Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Δεύτερη "δικαίωση" του Κυβερνείου στη διαμάχη με τον Δήμο Ξάνθης...

*Πραγματική βόμβα που δυστυχώς εκθέτει για μια ακόμη φορά την εμπάθεια με την οποία ο Δήμαρχος Ξάνθης αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη επιχείρηση…!
-Συγκεκριμένα και για δεύτερη φορά μάλιστα, το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ δικαιώθηκε στη προσφυγή που κατέθεσε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για την 381/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε τις «εμμονές» του Δημάρχου Ξάνθης, για τον κοινόχρηστο χώρο!

*Μάλιστα την ημέρα που συζητούνταν η συγκεκριμένη υπόθεση, εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής όπως μαθαίνω και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μαζί με την δικηγόρο του Δήμου Ξάνθης κ.Χατζηλιάδου, αναπτύσσοντας προφορικώς τις απόψεις τους και καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα…
Ωστόσο η Επιτροπή δεν πείστηκε από τα επιχειρήματά τους και δικαίωσε στη προσφυγή του και πάλι το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ!
....
*Αναλυτικότερα κι όπως διαβάζω στη σχετική απόφαση, « H Επιτροπή του άρθρου 152, αφού άκουσε την εισήγηση και την ειδικότερη γνώμη του Προέδρου του Ν.Σ.Κ. Αθανάσιου Θεοχάρη, μελέτησε τα στοιχεία του σχηματισθέντος φακέλου, μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών και αφού σκέφθηκε κατά Νόμο,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ομόφωνα τα εξής:
«Την αποδοχή της από 20-2-2017 προσφυγής της εταιρείας με την επωνυμία ΕΣΤΙΑΣΗ ΟΕ κατά της υπ. αρίθμ. 381/31-1-2017 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και την ακύρωση αυτής, σύμφωνα με τις σκέψεις που εκτέθηκαν στην ανωτέρω εισήγηση και τη γνώμη του Προέδρου της, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης, επί τω τέλει της ακύρωσης, από τον ΓΓ της ΑΔΜΘ, της πιο πάνω αναφερόμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, ούτως ώστε, αφού η απόφαση αυτή αναπεμφθεί, μετά την ακύρωσή της, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, το συλλογικό, αυτό, όργανο του Δήμου Ξάνθης, προβεί στην έκδοση νέας κανονιστικής απόφασης, που θα τροποποιεί την υπ’ αρ. 286/2016 απόφαση, θα διαλαμβάνει, δε, επαρκή και νόμιμη αιτιολογία για το ζήτημα της παραχώρησης ή μη του επίμαχου κοινοχρήστου χώρου.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 15/2017
Ο Γραμματέας
Κων/νος Μπλέτσας
ΠΕ Πληροφορικής
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Θεοχάρης
Πάρεδρος του Ν.Σ.Κ».
-Κύριε Δήμαρχε της Ξάνθης, το σχόλιό σας; Διότι στο τέλος αυτή η ιστορία θα γίνει και ανέκδοτο…

*Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου της Σταυρούπολης, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με αφορμή τις κατηγορίες της κομματικής οργάνωσης για πλήρη αδράνεια των βουλευτών στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Ιδού και τι αναφέρει:
Η  με Αρ. Πρωτ. 26735/Δ2 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το σχολικό έτος 2017-2018, μετατροπής του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης Ξάνθης, σε Λυκειακές Τάξεις προσαρτημένες στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Ξάνθης και η λειτουργία των δύο σχολείων με έναν διευθυντή εδράζεται στις διατάξεις του νόμου 1566/1985.
Σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 3 ορίζεται ότι «Γενικά λύκεια με μαθητές λιγότερους από πενήντα (50) μπορεί να μετατρέπονται, με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε τάξεις λυκείου». Το Λύκειο Σταυρούπολης, επομένως, σύμφωνα με τον νόμο, που εφαρμόζεται από το 1985, θα λειτουργήσει με λυκειακές τάξεις μαζί με το Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Παράλληλα, είναι ψευδές το γεγονός ότι το σχολείο θα πάψει να λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς, εφόσον υπάρχουν μαθητές υποψήφιοι των Πανελληνίων, θα εξεταστούν στο σχολείο τους.
 Όλα αυτά, φυσικά, καμία σχέση δεν έχουν με τις κινδυνολογίες της ΝΟΔΕ Ξάνθης, διότι το Λύκειο της Σταυρούπολης δεν καταργείται, ούτε  υποβαθμίζεται. Αντιθέτως, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η ΝΟΔΕ Ξάνθης μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου, οι παροχές στην εκπαίδευση προς τους μαθητές είναι ακριβώς οι ίδιες στις Λυκειακές τάξεις, δηλαδή το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί, με όλες τις ειδικότητες.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Το Γραφείο Τύπου


*Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται:
-την Τετάρτη 5/4, στη 1 μμ μαζί με τη Διδασκαλική Ένωση Ξάνθης έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 12:15 μμ από την πλατεία Ελευθερίας.
-την Πέμπτη 6/4, στη 1 μμ έξω από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής κηρύσσονται δύο τρίωρες στάσεις εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Έναν μήνα πριν τη λήξη της θητείας της Ελένης Ράικου, μετά την «ηχηρή» παραίτησή της, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα για να επιλέξει το νέο ή τη νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά τη Διαφθοράς.
Το ΑΔΣ συνέρχεται για να αποφασίσει το νέο πρόσωπο που θα διαδεχθεί την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της στις 24 Μαρτίου με βαριές καταγγελίες περί σχεδίου ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που βάλλονται από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis.
Το ΑΔΣ θα συνέλθει υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και με εισηγητή τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Μαχαίρα.
Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση της κ. Ράικου ήταν η τρίτη στην Εισαγγελία Διαφθοράς αφού είχαν προηγηθεί, αυτές του Γρ. Πεπόνη και του Σπ. Μουζακίτη οι οποίοι είχαν αναλάβει μόλις συστάθηκε η νέα θέση για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος στο κτίριο του Εφετείου της Αθήνας.
Η ΚΑΤΙΝΑ
(Σ.Σ. Για να δούμε η κυρία  Βασιλική Θάνου πότε θα αποχωρήσει από την Προεδρεία του Αρείου Πάγου…)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »