Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται! Bρετανοί και Σκανδιναυοί τουρίστες επισκέπτοντα Ξάνθη-Αβδηρα


*Με υπομονή, όραμα και καλή δουλειά μπορούν να ρθούνε και οι διανυκτερεύσεις Βρετανών και Σκανδιναβών στην πόλη της Ξάνθης!

Μπορεί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος να έκρινε καθαρά με προσωπικά κριτήρια αλλά και «εμπάθεια» σε πρόσωπα που θεωρεί ότι δεν τον στήριξαν στην εκλογή του, ωστόσο το έργο του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη, τώρα άρχισε να φαίνεται και να αποδίδει για την δική μας περιοχή, αφού οι Βρετανοί Τουρίστες που είχε αναγγείλει πολλούς μήνες πριν, άρχισαν πλέον να επισκέπτονται πλην της Καβάλας και της Θάσου και τη Ξάνθη.
Οι επισκέψεις μάλιστα γίνονται κάθε Σάββατο και ξεκινάνε από τον Οικισμό των Αβδήρων, το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο και στην συνέχεια  στην Αγορά της Ξάνθης και την Παλιά Πόλη.
Μάλιστα αυτό ξεκίνησε με τα πρώτα γκρούπ Βρετανών που επισκέφθηκαν την Ξάνθη το Σάββατο 29 Απριλίου που μας πέρασε.
Μια μεγάλη προσπάθεια δηλαδή οι ξένοι επισκέπτες να έρθουν στην πόλη με τα χίλια χρώματα με τους Βρετανούς ήδη να εντυπωσιάζονται από την φιλοξενία των κατοίκων και τα μαγαζιά της Π. Πόλης.
Ιδού και οι πρώτες φώτο από την πρώτη εκδρομή του Σαββάτου 29 Απριλίου, μέσω του μεγάλου τουριστικού οργανισμού Tui και του συνεργάτη τους για την περιοχή Mermeid travel.


Μετά λοιπόν τους Σκανδιναβούς που έρχονται πλέον κάθε Τετάρτη στη Ξάνθη και τους Βρετανούς που θα μας έρχονται κάθε Σάββατο και δημιουργείται ένα νέο κλίμα, «χτίζεται» με τον τρόπο αυτό και το τουριστικό μέλλον της περιοχής, ώστε να επιλέγουν στα επόμενα 2-3 χρόνια οι επισκέπτες Σκανδιναβοί και Βρετανοί διανυκτερεύσεις και στη πόλη της Ξάνθης.
Σημειώνεται ότι ήδη με την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν,  τα αγγλικά αεροπλάνα που καταφτάνουν στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος στη Χρυσούπολη είναι 7 την εβδομάδα και από τους τουρίστες αυτούς που διανυκτερεύουν στη Θάσο και την Καβάλα, αρκετοί δε θα έρχονται όλο το καλοκαίρι κάθε Σάββατο στα Άβδηρα, στο Πόρτο Λάγος και στη Ξάνθη.

Η φωτογραφία από Αεροδρόμιο Καβάλας το περασμένο Σάββατο 6 Μαϊου, με το αεροπλάνο που μετέφερε τους 160 Βρετανούς τουρίστες.Share this

Related Posts

Previous
Next Post »