Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Συνέδριο για τους δρόμους τους μεταξιού, χωρίς καμιά αναφορά όμως στο Σουφλί! Και φυσικά έχει απόλυτο δίκαιο ο Δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, αφού όταν μιλάμε για μετάξι….ο νούς όλων πάει στο ΣΟΥΦΛΙ!
………..

*Με ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες για τα παρακάτω σε σχέση με την αλιεία στα ποτάμια του Νομού μας.
“Σας ενημερώνουμε ότι με έγγραφο που μας απέστειλε το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, απαγορεύεται η αλιεία ιχθυών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο : α) στον ποταμό Νέστο β) στον ποταμό Κόσυνθο γ) στον ποταμό Κομψάτο δ) στους παραποτάμους τους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π. Ε. Ξάνθης.
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας ισχύει για το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2017”
………

*«Ευχαριστούμε τον Υπουργό. Θέλουμε να έχουμε μια συνεχής επαφή με την κυβέρνηση για να γνωστοποιούμε τα προβλήματά μας και να αναζητούμε λύσεις» δήλωσε ο κος Αμέτ Ριτβάν, δήμαρχος Αρριανών στην ΕΡΤ Κομοτηνής μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό ψηφιακής πολιτικής.
....

*Πιο αναλυτικά: Είχε μόλις ολοκληρωθεί η επίσκεψή του Νίκου Παππά σε Οργάνη κι Αρριανά στη Ροδόπη. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης Νίκος Παππάς έζησε για 5 ώρες σε ένα δήμο που αποτελείται από 57 οικισμούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ορεινοί και ημιορεινοί με δύσβατο οδικό δίκτυο (ιδιαίτερα από την Οργάνη και πιο πάνω), μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των οικισμών, απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης κι αποχέτευσης και πολλά καθημερινά ζητήματα για τους κτηνοτρόφους κι αγρότες, στην πλειοψηφία τους, κατοίκους.
……..
*Επίσης ο δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν για μια ακόμη φορά έθεσε το θέμα της στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και αυτό της παραχώρησης μηχανημάτων έργων. «Όταν έρχεται στην περιοχή μας ένας πολιτικός καταλαβαίνει καλύτερα τα ζητήματα που του θέτουμε στην Αθήνα» δήλωσε ο δήμαρχος σημειώνοντας εκ νέου πόσο σημαντικό είναι για τον δήμο «αντί να δίνουμε τη δουλειά έξω πληρώνοντας 500 ευρώ την ημέρα, να έχουμε εμείς τον κατάλληλο εξοπλισμό, να πληρώνουμε 100 ευρώ την ημέρα και να κάνουμε διπλάσια και τριπλάσια δουλειά.» Παράλληλα, ο κ. Αμέτ Ριτβάν φρόντισε να στείλει και τα «χαιρετίσματά του», όπως είπε στον Πρωθυπουργό λέγοντας επί λέξη «περιμένουμε το γκρέϊντερ που μας υποσχέθηκε».
……….

*Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στο χώρο του τύπου, που απειλούν ακόμη και την ομαλή έκδοση πολλών εφημερίδων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη ανησυχία του τονίζοντας ότι οι εξελίξεις, εκτός από τα ήδη γνωστά προβλήματα στην ομαλή έκδοση πολλών εφημερίδων, απειλούν να συμπαρασύρουν και τον ευαίσθητο τομέα της εκτύπωσης και διακίνησης των εντύπων.
Παράλληλα το Δ.Σ. Απευθύνεται σε τράπεζες και κυβέρνηση λέγοντας:
«Α) Εφιστούμε την προσοχή στους αρμόδιους παράγοντες (κυβερνητικούς -Τραπεζικούς) για ένα θέμα που εν δυνάμει απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα την ομαλή παραγωγή και διακίνηση των εφημερίδων.
Β) Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους (κυβέρνηση, τράπεζες, εκτυπωτικές εταιρείες, πρακτορεία διανομής) να εξετάσουμε από κοινού τις απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο της νομιμότητας, με στόχο να αποτραπεί ένα θανάσιμο πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου. Οποιαδήποτε ολιγωρία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας και πολυφωνίας αλλά ταυτόχρονα θα πλήξει χιλιάδες εργαζόμενους, τα ήδη σκληρά δοκιμαζόμενα ασφαλιστικά τους ταμεία, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα των Τραπεζών».
……
* Και κλείνω με την παρακάτω ανακοίνωση που έλαβα:
Μπροστά στη διαπραγμάτευση των μέτρων και των αντιμέτρων, η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Α.Μ.Θ απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στους βουλευτές Αν. Μακεδονίας Θράκης θέτοντας υπόψη του το πλαίσιο των μέτρων προστασίας που πρέπει να ληφθούν άμεσα, έτσι ώστε να υπάρξει προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Με αυτό τον τρόπο η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Α.Μ.Θ εκφράζει τη μεγάλη αγωνία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και οι οικογένειές τους ενόψει της νέας συμφωνίας, με το επικείμενο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. 
….

*Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει άνιση μεταχείριση, αποκλεισμός, φτώχεια και ζητούν το αυτονόητο: προστασία από την ελληνική Πολιτεία, μέσα στην κρίση.  
Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Α.Μ.Θ, η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα.
Αναλυτικά οι προτάσεις της Π.ΟΜ.Α.μεΑ   Α.Μ.Θ στην επιστολή  στο facebook : https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1701022576866930&id=1636378469998008Share this

Related Posts

Previous
Next Post »