Κυριακή, Απριλίου 30, 2017

Απάτη με online στοιχηματισμό στη Βόρεια Ελλάδα

Eξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, η οποία αφορούσε τη δημιουργία πλαστών διαδικτυακών λογαριασμών παίκτη σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, η οποία αφορούσε τη δημιουργία πλαστών διαδικτυακών λογαριασμών παίκτη σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.
Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη στις Εισαγγελικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία, διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες τον ενημέρωσαν ότι, διατηρούσε διαδικτυακούς λογαριασμούς παίκτη, που δημιουργήθηκαν με τα στοιχεία του και συμμετείχε σε διαδικτυακό στοιχηματισμό, γεγονός, όμως, το οποίο αγνοούσε.
Κατόπιν των ανωτέρω οι Εισαγγελικές Αρχές διέταξαν, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας, πραγματοποίησε άμεσα ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.
Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ο εντοπισμός των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 35χρονου ημεδαπού, ως κατόχου των πλαστών στοιχηματικών λογαριασμών, τους οποίους δημιούργησε, κάνοντας χρήση απολεσθέντων εγγράφων δηλωτικών των στοιχείων ταυτότητας και διαμονής του καταγγέλλοντα και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει στοιχηματισμούς.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Πηγή: iefimerida.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »