Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

Σσσσσ.... Ψίθυροι

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
«Προχωρούμε ενωτικά και συνεργατικά, οι αποφάσεις μας λαμβάνονται ομόφωνα και είναι σημαντικό ότι  στη Διοικούσα Επιτροπή εκπροσωπούνται  οι μεγαλύτερες αγροτικές περιφέρειες της χώρας καθώς επίσης και ότι τα μέλη του διοικητικού μας συμβουλίου είναι εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων που διακινούν τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδος.
Είναι πολύ θετικό ότι υπάρχει άριστο κλίμα μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και ότι όλοι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τα πλέον θετικά  αποτελέσματα για το συνεταιριστικό κίνημα και τον αγροτικό κόσμο της χώρας».
(Ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας  Διοικούσας Επιτροπής)
-Ενωτικά, συνεργατικά γιατί εν τη…ενώσει είναι και η δύναμης. Καλή επιτυχία κύριε Πρόεδρε…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Σχολιάζει ο γνωστός και για τα βιβλία του  Αναστάσιος Τσορλίδης στο fb:
«Όταν ο Τούρκος Ατζούν Ιλιτζαλί ήθελε να αγοράσει τηλεοπτική συχνότητα στην Ελλάδα, τα 2/3 της χώρας ήταν πάνω στα "κάγκελα" του... Facebook και του Twitter (γιατί μέχρι εκεί πάει ο Έλληνας και ή Ελληνίδα)
Σήμερα που το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ προβάλλει το Ελληνικό Survivor του... Τούρκου Ατζούν Ιλιτζαλί (γιατί τα δικαιώματα ανήκουν σ αυτόν καθώς και όλα τα σκηνικά εκεί στον Άγιο Δομίνικο), οι "Ελληναράδες" δεν λένε να ξεκολλήσουν από την οθόνη τους
Τι δεν καταλαβαίνω ;;;»
-Μη γελάς…Μη πονάς….Κι ας έχει γίνει ένα…τηλεοπτικό  «σώου» όλη η Ελλάς…!
 «Α»

Συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου σε ημερίδα για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα: Φέρνοντας κοντά την Ανθρωπιστική Κοινότητα με την αντίστοιχη της Πολιτικής Προστασίας».
Την διοργάνωση της ημερίδας ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Απριλίου 2017 στην Αθήνα.
Η ημερίδα πραγματεύθηκε την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα ως πεδίο σύγκλισης των κοινοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και της πολιτικής προστασίας.  
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς συναντήθηκαν και με τον κ. Γιάννη Καπάκη Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας .

ΥΠΕΣ: 1,625 εκατ. για τα Κέντρα Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών

Ποσό 1,625 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών για τα Κέντρα Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών.
Το κονδύλι εντάσσεται στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης 2014-2020 μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, Υγείας, του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ, που αφορά στη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, ενώ πρόκειται για την πρώτη καταβολή του έτους 2017.
Από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό ύψους 1.625.000,00 ευρώ, κατανέμεται στην ΕΕΤΑΑ για τη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο αφενός του ευρύτερου σχεδιασμού και της υλοποίησης αξιόπιστων προγραμμάτων πρόληψης, και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των Ναρκωτικών αφετέρου.

Νέος διευθυντής στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας

Για «δύσκολη περίοδο και συγκυρία» έκανε λόγο στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο νέος διευθυντής του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναγνώρισε ότι «υπήρξε μία δυσπιστία από μέρους των παραγωγών, κυρίως εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές τους αλλά και από πικρίες παλαιότερων ετών», για να προσθέσει ότι «χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, σωστή συμπεριφορά και ήθος, για να αποκατασταθεί το κλίμα».
Αυτός, άλλωστε, όπως σημείωσε ο ίδιος, είναι ο κύριος στόχος που έχει τεθεί, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τη νέα διεύθυνση του εργοστασίου. Όσον αφορά την εικόνα που διαμορφώνεται ως τώρα αναφορικά με τον αριθμό των στρεμμάτων που έχουν σπαρθεί, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους παραγωγούς αντιστοιχούν σε 20.000 στρέμματα, από τα οποία έχουν ήδη σπαρθεί τα 17.500.

Σύλληψη 26χρονου στην Αλεξανδρούπολη διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη την Τρίτη (4-4-2017) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για ληστεία, πράξη που τελέστηκε το έτος 2011 στη Βέροια.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΟΑΕΔ: Από Παρασκευή η πίστωση Δώρου και επιδομάτων

Από την Παρασκευή 7 Απριλίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι πιστώσεις του Δώρου Πάσχα και η προπληρωμή των επιδομάτων στους δικαιούχους επιδοτούμενους και μακροχρονίως ανέργους, όπως και η ειδική παροχή μητρότητας, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Η διοίκηση του οργανισμού διαβεβαιώνει πως οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των δικαιούχων θα πιστώνονται κανονικά από την ερχόμενη Παρασκευή, εκτιμώντας ότι η προγραμματισμένη απεργία των υπαλλήλων της Εθνική Τράπεζας δεν θα επηρεάσει την διαδικασία πίστωσης των επιδομάτων.

Διαγωνισμός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την προμήθεια κρεβατιών νοσηλείας, στρωμάτων και καρέκλας μεταφοράς ασθενών

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προκηρύσσει συνοπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια: μίας καρέκλας - γερανάκι ανύψωσης και μεταφοράς ασθενών, 28 ηλεκτροκίνητων κρεβατιών νοσηλείας και στρωμάτων για τα κρεβάτια αυτά, ενός φορείου μπάνιου και μεταφοράς ενήλικων ασθενών, για την κάλυψη αναγκών των περιθαλπόμενων του παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιού με Αναπηρία Κομοτηνής.
Κριτήριο αξιολόγησης: η χαμηλότερη τιμή ανά είδος
Ημερομηνία λήξης προσφορών: Τρίτη 18 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με την ανωτέρω προμήθεια από το Γραφείο Προμηθειών του Κέντρου, οδός τέρμα Ιοκάστης, Καβάλα και στα τηλέφωνα 2510241930 κ. Δάγλα Διονύσιο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ημερίδα για το σουσάμι στην περιοχή της Ροδόπης

Ενημερωτική ημερίδα για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας του σουσαμιού στην περιοχή της Ροδόπης , με θέμα : «Σουσάμι: Ο βασιλιάς των ελαιούχων σπόρων. Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειάς του» διοργανώνει η Τοπική Οικονομία Ροδόπης -Αλλάζω.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 19.000 μ.μ., στην αίθουσα του Επαγγελματικού Βιοτεχνικου Επιμελητηρίου Ροδόπης .
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γεωπόνος, πρώην Διευθυντής ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Αβραάμ Νικολαΐδης.
Στην παρουσίαση και τον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει , θα είναι ο Γεωπόνος Κώστας Μπούντας.
Σημειώνεται οτι η χώρα μας εισάγει περίπου 40.000 τόνους σουσάμι σε ετήσια βάση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να σπαρθούν στην πατρίδα μας πολλές χιλιάδες στρέμματα, όπως γινόταν και στο παρελθόν.

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Καβάλα ο υφυπουργός Παιδείας

Τρεις είναι οι βασικοί άξονες της νέας νομοθετικής μεταρρύθμισης για τη βελτίωση και την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Καβάλα που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.
Ο υφυπουργός είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη σχεδόν όλα τα επαγγελματικά λύκεια της Καβάλας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη, αλλά και να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την βελτίωση των παρεχόμενων σπουδών στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »