Σάββατο, Απριλίου 29, 2017

Σσσσ..... Ψίθυροι

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Μπράβο στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας όπου έχει μεταφερθεί ο 16χρονος μετά το ατύχημά του στο Κολυμβητήριο Ξάνθης, αφού όπως λένε οι πληροφορίες μας, ο νεαρός μαθητής ήδη βρίσκεται εκτός κινδύνου, έχουν υποχωρήσει τα αιματώματα (σ.σ. Να σημειώσω ότι ο νεαρός έπεσε με το στήθος στο δάπεδο κι όχι με το κεφάλι κι αυτό αποδείχτηκε σωτήριο τελικά…), και σιγά σιγά επουλώνονται και  τα τραύματα καθώς σταθερά πλέον βελτιώνεται η κατάστασή του.
Βέβαια υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη για να μπορέσει  ο 16χρονος να ξαναβρει τα βήματά του και να επανέρθει στα μαθήματα και στις προσωπικές του ασχολίες, χρειάζεται υπομονή, ωστόσο τα χειρότερα ευτυχώς αποσοβήθηκαν Και γι’ αυτό και τα μπράβο μας στους γιατρούς του Νοσοκομείου Καβάλας.
-Με την αρχή κάποτε να ενισχυθεί και να λειτουργήσει σωστά και η νευροχειρουργική κλινική Ξάνθης, ώστε να μην χρειάζονται τα επείγοντα να μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία και να χάνεται πολύτιμος χρόνος…Στο 2017 άλλωστε βρισκόμαστε…
«Α»

Την Τετάρτη 3 Μαΐου ε.ε. πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης

Γνωστοποιείται ότι την Τετάρτη 3 Μαίου ε.ε. η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου, στο όνομα του οποίου πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης. Το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαίου και ώρα 19:00,  θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής    κ. Παντελεήμονος, Άνω Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής 3 Μαίου ε.ε θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη φυλακή για τους δημοσιογράφους!

O ετήσιος Δείκτης Παγκόσμιας Ελευθερίας του Τύπου προειδοποίησε για την “εξαιρετικά τοξική” εκστρατεία ενημέρωσης των εκλογών του Trump και για την αντίστοιχη περίπτωση κατά το δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία. Η κατάσταση βρίσκεται σε “σημείο καμπής”, επισημαίνει.
“Η ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης υποχώρησε έναντι του θριάμβου του μοντέλου των αυταρχικών ισχυρών ανθρώπων”, προειδοποιεί η έκθεση και η Τουρκία “μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο των αυταρχικών καθεστώτων” μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν τον Ιούλιο, προσθέτοντας πικρά ότι «τώρα διακρίνεται ως η μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο για τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης».
Στην Τουρκία, σήμερα, υπάρχουν  174 δημοσιογράφοι μέσα στις φυλακές και κέντρα κράτησης

Νέο «κούρεμα» δόσεων με τον νόμο Κατσέλη

«Δεύτερη ευκαιρία» προσφέρει η Δικαιοσύνη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προκειμένου να «διορθώσουν» την αρχική ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους, πετυχαίνοντας ακόμα μεγαλύτερη «ελάφρυνση», αν μετά τον πρώτο δικαστικό διακανονισμό της οφειλής τους επιδεινώθηκε η οικονομική κατάστασή τους ή εμφανίστηκαν σημαντικά προβλήματα υγείας.
Αποφάσεις διαφόρων Ειρηνοδικείων της χώρας, επικαλούμενες το κοινωνικό κράτος δικαίου και την υπερχρέωση οικογενειών με ευθύνη της πολιτείας και των τραπεζών (εξαιτίας του επί χρόνια ανεξέλεγκτου υπερδανεισμού), δέχονται ότι επιτρέπεται να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί η αρχική ρύθμιση, με την υποβολή αίτησης για μεταρρύθμισή της, ακόμα και αναδρομικά (από τον χρόνο της πρώτης αίτησης διακανονισμού), εφόσον μεσολάβησαν γεγονότα που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του οφειλέτη.

Απόφαση του Αρείου Πάγου - σταθμός για το επίδομα των 176 €

Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης με αρ. 548/2011, που κατέθεσε η Διοίκηση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών στον Άρειο Πάγο, κατά της υπ’ αρ. 1670/2011 απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, για την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ (επίδομα κινήτρου απόδοσης), στους δικαιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους ΙΔΑΧ.
Πρόκειται για μία απόφαση - "σταθμό", με δημοτικούς υπαλλήλους ανά τη Χώρα, επί σειρά ετών, να διεκδικούν το επίδομα.

Διαγωνισμός του Δήμου Ξάνθης για την προμήθεια οργάνων γυμναστικής υπαίθριου χώρου

Συνοπτικός διαγωνισμός του Δήμου Ξάνθης για την προμήθεια οργάνων γυμναστικής υπαίθριου χώρου, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή συνολικά).
Προϋπολογισμός 74.400,00€ με το ΦΠΑ
Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017.
Η ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών είναι 10:00 π.μ. και η ώρα λήξης 10:30 π.μ.
Μετά τη λήξη της παραλαβής προσφορών θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσφράγισης, ενώπιον της Επιτροπής διαγωνισμού.

Θα ξεπεράσουν τα 400.000 τα POS έως το τέλος του έτους

Αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς ο αριθμός των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στην χώρα μας, την τελευταία διετία, μετά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών αλλά και των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων για την αποδοχή του πλαστικού χρήματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Cardlink, στη διάρκεια των τελευταίων 4 μηνών προστέθηκαν στην αγορά περίπου 60.000 νέα POS, με αποτέλεσμα σήμερα να ξεπερνούν τα 360.000 σε αριθμό από 305.000 περίπου στο τέλος του 2016. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Cardlink στο τέλος του έτους τα POS θα ξεπεράσουν τα 420.000. Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν δύο χρόνια πριν δεν ξεπερνούσαν τα 150.000, περίπου.
Ο τζίρος μέσω των POS ανήλθε το 2016 σε 19 δισ. ευρώ και το πρώτο τετράμηνο του 2017 σε 5,5 δισ. ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η εταιρία, η αύξηση του αριθμού των POS και γενικότερα η μεγάλη αύξηση του αριθμού χρεωστικών καρτών επέφερε και μείωση του μέσου ποσού συναλλαγής των ελληνικών καρτών. Στις πιστωτικές από 100 ευρώ το 2013, σε 61 ευρώ τον Απρίλιο του 2017 και στις χρεωστικές από 60 ευρώ το 2013 σε 41 ευρώ το Απρίλιο του 2017.

Σύλληψη 29χρονου με ακατέργαστη κάνναβης στην Καβάλα

Συνελήφθη την Πεμπτη (27-4-2017) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.   
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι κατείχε στην οικία του στην Καβάλα, τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 97 γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και η ζυγαριά.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΤτΕ: Αύξηση κατά 278 εκατ. ευρώ των καταθέσεων ιδιωτικού τομέα

Αύξηση κατά 278 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Μάρτιο του 2017 οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 750 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα το συνολικό τους ύψος να ανέλθει στα 119,3 δισ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 3,1% από 2,9% τον προηγούμενο μήνα.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση κατά 590 εκατ. ευρώ των καταθέσεων επιχειρήσεων , έναντι μείωσης κατά 113 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 12,7% από 10,3% τον προηγούμενο μήνα.
Αντιθέτως, οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 312 εκατ. ευρώ έναντι μείωσης κατά 637 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 1,2% από 1,5% τον προηγούμενο μήνα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »