Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

Σσσσ.... Ψίθυροι

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Με την με Αρ. Πρωτ. 26735/Δ2 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποφασίστηκε η μετατροπή, από το σχολικό έτος 2017-2018, του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης Ξάνθης, σε Λυκειακές Τάξεις προσαρτημένες στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Ξάνθης…
Από την απόφαση μεταξύ άλλων, προκαλείται κατάργηση της λειτουργίας του σχολείου ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες εξετάσεις…
Καλούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και την ΕΛΜΕ Ξάνθης, να ενημερώσουν τους πολίτες για τις συνέπειες της παραπάνω απόφασης, καθώς μέχρι τώρα παρέλειψαν να πράξουν τούτο, ενώ εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευση μας για την παντελή έλλειψη προάσπισης των συμφερόντων του Νομού Ξάνθης από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
(Από την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης)
-Οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο στόχαστρο…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Δυστυχώς η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να μετατρέψει το Ημερήσιο Λύκειο Σταυρούπολη σε Λυκειακές Τάξεις, αποτελεί μια ακόμη απόφαση που δεν αδικεί μόνο την ακριτική περιοχή, αλλά και την υποβαθμίζει σε θέματα εκπαίδευσης…
Επίσημη αιτία του Υπουργείου, τα λίγα παιδιά…
Εδώ όμως δεν έχουμε για μια οποιαδήποτε περιοχή, αλλά και την Ακριτική Σταυρούπολη και η δικαιολογία των ΑΝΕΛ και κάποιων άλλων κύκλων ότι, κάτι παρόμοιο έγινε και στον Κεχρόκαμπο Δράμας κλπ δεν πείθει κανέναν…
Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα να καταργηθεί το σχολείο ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες και παράλληλα δεν θα έχει και Λυκειάρχη, ενώ μόνο μειδιάματα προκαλεί η πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ να «χρεωθούν» αυτοί το συγκεκριμένο θέμα κι όχι ο…ΣΥΡΙΖΑ! Τέτοια «συντροφικότητα;»
«Α»

Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων για την αγορά της Ξάνθης

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην Ξάνθη για το Πάσχα γνωστοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος.
Αναλυτικά αυτό έχει ως εξής: 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 09 Απριλίου 2017 11.00 – 15.00
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
Μ. ΤΡΙΤΗ 11 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
Μ. ΠΕΜΠΤΗ 13 Απριλίου 2017 8.30-14.00 – 17.30-21.00
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Απριλίου 2017 13.00-19.00
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Απριλίου 2017 8.30-15.00
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16 Απριλίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Απριλίου 2017 ΚΛΕΙΣΤΑ

Δήμος Αβδήρων: Συγχαρητήρια σε Απόλλων Διομήδειας και Νέα Ασπίς Πηγαδίων για την άνοδο

Ο Δήμαρχος Αβδήρων συγχαίρει τους Ποδοσφαιριστές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ και ΝΕΑ ΑΣΠΙΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ για την άνοδο της ομάδας τους στην Β' κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης και εύχεται ανάλογη καλή πορεία με πολλές διακρίσεις και στη νέα κατηγορία.

Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας

Την προγραμματική σύμβαση για την τοποθέτηση αντλιών θερμότητας στο κολυμβητήριο της Ορεστιάδας υπέγραψαν την Δευτέρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, παρουσία και της βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσας Γκαρά.
Το έργο, ύψους 127.000 ευρώ, εντάχθηκε πριν λίγους μήνες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Από την ενεργειακή αναβάθμιση, το δημοτικό κολυμβητήριο θα λειτουργεί εύρυθμα με περιορισμένα κόστη για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό στα αποδυτήρια. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη επεξεργασία μελετών ενεργειακής αναβάθμισης βρίσκεται σε εξέλιξη και για άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού Έβρου.

Έξι μήνες φυλάκιση σε αγροτοσυνδικαλιστές για κινητοποιήσεις του 2013

Σε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, κατέληξε την Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε βάρος τριών συνδικαλιστών αγροτών και μελών Ομοσπονδιών, για υπόθεση που σχετίζεται με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το μπλόκο της Νίκαιας το 2013.
Οι καταδίκες αφορούν το αδίκημα της συναυτουργίας για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ενώ οι συνδικαλιστές που καταδικάστηκαν είναι ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, ο γενικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας και το μέλος της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Θωμάς Πάσχος.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως «δεν μας τρομάζει η καταδίκη», ενώ σημείωσε ότι οι αγρότες «θα εντείνουν τον αγώνα τους και το επόμενο διάστημα στο δρόμο».

Σε διαδικασία αξιολόγησης οι διοικητές νοσοκομείων

Σε αξιολόγηση με βάση συγκεκριμένες υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς υποβάλλονται οι διοικητές των νοσοκομείων.
Το έργο τους θα βαθμολογείται ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα εξής θέματα: Ο χρόνος αναμονής των ασθενών για «ψυχρά» χειρουργεία, όπως αρθροπλαστικές, δεν πρέπει να ξεπερνά τους έξι μήνες. Θα πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), όπου θα γίνεται η διαλογή των περιστατικών.
Ο συνολικός χρόνος αναμονής στο ΤΕΠ δεν πρέπει να ξεπερνά τις δυόμισι ώρες, ενώ θα πρέπει - όπου κρίνεται απαραίτητο - να κατανέμονται περιστατικά σε άλλες κλινικές, προκειμένου να μη βγαίνουν ράντζα στους διαδρόμους. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ο χρόνος αναμονής των ασθενών δεν πρέπει να ξεπερνά τις 20 ημέρες και ο χρόνος αναμονής εξωτερικών ασθενών για απεικονιστικές εξετάσεις (πρωινά) πρέπει να είναι το πολύ 15 ημέρες.
Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων της χώρας.

Σε ανοδική πορεία τα ληξιπρόθεσμα τον Φεβρουάριο

Στα 3,792 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση από τα 3,599 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο.
Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 1,256 δισ. ευρώ, έναντι 1,206 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης προς τους ιδιώτες - που αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου - τον Φεβρουάριο ανήλθαν στα 2,361 δισ. ευρώ έναντι 2,238 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Τα χρέη των νοσοκομείων ανήλθαν στα 574 εκατ. ευρώ, έναντι 517 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οφειλές της τοπικής αυτοδιοίκησης διαμορφώθηκαν στα 303 εκατ. ευρώ, έναντι 300 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Ερώτηση στη Βουλή για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων Θάσου

Την ανάγκη λήψης μέτρων ενίσχυσης των κτηνοτρόφων της Θάσου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου, τονίζει ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε, στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της ερώτησής του, η πυρκαγιά κατά την οποία κάηκαν πάνω από το 1/3 των βοσκοτόπων του νησιού, έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Το σοβαρότερο, ίσως, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αφορά στην απαγόρευση βόσκησης στους καμένους βοσκοτόπους, οι οποίοι κρίνονται αναδασωτέοι. «Παρά τις κυβερνητικές και πρωθυπουργικές εξαγγελίες, για άμεσα μέτρα αποκατάστασης και ενίσχυσης του κλάδου, ελάχιστα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα» συμπληρώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος και ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες για την στήριξη των κτηνοτρόφων αλλά και για το ποιος ήταν αναλυτικά ο αρχικός σχεδιασμός.

Ροδόπη: Σκοτώθηκε 32χρονος όταν καταπλακώθηκε από δέντρο

Την 3-4-2017 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Λυκείου Ροδόπης, κατά τη διάρκεια εργασιών, 32χρονος ημεδαπός καταπλακώθηκε από τμήμα δένδρου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών.

Δύο συλλήψεις στην Καβάλα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, για κλοπή, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 46 και 44 ετών, διότι, όπως προέκυψε, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ο 44χρονος στην οικία του στο Δάτο Καβάλας και ο 46χρονος σε επιχείρηση που διατηρεί στο Παλιό Καβάλας.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »