Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης αθωώθηκε την Τρίτη και στις δυο υποθέσεις στις οποίες ήταν κατηγορούμενος στο Τριμελές. Μάλιστα υπεράσπισε μόνος τον εαυτό του, αφού δεν είχε δικηγόρο, πείθοντας το δικαστήριο για την αθωότητά του. Μάλιστα κατέθεσε αίτηση και προσδοκά να αφεθεί ελεύθερος μέσα στις Γιορτές. ΑΛΕΚΤΩΡ
……

*Με τον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαλτούρο θεάθηκε χθες στα καφέ απέναντι από τα δικαστήρια, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης. Μάλιστα εκεί τους συνάντησε και ο εκδότης του «Αγώνα» Κοσμάς Γεωργιάδης που δεν έχασε την ευκαιρία να τους βγάλει μια φωτογραφία..
…..

*Γνωστός πολιτευτής της Ν.Δ. διαδίδει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι από την ώρα που εκλέχθηκε Πρόεδρος στον νεοσύστατο ΣΑΣΟΣΕΕ ο Αλέξανδρος Κοντός δεν θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στις ερχόμενες εκλογές.
Ποτέ μη λες ποτέ…γιατί πάλι φοβάμαι ότι ορισμένοι απλά θέλετε να ακούσετε αυτά που σας είναι αρεστά…
…..

*Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, δύο νέες πράξεις που αφορούν στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος με 39 καινούρια υδροφόρα και διασωστικά οχήματα, συνολικού προϋπολογισμού 4.999.986,56 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Πιο συγκεκριμένα η πρώτη πράξη, προϋπολογισμού 2.999.986,56 ευρώ, αφορά στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος με 23 υδροφόρα και άλλα ειδικά βοηθητικά 4Χ4 πυροσβεστικά οχήματα διαφόρων τύπων και χωρητικότητας καθώς και με ένα βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς καυσίμων.
……
*Η δεύτερη πράξη, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην προμήθεια από το Πυροσβεστικό Σώμα 15 ειδικών διασωστικών και υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων διαφόρων τύπων και χωρητικότητας με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
……

*Την εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Ακη Τσοχατζόπουλο για τον οποίο αποφάσισε την αποφυλάκισή του.
Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτων μέσων, της παράδοσης της αστυνομικής ταυτότητας και του διαβατηρίου, της απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές, από τον Μάιο του 2017 που εκτιμάται ότι θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
….
*«Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φυλακές» ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή.
«Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός» τόνισε επίσης ο κ. Κότσαλης. «Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;» επισήμανε ο δικηγόρος Γιάννης Παγοροπουλος.
………

*Αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε επιβληθεί στον Αρτέμη Σώρρα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του στον δεύτερο βαθμό.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του Αρτέμη Σώρρα, αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, με την οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών στον εντολέα του. Επίσης, ανέφερε ότι «έχουμε ζητήσει, εν όψει ότι ασκήσαμε ένδικο μέσο εφέσεως, να προσδιοριστεί σύντομα η έφεση, ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό».
Στην συνέχεια οπαδοί που Αρτέμη Σώρρα (σ.σ. Και από την Ξάνθη) που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
…..

*Εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 δύο προτάσεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος Ξάνθης.
Το πρώτο έργο αφορά το «Κοινό Σύστημα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων για Μακροπρόθεσμη Αποδοτικότητα» (WRESTLE) και συμπεριλαμβάνει το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βιώσιμης διαχείρισης υδάτων στην επιλέξιμη διασυνοριακή περιοχή στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.
Το δεύτερο έργο αφορά την «Ενίσχυση της βιοποικιλότητας μέσω της βιώσιμης διαχείρισης και προστασίας των ενδιαιτημάτων σπάνιων ειδών στους ποταμούς Νέστο και Άρδα και στην οροσειρά της Ροδόπης» (WILD LIFE FOR EVER) και συμπεριλαμβάνει τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης για την υλοποίηση δράσεων προστασίας της χλωρίδας και πανίδας του ποταμού Νέστου.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »