Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

Σφαίρες, επιταγές, ευρώ και καπνός για ναργιλέ «σταμάτησαν» στο Τελωνείο Κήπων


Οι επιτυχίες συνεχίζονται από το Τελωνείο Κήπων.
Την Κυριακή 2/4/17 το απόγευμα, από τους ελεγκτές του τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Κήπων , σε έλεγχο ΙΧΕ αυτοκινήτου με πινακίδες Τουρκίας που επέβαιναν δύο Τούρκοι υπήκοοι και προορισμό την Ελλάδα, βρέθηκαν σε ατομική χειραποσκευή και σε εσωτερική τσέπη του οδηγού, τριάντα επτά (37) σφαίρες των 9 mm και μία γεμιστήρα. Ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των ανωτέρω.
Παράλληλα, οι παραπάνω ελεγκτές, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε τούρκικο ΙΧΕ με προορισμό την Ελλάδα, ανακάλυψαν επιταγές συνολικής αξίας περίπου εκατόν ογδόντα χιλιάδες (180.000,00) λιρών Τουρκίας μαζί με περίπου δυο χιλιάδες πεντακόσιες (2.500,00) λίρες Τουρκίας καθώς και πεντακόσια ευρώ (500,00) σε μετρητά. Επιβλήθηκαν πρόστιμο περίπου δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000,00).
Αργότερα την νύχτα της ίδιας μέρας, ελεγκτές του τμήματος Δίωξης, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ΙΧΕ με πινακίδες Αλβανίας στην έξοδο της χώρας, ανακάλυψαν ρευστά διαθέσιμα τριάντα χιλιάδων (30.000,00) για τα οποία δεν υποβλήθηκε η δήλωση που προβλέπει ο νόμος. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο επτά χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (7.500,00).
Παράλληλα, ξημερώματα Δευτέρας 3/4/17, από τους ανωτέρω ελεκτές, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ΙΧΕ με πινακίδες Αλβανίας στην είσοδο της χώρας, ανακάλυψαν δεκατρία (13) κιλά καπνού ναργιλέ, που αποπειράθηκαν να εισάγουν παράνομα στη χώρα. Ακολούθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ το πρόστιμο για την παραπάνω ποσότητα είναι περίπου τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (4.500,00).Share this

Related Posts

Previous
Next Post »