Πέμπτη, Μαΐου 11, 2017

Σσσσσ... Ψίθυροι


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Στην πραγματικότητα αυτό που ενοχλεί τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι ότι θεωρούσαν πως, είτε μέσω της ιδιωτικοποίησης, είτε μέσω του οριστικού κλεισίματος των συνεταιριστικών εργοστασίων, θα κατάφερναν και την οριστική απαλλαγή τους από τις πολιτικές ευθύνες και τα αίσχη, που διέπραξαν σε βάρος του συνεταιριστικού εγχειρήματος συνολικά στην περιοχή και της τοπικής οικονομίας, μετακυλίοντας το τίμημα των λανθασμένων επιλογών τους στις πλάτες των εργατών που οδηγήθηκαν στην ανεργία.
Το γεγονός πως πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ την εποχή που επιχειρήθηκε η εν λόγω υπόθεση λαθρεμπορίου ήταν το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής το 2009, Νίκος Παππάς, εξηγεί με απόλυτο τρόπο την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας για τη μεταβίβαση της ευθύνης στην προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας
 (Από την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη)
-Ιβανικότερος του Ιβάν Σαββίδη ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ανακάλυψε ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά… «παραπλάνησε» τον Ιβάν! Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Μάλλον εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ όταν βγάζουν ανακοινώσεις, έχουν μπερδέψει ακόμη και βασικές έννοιες…
Διαβάζω για παράδειγμα στη χθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:
«Το γεγονός πως πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ την εποχή που επιχειρήθηκε η εν λόγω υπόθεση λαθρεμπορίου ήταν το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής το 2009, Νίκος Παππάς, εξηγεί με απόλυτο τρόπο την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας για τη μεταβίβαση της ευθύνης στην προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας. Είναι σαφές πως το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι δεν προχώρησε ο σχεδιασμός να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία παραπλανώντας τον νέο ιδιοκτήτη…»
-Δηλαδή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, τι επακριβώς λέτε; Ότι δεν έγινε λαθρεμπόριο καπνών αλλά….επιχειρήθηκε; Και για κάτι που επιχειρήθηκε μπήκε πρόστιμο 38.8 εκατ. ευρώ στην ΣΕΚΑΠ; Είστε σίγουροι γι’ αυτά που γράφετε ή δεν ξέρετε τι γράφετε;
«Α»

Νέα προϊόντα ΠΓΕ και ΠΟΠ στην ΑΜ-Θ

Συνεχίζει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ να ενισχύει παραγωγούς προϊόντων και να τους βοηθά προς ένταξη στα προγράμματα προώθησης προϊόντων.
Ήδη φέτος με την συμμετοχή σε έκθεση στον Καναδά, όπου συμμετείχαν παραγωγοί Ακτινιδίων από την περιοχή, 30 κοντέϊνερ με το προϊόν έφυγαν για την αγορά του Καναδά.
«Στόχος μας είναι η ομαδοποίηση εμπλεκομένων φορέων ανά προϊόν. Μέχρι στιγμής έχουμε 4 εγκεκριμένα σχέδια για τον οίνο και ένα για τα Ακτινίδια. Προχωρούμε και για τα Σπαράγγια, αλλά και σε Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης( ΠΓΕ), όπως τις πατάτες Νευροκοπίου, και τα τυροκομικά προϊόντα ΝΕοΓΑΛ , Εβροβάρμα και Ροδόπη και Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), όπως τους κουραμπιέδες Καρβάλης».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος για τον Πρωτογενή Τομέα, Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Συνάντηση του Δημάρχου Παγγαίου με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανακοίνωσε κατά την επίσκεψη του στον δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη την Τρίτη, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της 4ης ΥΠΕ κ. Αστέριο Λυρτζή.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης καθώς και των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων που βρίσκονται, γεωγραφικά, εντός των ορίων του Δήμου Παγγαίου, ενώ τέθηκαν και ζητήματα σχετικά με την κτηριακή συντήρησή τους καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας. Οι προσλήψεις, στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η 4η ΥΠΕ, θα καλύψουν τα σημαντικά κενά που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας στον Δήμο Παγγαίου, σημείωσε ο κ. Πλωμαρίτης.

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Μαΐου

Η βάρβαρη συμπεριφορά της κυβέρνησης συνεχίζεται με την πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού  κράτους .
Η χώρα βυθίζεται στον εργασιακό μεσαίωνα και αντί να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την απασχόληση συνεχίζει το δρόμο της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας που οδήγησε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να σταθεί στο πλευρό καμίας κυβέρνησης που διαλύει την κοινωνία και καθιστά εργαζόμενους και συνταξιούχος στα όρια της φτώχιας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα παρά την επίθεση λάσπης πάλεψε και παλεύει για να αποκρούσει αυτές τις πολιτικές.
Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να ανατρέψει τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην επιτρέψει να ισοπεδωθούν όλα με νέες αντιλαϊκές πολιτικές.
Για το λόγο αυτό καλούμαστε μετά από απόφαση της ΓΣΕΕ,  να συστρατευθούμε,  στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για την Τετάρτη 17 Μαϊου 2017 και φυσικά να συγκεντρωθούμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα μας ώρα  10:00.
Για τη διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Άγγελος Μπεμπεκίδης                                                           Σπύρος Παπαχρήστου

Καταστροφικό χαλάζι στον Β.Έβρο

Καταστροφική χαλαζόπτωση έπληξε το βράδυ της Τρίτης τον Βόρειο Έβρο προκαλώντας τεράστιες και ανυπολόγιστες καταστροφές στις καλλιέργειες.
Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν σιτηρά, ηλίανθους, βαμβάκια και τις υπόλοιπες καλλιέργειες να καταστρέφονται.
Δυο μήνες περίπου πριν αρχίσει ο θερισμός των σιτηρών, κανείς δεν ξέρει αν θα βρουν τίποτα πλέον στα χωράφια οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Οι ηλίανθοι που είχαν φυτρώσει και βρισκόταν στην φάση να «δέσουν» καρπούς, τα βαμβάκια, τα τεύτλα, φυσικά τα λαχανικά όσων είχαν και όλες οι υπόλοιπες καλλιέργειες καταστράφηκαν.

Εμπρηστική επίθεση στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στις 8 στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.
Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης που περνούσαν μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθούσαν ένα αυτοκίνητο Renault να καίγεται.
Πιο συγκεκριμένα, ένας 40χρονος, έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου με πέτρα κι έπειτα, με το μπετόνι που κρατούσε στα χέρια, το οποίο περιείχε βενζίνη περιέλουσε το αυτοκίνητο και το έβαλε φωτιά.
Διαδοχικές εκρήξεις που ακολούθησαν της φωτιάς έκαναν τους κατοίκους της περιοχής να τρομοκρατηθούν και να πανικοβληθούν. Ο δράστης αυτοτραυματίστηκε και έπειτα διέφυγε.
Στο σημείο αμέσως έσπευσε πυροσβεστική η οποία κατέσβεσε τη φωτιά.
Θύμα του εμπρησμού μία γυναίκα, με την οποία ο 40χρονος δράστης είχε προσωπικές διαφορές.
Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης συνελήφθη στην περιοχή της Βιζβίζη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
(Πηγή: e-evros.gr)

Μείωση 7,5% στις νέες άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Μειωμένος κατά 7,5% ήταν τον Απρίλιο ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρόμους (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού). Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, κυκλοφόρησαν 13.367 αυτοκίνητα έναντι 14.452 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2016.
Αύξηση 24,5% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία για πρώτη φορά αυτοκινήτων (καινούριων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) τον Απρίλιο του έτους 2016 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Τα καινούρια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 2017 ανέρχονται σε 8.925 έναντι 10.326 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2016, παρουσιάζοντας μείωση 13,6%.

Επίσκεψη Μ/Κ Δημοτικού σχολείου Δεκάρχου στον Δήμαρχο Τοπείρου

Οι μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης του Μ/Κ Δημοτικού σχολείου Δεκάρχου μαζί με τον Διευθυντή τους, στα πλαίσια του μαθήματος και εργασίας που είχαν για την λειτουργία των Δήμων, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες και εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
Οι μαθητές είχαν πλήθος ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο Τοπείρου προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να ολοκληρώσουν την εργασία τους.
Ο Δήμαρχος Τοπείρου απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις, τους ενημέρωσε για την πλήρη λειτουργία του Δήμου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο σήμερα στο Κέντρο Υγείας Εχίνου

Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017
ιατρικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από Νευρολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται από 10:00 έως 13:00Ω στο Κέντρο Υγείας Εχίνου για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Σύλληψη 54χρονου στην Καβάλα για κατοχή ναρκωτικών 


Συνελήφθη την Τρίτη (9-5-2017) το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 54χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 100 γραμμαρίων, την οποία και κατέσχεσαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.Share this

Related Posts

Previous
Next Post »