Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

Σσσσσ..... Ψίθυροι - Σύλληψη 31χρονου στη Ξάνθη με 107 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 150 γραμμάρια λαθραίου καπνού


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
….Αγνοούν  (οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης) ότι  επί  Υπουργίας κ. Κοντού, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή, η διαδικασία  των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για καταστροφές από αγριόχοιρους.
Σήμερα  όμως,  όπως  και  τότε,  για  την  αντιμετώπιση  του  προβλήματος  το
οποίο μεταλλάχθηκε και πολλαπλασιάστηκε, η Νέα Δημοκρατία, δεν χρειάστηκε να  της ζητηθεί βοήθεια ώστε  να επέμβει.  Για το λόγο αυτό κατατέθηκε  στο ελληνικό  κοινοβούλιο  ερώτηση  προς  τον  αρμόδιο  Υπουργό  επί  του  ζητήματος,  από  τον  κυβερνητικό  εκπρόσωπο  της  ΝΔ  στην  Ξάνθη,  βουλευτή  Επικρατείας  κ.  Σταμάτη
(Από την απάντηση της ΝΟΔΕ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τα αγριογούρουνα του Δήμου Τοπείρου)
-Αφελής ερώτηση…Άλλη ερώτηση για πρόβλημα του Νομού Ξάνθης, κατέθεσε ο κύριος Σταμάτης; Ή είναι η πρώτη…;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Μας έχουν μπερδέψει Δήμαρχος Ξάνθης και αντ’ αυτού αντιδήμαρχος (Κυριάκος Παπαδόπουλος) με το θέμα του υπόγειου πάρκινγκ και της διένεξης που έχουν με τον μισθωτή, μετά μάλιστα και την παρέμβαση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης..
Υπόγειο πάρκινγκ από την αρχή της λειτουργίας του λειτουργούσε ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφού ποτέ μα ποτέ δεν πήρε νόμιμη άδεια λειτουργίας, ενώ στην ουσία μισθώθηκε επί Στυλιανίδη-Δημήτρη Μπένη χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες που απαιτούνταν, ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα…
Και λέω μας έχουν μπερδέψει οι αρμόδιοι του  Δήμου Ξάνθης, διότι αλλιώς εξακολουθούνε να τα λένε αυτοί κι αλλιώς ο μισθωτής με τον δικηγόρο του….οπότε και το πρόβλημα διαιωνίζεται ακόμη περισσότερο!
 «Α»

Ετήσιο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής

Στο ετήσιο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής, που τελέστηκε, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και  ώρα 12:00΄ στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων, που βρίσκεται στο 6ο χιλ. παλαιάς Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής, στα όρια των χωριών Κιμμέρια και Λευκόπετρα,  παρευρέθη  ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου και κατάθεσε στεφάνι.
Το μνημείο έχει ανεγερθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση πριν από εξήντα χρόνια περίπου, προς τιμή του Ανθυπασπιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ Μιλτιάδη και του Χωροφύλακα ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Αθανασίου, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 11-2-1947, όταν το Μεταβατικό απόσπασμα Σελέρου έπεσε σε ενέδρα στο σημείο «Μπουλτίστρα», καθώς και των τριάντα δύο (32) Ξανθιωτών Χωροφυλάκων, που έπεσαν υπέρ πατρίδος στον εμφύλιο πόλεμο, σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Σύλληψη 31χρονου στη Ξάνθη με  107 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 150 γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθη την Δευτέρα (8-5-2017) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι σε έρευνες που πραγματοποίησαν σε δύο οικίες του στην Ξάνθη, εντόπισαν και κατέσχεσαν, συνολικά:
•           107 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
•           3 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

ΟΑΕΔ: Στάλθηκαν στην Εφορία οι βεβαιώσεις αποδοχών

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει σχετικά με τις βεβαιώσεις για την εφορία, ότι οι συναλλασσόμενοι με τον Οργανισμό  δεν χρειάζεται να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΠΑ2) ή να τις αναζητούν στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, καθώς τα στοιχεία των ποσών που έχουν καταβληθεί, έχουν αποσταλεί ήδη στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Υποχρεωτική η εγγραφή από το 2018 στον οικογενειακό γιατρό

Υποχρεωτική θα είναι από το 2018 η εγγραφή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στον οικογενειακό γιατρό. Αυτός θα εγκρίνει και θα παραπέμπει σε ειδικούς γιατρούς, στο δημόσιο σύστημα ή σε συμβεβλημένους με τον Οργανισμό.
Οσο θα αυξάνονται οι υπό διαμόρφωση νέες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας (Τοπικές Ομάδες Υγείας - ΤΟΜΥ), θα μειώνονται σταδιακά οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γενικούς γιατρούς, ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους «θεσμούς». Εως τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Υγείας καλείται να αναπτύξει ένα σύστημα μέτρησης της κάλυψης από τον δημόσιο τομέα ανά περιοχή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά ιδιώτες πάροχοι.
Θα υλοποιηθεί, επίσης, ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιείται από οικογενειακούς γιατρούς. Μέσω του συστήματος θα γίνεται και η προέγκριση των παραπομπών σε παρόχους του ιδιωτικού τομέα.

Οι απολυμένοι των Λιπασμάτων συνεχίζουν τον αγώνα

Την Γενική τους Συνέλευση πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και αμέσως μετά ο πρόεδρος του σωματείου τους κ. Νίκος Βογιατζίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, δήλωσε πως συνεχίζουν τον αγώνα για την επιστροφή τους στην εργασία στο εργοστάσιο.
Παράλληλα κατήγγειλε παρεμβάσεις πολιτικών γραφείων για προσλήψεις στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δηλώνοντας ότι σύντομα θα προχωρήσουν σε αποκαλύψεις. Ο κ. Βογιατζίδης καταληκτικά κατήγγειλε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο για το γεγονός ότι ενέκρινε την άδεια λειτουργίας της νέας εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. παρότι ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Αποστολίδης είχε αντίθετη άποψη, με αποτέλεσμα προ ημερών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης να ανακαλεί την αδειοδότηση της εταιρείας.

Προς ρύθμιση ως 120 δόσεις οφειλές στον ΟΓΑ για χρέη άνω των 3.000 ευρώ

Ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία, μεταξύ αυτών και προς τον ΟΓΑ για χιλιάδες αγρότες, ακόμα και για ποσά χρεών κάτω των 3.000 ευρώ προωθεί το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νόμου που αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα κόκκινα δάνεια.
Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τα κόκκινα δάνεια «αυτά τα ποσά θα ρυθμίζονται μέχρι 36 δόσεις, ενώ τα πάνω από 3.000 ευρώ έως και σε 120 δόσεις. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η δυνατότητα η ρύθμιση να μην χάνεται ακόμη και αν την απολέσει κανείς για 3 μήνες».
Διευκρίνισε επίσης ότι θα υπάρξουν κριτήρια για να υπαχθεί κάποιος σε μία από τις έξι κλίμακες που θα δημιουργηθούν με παραμέτρους το χρέος, τις δόσεις και την έκπτωση, καταλήγοντας «δε θα ισχύουν οι 120 δόσεις και για αυτόν που έχει να πληρώσει, γιατί έτσι ουσιαστικά θα τον «δανείζαμε».
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής θα υπάρχει πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων.
Η οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα αγγίζει τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ανοιχτή επιστολή προς την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αβδήρων

Την Παρασκευή 5-5-17 επισκέφθηκα ένα φίλο μου στο εξοχικό του στην παραλία Μυρωδάτου, πίσω από το εγκαταλελειμμένο και γεμάτο σκουπίδια ΚΑΜΠΙΝΓΚ και πηγαίνοντας προ το λιμάνι Αβδήρων για κανένα ψαράκι από τις ψαρόβαρκες, διαπίστωσα ότι όλοι οι κάδοι σκουπιδιών ήταν γεμάτοι σκουπίδια, προφανώς από την ημέρα της Πρωτομαγιάς, αφού όλοι πήγαν στα εξοχικά τους, για να γιορτάσουν με τις παρέες τους, σύμφωνα με το έθιμο. Καλό θα ήταν νομίζω να περάσει το απορριμματοφόρο, γιατί άρχισαν να βρωμάνε και να γίνονται εστία μικροβίων και ποντικών.
Ξάνθη 6-5-2017 ώρα 06,35΄ πρωί
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΜΠΑΣ

Θούριο Έβρου: Έκρυψε τους μετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα φορτηγού


Συνελήφθη την Δευτέρα (8-5-2017) το μεσημέρι, στο Θούριο Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 52χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.Share this

Related Posts

Previous
Next Post »