Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Παππά σε Σταυρούπολη και Εχίνο!

Επισκέφθηκε την Ορεινή περιοχή για τα δορυφορικά, αλλά οι κάτοικοι του μετέφεραν πιο ΚΑΥΤΑ προβλήματά τους!

*Ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έθεσε και το θέμα των Περιφερειακών καναλιών που δεν θα βλέπουν οι κάτοικοι, χωρίς ωστόσο να πάρει ικανοποιητική απάντηση από τον Υπουργό

ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Νίκου Παππά σε Σταυρούπολη και Εχίνο! Το Νο 2 κατά πολλούς στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο στενό επιτελείο του Πρωθυπουργού, μπορεί ναι μεν να επισκέφθηκε τις Ορεινές περιοχές για να αναγγείλει τον δωρεάν ψηφιακό εξοπλισμό των κατοίκων με δορυφορικές κεραίες κλπ ώστε να βλέπουν τα ελληνικά ΜΕΓΑΛΑ κανάλια και την ΕΡΤ από τον ΟΤΕ tv και την Forntet με συνδρομή ενός χρόνου….
-Ωστόσο οι κάτοικοι τόσο στη Σταυρούπολη όσο και στον Εχίνο περισσότερο ενδιαφέρθηκαν να τον ενημερώσουν και να ζητήσουν την παρέμβασή του για τα ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ που τους απασχολούν, όπως αυτό με την ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ που κρατάει απλήρωτους δεκάδες καπνοπαραγωγούς εδώ και 5 μήνες!!
Επίσης του μετέφεραν το θέμα των νηπιαγωγείων που θα διδάσκεται η Τουρκική και Ελληνική γλώσσα, των δρόμων και άλλα επιμέρους θέματα και μόνο ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έθεσε και το θέμα των Περιφερειακών καναλιών που δεν θα βλέπουν οι κάτοικοι, χωρίς ωστόσο να πάρει ικανοποιητική απάντηση από τον Υπουργό, αφού το πρόγραμμα που ανήγγειλε ευνοεί μόνο τα μεγάλα κανάλια!!!
Αναλυτικότερα:
Τη δυνατότητα σε περίπου 60 χιλιάδες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote και της Νova στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης δίνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποιεί, από χθες περιοδεία στη Θράκη.
«Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πλέον πρόσβαση και στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών Νίκος Παππάς, από τον Εχίνο της Ξάνθης στην ΕΡΤ με αφορμή την εγκατάσταση ψηφιακού σήματος στους κατοίκους των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
«Ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση που προέκυψε από την αεροπειρατεία που έγινε στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια για να περάσει το φάσμα στη γνωστή ιδιωτική εταιρεία, κίνηση στην οποία εντάσσονταν και το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ» τόνισε ο υπουργός.
Χαρακτηριστικό είναι ότι «για την ΕΡΤ οι άνθρωποι που ζουν εδώ πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος και δεν είχαν τη δυνατότητα να ακούν ούτε καν την ελληνική γλώσσα».
«Δεν υπάρχουν περιοχές που είναι σβησμένες από τον τηλεοπτικό χάρτη. Η Ελλάδα ως χώρα δημοκρατική και κοινωνία ευαίσθητη δεν αφήνει κανένα Έλληνα πίσω σε σχέση με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.
«Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ΕΣΡ έχουν απόλυτη συναίσθηση ευθύνης και κατανόηση να προβούμε στις πράξεις που θα μας επιτρέψουν να μην παρανομούμε ως πολιτεία. Τα κανάλια αυτή τη στιγμή είναι παράνομα γιατί λειτουργούν χωρίς άδειες». Κάλεσε ο Ν. Παππάς μάλιστα να «επισπευθούν οι διαδικασίες» με δεδομένο όπως είπε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν και υπάρχει η αντίστοιχη τεχνογνωσία στο ελληνικό δημόσιο.
Σε ερώτηση για την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος απάντησε ότι είναι στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ που τους παρέχει τη δυνατότητα της επιβολής των αντίστοιχων προστίμων.
Από τη Σταυρούπολη Ξάνθης, ο Νίκος Παππάς προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και της οικονομίας: «Διανύθηκε πάρα πολύς δρόμος και αποδείχθηκε ότι, όταν υπάρχει θέληση και μέθοδος, μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα. Καταρρίφθηκε ο μύθος ότι για την καθυστέρηση φταίει η ελληνική πλευρά, ή ότι -αξιωματικά- κάθε καθυστέρηση φέρνει περισσότερα μέτρα. Σας θυμίζω ότι όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση, το ΔΝΤ ζητούσε να πάρουμε μέτρα 2% του ΑΕΠ πριν το 2018, ακολούθως μετακινήθηκε και ζητούσε 2% μετά το 2018.
Τελικά -και με τη δική μας επιμονή- φτάσαμε σε παρεμβάσεις μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος, αλλά και σε μια συμφωνία που προβλέπει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτό που η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήριζε ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς.
Άρα, τώρα που πραγματικά η διαπραγμάτευση και η συζήτηση με τους θεσμούς έχει “αλλάξει πίστα“, τώρα που αποτυπώθηκαν τα πραγματικά νούμερα της ελληνικής οικονομίας και πήρε ο άνεμος τις εκτιμήσεις ότι δεν θα πιάναμε τους στόχους, την προπαγάνδα ότι θα είχε ενεργοποιηθεί ο κόφτης, την προσδοκία ορισμένων για αδιέξοδο και καταστροφή, τώρα ας ξανασκεφτούν όλοι την πολιτική τους στρατηγική.
Τώρα που έχει γυρίσει σελίδα η διαπραγμάτευση και η οικονομία, είναι πασιφανή και τα εσωτερικά προβλήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ποντάρισαν όλα τους τα πολιτικά λεφτά στην πιθανότητα αδιεξόδου και πισωγυρίσματος».
Ερώτηση δημοσιογράφου: Πρόσφατα, είχατε προσωπικές επαφές με τα στελέχη της διοίκησης Τραμπ στις ΗΠΑ. Χτες, ο πρόεδρος Τραμπ για πρώτη φορά έκανε δηλώσεις σχετικά με την Ελλάδα…
 «Και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναπτύσσεται ένας προβληματισμός σε σχέση με την παρουσία και την πολιτική του ΔΝΤ. Μου δίνετε την ευκαιρία να πω ότι τα θέματα αυτά τα έχει εγείρει το ίδιο το ΔΝΤ, με αφορμή τις βαθιές διαφωνίες του με το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ζήτημα του δημοσίου χρέους».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο Νίκος Παππάς τόνισε τα εξής: «Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό. Τα νέα δεδομένα της οικονομίας καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων. Μόνο πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν πλέον να καθυστερήσουν τη διαπραγμάτευση. Και αυτές, όμως, φαίνεται ότι κάμπτονται και δεν θα επικρατήσουν όπως συνέβη την περασμένη περίοδο.
Γιατί, παρότι αυτά δεν ακούγονται πολύ συχνά, το 2016 είχαμε αύξηση των εξαγωγών, των επενδύσεων, της απασχόλησης, ο τουρισμός είχε θετικά αποτελέσματα και, όλα αυτά, την ώρα που και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι επιτυχημένα. Δεν θα ακούσετε κανένα μέλος αυτής της κυβέρνησης να θριαμβολογεί, αλλά ούτε και θα σταματήσουμε να υπογραμμίζουμε πως η ελληνική οικονομία δείχνει πλέον ότι διαθέτει κάθε δυνατότητα να περάσει στη σφαίρα της διατηρήσιμης και δίκαιης ανάπτυξης».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις γαλλικές εκλογές, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Εάν κάποιος επιλέξει να πάει δεξιά, θα κάνει την επιλογή του μίσους, του καινούριου διχασμού, των νέων και μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων, των νέων και μεγάλων ανταγωνισμών και συγκρούσεων μεταξύ των κρατών. Αυτή την επιλογή πρέπει να την αποτρέψουμε, αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπότητα, συνολικά, διαθέτει συσσωρευμένη γνώση από τις καταστροφές που βίωσε στο παρελθόν. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Πράσινους, για ένα κομμάτι της Σοσιαλδημοκρατίας, η επιλογή είναι αυτή της επαναφοράς των προτεραιοτήτων της κοινωνικής συνοχής και της απασχόλησης, της ουσιαστικής ενοποίησης, για παράδειγμα της τραπεζικής ενοποίησης, της πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων, ενός πανευρωπαϊκού επιδόματος ανεργίας, ενός γενναίου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Πολιτικές και πρωτοβουλίες οι οποίες ακριβώς θα αποσοβήσουν το ενδεχόμενο να ξαναζήσουμε μια κρίση σαν αυτή που ζήσαμε».
Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Νίκου Παππά ήταν η Οργάνη και τα Αρριανά στη Ροδόπη, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί το Ορμένιο και τα Δίκαια στον Έβρο.
Τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Παναγιώτης Σκούτας και ο Σύμβουλος του Υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης.Share this

Related Posts

Previous
Next Post »