Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Ξανθιώτης τo δεύτερο βραβείο στον ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2017

Με αιχμές τόσο κατά του εκδότη του «Μ» όσο και του δημάρχου Ξάνθης ο Θανάσης Ξυνίδης πέταξε και πάλι το γάντι χθες στον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, κατηγορώντας τον ότι «κατέβασε το προεκλογικό πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της παράταξης Ξάνθη-Δήμος Πρότυπο» γιατί δεν αντέχει στις…συγκρίσεις. Και φανταστεί κανείς ότι μέχρι τις εκλογές του 2019 έχουμε τουλάχιστον άλλα 3 χρόνια!
ΑΛΕΚΤΩΡ
……

*Καλλιτεχνική είδηση που μας κάνει όλους να παραμερίζουμε το γκρίζο…
To δεύτερο βραβείο στον ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2017, απονεμήθηκε στον Ξανθιώτη συνθέτη και δημιουργό Δημοσθένη Σταθούλη για την σύνθεση πρωτότυπης μουσικής στην ταινία «Το φύλλο της λεύκας» της Ειρήνης Βιανέλλη.
…..

*Σημειώνω ότι η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 17 Μαϊου 2017.
-Δήμο σ’ ευχαριστούμε που μας έκανες όλους υπερήφανους και κυρίως την Ξάνθη Μας!

*Εκδήλωση για τη μειονοτική εκπαίδευση με θέμα «Λειτουργία του Π.Ε.Μ. (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων), είκοσι χρόνια μετά» διοργανώνει το απόγευμα (18.30) της Πέμπτης 25 Μαΐου στην καπναποθήκη "Π" του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης.
Κεντρική ομιλήτρια: Νέλλη Ασκούνη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία - Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ε.Κ.Π.Α.
Εισηγήσεις
Ελένη Παπαδοπούλου: "Οι συνθήκες γέννησης του προγράμματος, είκοσι χρόνια μετά"
Στέφανος Στεφανίδης, Χριστίνα Παπαδημητρίου, Ελένη Βούλγαρη: "Σχολικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικό υλικό"
Μιχάλης Τσιραμπίδης, Νίκος Χασιώτης: "Η διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος - Το παράδειγμα στην α' τάξη"
Αθανάσιος Κατζελάκης: "Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και από το δημοτικό στο γυμνάσιο".
………

*Σήμερα και ώρα 13:00 μ.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις:
ΘΕΜΑ 1ο : Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (σ.σ. Οι πληροφορίες μου λένε ότι στη θέση του Δημήτρη Μπένη θα εκλεγεί νέος αντιπρόεδρος σήμερα ο Μανώλης Φανουράκης…)
ΘΕΜΑ 2ο : Αμοιβαία αλλαγή θέσεων στη Λαϊκή Αγορά Ξάνθης (εισηγήτρια: Χατζηγεωργίου Σταυρούλα)
ΘΕΜΑ 3ο : Παραχώρηση υπαίθριων δημοτικών χώρων, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξάνθης «Βάτραχοι» για την πραγματοποίηση της Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής (εισηγήτρια: Χατζηγεωργίου Σταυρούλα)
ΘΕΜΑ 4ο : Παραχώρηση τμήματος της Πλατείας Ελευθερίας στον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης (εισηγήτρια: Χατζηγεωργίου Σταυρούλα)
ΘΕΜΑ 5ο : Παραχώρηση τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας στο Σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με κινητικές και νοητικές διαταραχές Ξάνθης «Στηρίζω» (εισηγήτρια: Χατζηγεωργίου Σταυρούλα)
ΘΕΜΑ 6ο : Τροποποίηση της αρ.37/27-4-2017 απόφασης της ΕΠΖ ως προς την ημερομηνία παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης (εισηγήτρια: Ασηξαρίδου Παρθένα)
ΘΕΜΑ 7ο : Εισηγητική έκθεση για την εκτέλεση εργασιών στην ξύλινη πέργκολα σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Βας.Κων/νου 36 (εισηγητής: Αβραμίδης Χαράλαμπος)
ΘΕΜΑ 8ο : Εισηγητική έκθεση για τη δημιουργία θέσης φορτοεκφόρτωση επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 271 (εισηγήτρια: Παπαδοπούλου Αραβέλα)
ΘΕΜΑ 9ο : Εισηγητική έκθεση για τη δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί τη Κιουταχείας 26Β (εισηγήτρια: Παπαδοπούλου Αραβέλα)
Η Πρόεδρος
ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΑΛΕΞΙΑ
(Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
….

*Ξεπερνά πλέον κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με το καθεστώς Ερντογάν να επιχειρεί να στήσει διακαώς σκηνικό θερμού επεισοδίου, στο πρότυπο των όσων συνέβησαν στα Ίμια τον Γενάρη του 1996.
…..
*Σύμφωνα με πληροφορίες από το militaire.gr, η Άγκυρα εξέδωσε μια απαράδεκτη, αβάσιμη και πλήρως ανιστόρητη NOTAM Α2352/17, με την οποία θεωρεί τη Σαμοθράκη αλλά και τον γεωγραφικό χώρο γύρω από αυτή ως «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», απαγορεύοντας (!) στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας να διενεργούν ασκήσεις εκεί. Είχε προηγηθεί ελληνική NOTAM, η υπ’ αριθμ. A1064/17, η οποία καθόριζε τις συνθήκες επικοινωνίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης που επρόκειτο να διενεργηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.
….
*Το πλέον απίστευτο είναι ότι οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι είναι εκείνη που παραβιάζει τις διεθνείς Συνθήκες, ισχυριζόμενοι πως με τη στάση της αναιρεί το status quo των δήθεν «αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών» που αφορά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Με απλά λόγια, η Τουρκία ζητεί από την Ελλάδα να ενστερνιστεί το απαράδεκτο σκεπτικό ότι η Σαμοθράκη αλλά και συνολικά το ΒΑ Αιγαίο συνιστά δικό της «τσιφλίκι»! Όπως γίνεται φανερό, η κυβέρνηση Ερντογάν επιθυμεί με κάθε μέσο να προκαλέσει συνθήκες πλήρους αποσταθεροποίησης τόσο στο Αρχιπέλαγος όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »