Τρίτη, Μαΐου 16, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Συνάντηση Μέτιου με το Γηροκομείο Ξάνθης

Άναυδοι έμειναν όσοι άκουσαν τον Τομεάρχη της ΝΔ. στο Νομό Έβρο Παντελή Σοφιανό να «χώνεται» τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθς Κώστα Ζαγναφέρη και να τον κάνει…τρεις παρά δυο! Και πιο άναυδος από όλους, ο ίδιος ο Ζαγναφέρης φαντάζομαι….
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» συναντήθηκε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.
Κατά τη συνάντηση, o Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται στο ίδρυμα, για τα ζητήματα που απασχολούν τη Μονάδα και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας με την Περιφέρεια.
Συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Παπαχρόνης, ο Γενικός Γραμματέας Χαλήλ Καράνταη, ο Ταμίας Χαράλαμπος Νασσόπουλος, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων  Σταμάτης Σταματιάδης, η εργαζόμενη του Ιδρύματος Φιφή Χατζηστόικου, ο επιβλέπων μηχανικός της Μονάδας Αργύρης Πλέσσιας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
….
*Η αποκλειστικότητά μου; Ο κύριος Μέτιος, λάτρης του ωραίου φύλου από τώρα έκανε πρόταση την γνωστή ζωγράφο Φιφή Χατζηστόϊκου να κατέβει εκ νέου υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος Ξάνθης στις Περιφερειακές εκλογές κι αυτή όπως αναφέρουν οι πηγές μου, απάντησε καταφατικά…
……

*Δεν πτοούνται οι Βούλγαροι και συνεχίζουν να χτίζουν αυθαίρετα στην Παραλία του Μυρωδάτου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν οτι αυθαίρετα χτίζονται και στη παραλία της Μάνδρας!
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθη την 13-5-2017 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, ένας 21χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες σε οικία ιδιοκτησίας του, πλησίον της παραλίας Μυρωδάτου, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.
-Αλήθεια τι λέει για όλα αυτά ο δημοτικός σύμβουλος Αβδήρων και πολιτικός μηχανικός Κώστας Αντωνιάδης;

*Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιεί την Τετάρτη ο Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κωνσταντίνος Πουλάκης .
Ο κ. Πουλάκης σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε και το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, στις 7.30μμ στο Επιμελητήριο του νομού, θα παρουσιάσει την πρόταση αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
…….
*«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, η οποία θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες των λαών της». Αυτά τόνισε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή, στα πλαίσια σεμιναρίου που διοργανώθηκε στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ.
……

*Ο κ.Γεροντόπουλος επεσήμανε ακόμη: «Στο ερώτημα που θέτουν οι διοργανωτές του σεμιναρίου, εάν δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πρόβλημα ή η λύση, η απάντηση είναι πως τα σημερινά προβλήματα χρειάζονται μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη. Μία Ευρώπη που θα περιλαμβάνει όλους τους λαούς, από τον Ατλαντικό Ωκεανό ως τα Ουράλια Όρη και η οποία θα σέβεται τις ιδιαιτερότητές τους . Μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα είναι πρωτίστως πολιτική, με Σύνταγμα, με κοινή Εξωτερική Πολιτική , ενιαία Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας και θα εξομαλύνει τις περιφερειακές ανισότητες με κοινή Δημοσιονομική Πολιτική».
Στο κλείσιμο της τοποθέτησης του κατέληξε λέγοντας: «Η θέση της Ελλάδος πρέπει να είναι στην Ευρωπαϊκή πρωτοπορία , στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να μάχεται για την επικράτηση της Δημοκρατίας , της Ελευθερίας , της Ισότητας , της Αλληλεγγύης και της εξασφάλισης του δικαιώματος για Μόρφωση και Εργασία της νέας γενιάς”.
……

*Ερώτηση για το ΕΚΑΒ Ξάνθης κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός. Αναλυτικά:
Ιδιαίτερο θέμα που άπτεται της υγείας των πολιτών της περιοχής συνιστά η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ Ξάνθης. Μάλιστα ιδιαίτερα οξύ είναι δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδος «ΕΜΠΡΟΣ» της 11/5/2017 που αναδεικνύει το πρόβλημα της έλλειψης ασθενοφόρων, υπαλλήλων και ειδικευμένου προσωπικού. Ειδικότερα η εν λόγω εφημερίδα αναφέρει πως πληθώρα καταγγελιών από πολίτες του νομού συντείνουν στην διαπίστωση πως αρρυθμίες στην λειτουργία του ΕΚΑΒ παρατηρούνται που έχουν σαν οδυνηρή συνέπεια την ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών τους λόγω της εκτεταμένης υποστελέχωσης. Με βάση πως κάθε βάρδια απαιτεί 11 άτομα, τα 23 άτομα του προσωπικού που διαθέτει τα ΕΚΑΒ συνιστά έναν απαράδεκτα ανεπαρκή αριθμό υπαλλήλων.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Με δεδομένο δε πως κατά τους θερινούς μήνες οι ανάγκες σε προσωπικό πολλαπλασιάζεται πως έχει προγραμματίσει το υπουργείο να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό κάθε ειδικότητος;
Αθήνα, 12/05/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »