Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

Η Σύγκλητος του ΔΠΘ στο πλευρό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Mαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων


Σκληρή κριτική από εκκλησιαστικό site το οποίο τον εγκαλούσε για τον αγιασμό που τέλεσε στη ….«μασονική λέσχη» (;) των Lions δέχθηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων!
ΩΣΤΟΣΟ στο πλευρό του Μητροπολίτη βρέθηκε η Σύγκλητος του ΔΠΘ εκδίδοντας το παρακάτω ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. στην αριθ. 38/27-4-2017 συνεδρίασή της, με αφορμή δημοσιεύματα  ηλεκτρονικών εφημερίδων,
αποφάσισε ομόφωνα:
να εκφράσει δημόσια τη στήριξή της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
Η διαδικτυακή κακόβουλη επίθεση, η προσπάθεια σπίλωσης και η λασπολογία  δεν μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, πόσο μάλλον να αμαυρώσουν τον Πνευματικό και Θρησκευτικό Ηγέτη της Ροδόπης.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καταδικάζει κάθε ενέργεια υπονόμευσης των θεσμών, που έχουν  στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την προσπάθεια ανάπτυξης στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης και γενικότερα της Θράκης.
Από τη Σύγκλητο του Δ.Π.Θ.
Κομοτηνή 27-4-2017Η απάντηση του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής
Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής ο Σεβασμιότατος δήλωσε σχετικά πως: «Διαβάζοντας το δημοσίευμα εξεπλάγην και εγώ γιατί όλη αυτή η ανακοίνωση δεν έχει ούτε ένα ίχνος αληθείας. Πρώτον αναφέρουν ότι πήγα σε μία μασονική λέσχη.  Δεν θα μπορούσα να πάω εκεί. Δεν είχα ποτέ σχέση με τους ανθρώπους  αυτούς και επίσης σύμφωνα με τα θέσμια της εκκλησίας, όπως εκφράζονται στην υπ’ αριθ. 1395/28.03.2014 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ‘’ο Τεκτονισμός στηλιτεύεται ως σύστημα συγκρητιστικών δοξασιών, του οποίου η σκοτία φύση είναι άκρως αντίθετη προς την εν πλήρει φωτί χριστιανική αλήθεια’’ και, επομένως, ‘’η ιδιότητα του Τέκτονα υπό οποιαδήποτε μορφή είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Χριστιανού ως μέλος του Σώματος του Χριστού’’.
Δεύτερον ο αγιασμός τελέστηκε αποκλειστικά για τη Στέγη Αγάπης, την οποία δημιούργησαν όλοι οι Κομοτηναίοι και συνεισέφεραν όλοι, Περιφέρεια, Δήμος και άλλοι φορείς. Μία Στέγη Αγάπης  στην οποία ήδη διαμένουν μία γυναίκα με δύο παιδιά που δεν είχαν πού να μείνουν. Και θα μείνουν εκεί και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα στέγασης. Πήγα εκεί ως πνευματικός πατέρας. Για όποιον καλοπροαίρετο λοιπόν θέλει να μάθει την αλήθεια, αυτή είναι δια στόματός μου. Γι αυτούς που θέλουν να σπέρνουν ειδήσεις τέτοιου τύπου, ο Θεός να είναι μαζί τους».
«Α»
(σ.σ. Μια μοναδική ερώτηση Σεβασμιώτατε στην απάντησή σας…Από πίσω σας η αφίσα Lions club τι γυρεύει; Από κει και μετά αν είναι ή δεν είναι οι Lions μασόνοι, μπορούν να το πουν οι ίδιοι αλλά και η ίδια η Ορθόδοξη Εκκλησία με επίσημη ανακοίνωσή της…)


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »