Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ…ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΔΠΘ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο…ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ!


Λίγοι έως ελάχιστοι Φορείς της Θράκης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Πρύτανη του ΔΠΘ κ.Καραμπίνη να παραβρεθούν στην σύσκεψή για τα σημαντικά προβλήματα του Δημοκριτείου.
Κι αυτό γιατί ήταν εμφανές ότι στην ουσία ο Πρύτανης ήθελε να βρει «υποστηριχτές»στη δύσκολη θέση που βρίσκεται, καθώς είναι ζήτημα χρόνου να τον παύσει από τα καθήκοντά του το Υπουργείο Παιδείας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Σινίκογλου, οι Μητροπολίτες της Θράκης και εκπρόσωπος του βουλευτή κ.Δημοσχάκη, ήταν όλοι κι όλοι αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ενώ στάλθηκε το ψήφισμα στα ΜΜΕ δεν υπάρχουν υπογραφές των Φορέων που παραβρέθηκαν, όπως συνήθως συμβαίνει με τα ψηφίσματα! Στην ομιλία του ο κύριος Καραμπίνης εξαπέλυσε επίθεση κατά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης, επιχειρώντας να εμφανίσει το…χάος στο Πανεπιστήμιο, εφόσον παραιτηθεί από Πρύτανης.
Πάντως δυο φορές είπε στους παρόντες ο κύριος Καραμπίνης ότι «έθεσε στη διάθεση της Συγκλήτου την παραίτησή του…»! Άσχετα αν όλοι σχεδόν έχουν ταυτίσει τη Σύγκλητο με το πρόσωπό του….


ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα, 3 Απριλίου 2017, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τα μέλη της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι φορείς της Θράκης ενημερωθήκαμε για τις ποικίλες και σημαντικές δράσεις του Πανεπιστημίου, ιδίως κατά την τελευταία 3ετία. Οι δράσεις αυτές, πολλές από τις οποίες αναπτύχθηκαν μέσω αγαστής συνεργασίας Πανεπιστημίου και φορέων του τόπου μας, υπηρέτησαν και υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εθνική και αναπτυξιακή στρατηγική της περιφέρεια μας. Ως εκ τούτου, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το Πανεπιστήμιο, ως τον σημαντικότερο παράγοντα ανάπτυξης της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτισμού της περιοχής μας, όπως, άλλωστε, επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του Ιδρύματος.
Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε περί μιας, εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνης, προσπάθειας απαξίωσης και υπονόμευσης, ειδικά αυτών των δράσεων του Ιδρύματος. Η προσπάθεια αυτή έχει μέχρις στιγμής ως αποτέλεσμα να διακοπούν ή να μεταφερθούν αλλού σημαντικές για την περιοχή και την κοινωνία μας δράσεις, που είχαν αρχικά ανατεθεί στο Δ.Π.Θ. από την ελληνική Πολιτεία, όπως το Διδασκαλείο Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος και το ξενόγλωσσο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης και το σύνολο της Διοίκησης κατηγορούνται για ενέργειες του παρελθόντος που έχουν κριθεί αμετάκλητα από την Δικαιοσύνη.
Διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια φορά υιοθετούνται αβασάνιστα θέσεις και απόψεις ορισμένων, οι οποίοι βάλλουν κατά του Πανεπιστημίου. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι το Δ.Π.Θ. είναι το Πανεπιστήμιο μας. Ως εκ τούτου κάθε ατεκμηρίωτη και αδικαιολόγητη ενέργεια εναντίον της Διοίκησης και των μελών του Πανεπιστημίου μας εκλαμβάνεται και θα αντιμετωπίζεται ως ενέργεια ενάντια στην παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία μας. Εν τέλει, ενάντια στη Θράκη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »