρώ.
….

*Δεν τα πάει καλά στη Ξάνθη και στη Θράκη ο πρώην «Εθνικός μας σωτήρας» κύριος Κουικ, δεν τα πάει καλά και στην έδρα του!!!
Το τελευταίο μαντάτο; Ως εκπρόσωπος λοιπόν της κυβέρνησης, ο Τέρενς Κουίκ αποδοκιμάστηκε στο Καραϊσκάκη και αποχώρησε από την εξέδρα στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ πριν το 90'.
Φοβούμενος τα χειρότερα μετά το τέλος του αγώνα!
…….
*Είναι βέβαια προφανές πως ο κόσμος του Ολυμπιακού τα έχει βάλει με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θεωρώντας την υπαίτια για την μεταχείριση που έχει η ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν πως τα... άκουσε για τα καλά στο Καραϊσκάκη ο Τέρενς Κουίκ.
-Πληροφορίες μου αναφέρουν λοιπόν ότι ο γνωστός δημοσιογράφος και νυν πολιτικός αποδοκιμάστηκε έντονα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και έφυγε από την εξέδρα γύρω στο 85'.
…….

*Αλλάζω θέμα. Σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο, φιλοδοξεί να καταστήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μέσα από ισχυρές συνεργασίες και με σύγχρονες μεθόδους, η πλειοδότρια κοινοπραξία του Deutsche Invest Equity Partners GmbH, της Terminal Link SAS του ομίλου CMA-CGM και της Belterra Investments LTD, όπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της τελευταίας, η οποία ανήκει στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη.
………
*"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η κοινοπραξία μας είναι εκείνη που πλειοδότησε στον διεθνή διαγωνισμό για τον ΟΛΘ. Αποδεχτήκαμε με τιμή την πρόσκληση του fund DIEP, ενός πανίσχυρου επενδυτικού ομίλου, να συμμετάσχουμε στην κοινοπραξία διεκδίκησης του ΟΛΘ, να συνδιαμορφώσουμε ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης και να διασφαλίσουμε πως η Θεσσαλονίκη και η τοπική κοινωνία θα ωφεληθούν δραστικά από αυτή την μεγάλη επένδυση. Αν και συμμετέχουμε με μειοψηφικό ποσοστό, αισθανόμαστε υπεύθυνοι για την υλοποίηση ενός εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών προγραμμάτων στην Θεσσαλονίκη και τη χώρα" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Belterra Investments.
………

*Την καταβολή της πρώτης δόσης 450.000 στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ) αποκλειστικά για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Το ποσό θα αντληθεί από τους ΚΑΠ των δήμων και εγκρίθηκε στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και της ΕΕΤΑΑ, σχετικά με την πραγμάτωση του εν λόγω προγράμματος.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 16,89 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας, αποκλειστικά  για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ο οποίος τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το εν λόγω ποσό -η κατανομή του οποίου εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη- μπορεί να αξιοποιηθεί από τους δήμους για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, με σκοπό την άμβλυνση των κινδύνων σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που πραγματοποιείται από ιδιοκτήτες στον περιβάλλοντα χώρο κατοικιών και άλλες εκτάσεις.
Τέλος, ενισχύεται η εθελοντική δράση σε επίπεδο ΟΤΑ Α΄ βαθμού, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη σε εξοπλισμό, λειτουργικά έξοδα και την κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »