Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Την ερχόμενη Τρίτη 23 & Τετάρτη 24 Μαΐου ο Εμπορικός Ακόλουθος των Η.Π.Α. κ. Bryan Larson θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.
Ο κ. Larson, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΟΕΕΘ και του ΕΣΑ κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και συνεργάτες του, πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων και επαφών σε επιχειρήσεις του Έβρου & της Ροδόπης καθώς και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
………

*Από τα Τμήματα Αλιείας των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου και Ορεστιάδας γίνεται γνωστό ότι με τις σχετικές Αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς ανακαλείται η απαγόρευση αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, στις περιοχές ευθύνης τους, όπως είχε οριστεί με προηγούμενες αποφάσεις.
Η αλιεία επιτρέπεται να αρχίσει στις 15-5-2017 στις 8:00, στον ποταμό Έβρο και στο Δέλτα αυτού, στους παραποτάμους Άρδα και Ερυθροπόταμο, στις φραγμαλίμνες Θεραπειού, στις τεχνητές λίμνες, στα κανάλια και στους λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
……..

*Τη συμπαράστασή της ΚΕΔΕ στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στους δήμους ( ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ), εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης και κάλεσε όλους τους δημάρχους να αναλάβουν πρωτοβουλία, προκειμένου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους.
*O Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι τα αυξημένα προβλήματα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών απαιτούν «κοινό βηματισμό» της ΚΕΔΕ με τους εργαζόμενους. «Οφείλουμε να λειτουργήσουμε εθνικά πάνω από κόμματα και με σταθερό προσανατολισμό την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, μέσω της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος. Έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της εθνικής ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 22 και 23 Μαΐου, καθώς και αποχή από κάθε εργασία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Μαΐου.

*Όταν βλέπεις ένα κείμενο που αφορά την Κοινωνία Δημοτών ή το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και έχει την υπογραφή του Πέτρου Ούτση, τότε θα πρέπει να το αξιολογείς και ανάλογα, αφού ο άνθρωπος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ήταν στο πλευρό του Χρίστου Πούλιου.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κύριο Πέτρο Ούτση, «Την ερχόμενη Τετάρτη η Κοινωνία Δημοτών μετά το κάλεσμα του Θανάση Ξυνίδη θα συζητήσει τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο αλλά κυρίως θα συζητήσουν η μάλλον θα ξεκαθαρίσουν το θέμα Μελισσόπουλου. Αν κάποιοι περιμένουν ότι από την συνάντηση αυτή θα προκύψει ο νέος ηγέτης της παράταξης θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη.
Ο Σάββας Μελισσσόπουλος είτε από στρατηγική είτε από άγνοια , με τις συνεχόμενες δημόσιες εμφανίσεις δίπλα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ταυτιστεί με το κόμμα που σήμερα με τα μέτρα που ψηφίζει αποτελειώνει την μεσαία τάξη και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ίσως πήρε τις εγγυήσεις από κάποιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει restart και θα επανέλθει στις λαΙκιστες εποχές όπου θα μπορεί να επηρεάζει τοπικά την κοινωνία. Βέβαια η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τους ίδιους στόχους είχε και με το ΕΒΕ, τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Αβδήρων και την ΟΕΒΒΕ, αλλά στο τέλος έζησε τον Βατερλώ επί τέσσερα».
-Συμπέρασμα; Ο Πέτρος Ούτσης έσφαξε με το «γάντι» τον Σάββα Μελισσόπουλο που δεν αποκλείεται βέβαια αν τον αδειάσει το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης να ζητήσει επίσημα το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Όλα πλέον είναι μέσα στο παιχνίδι!
….

*Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το Νομάρχη Αδριανούπολης κ. Γκιουνάι Οζντεμίρ.
Στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο όμορων περιοχών στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της διευκόλυνσης των μετακινήσεων, της ενέργειας, της διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων, της αντιμετώπισης των ζωονόσων και της καταπολέμησης των κουνουπιών και συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία και συνεργασία στο μέλλον.
…..
*Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αλή Ριζά Ακιντζί, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αχμέτ Ιμπράμ και ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης κ. Μουσταφά Κατραντζή.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Δεύτερο θύμα της «Μπλε Φάλαινας» στην Ελλάδα!
Το περιστατικό αφορά σε αυτοτραυματισμό 14χρονης, από την Τούμπα, που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνδέεται με το "παιχνίδι" αυτοκτονίας της «Μπλε Φάλαινας».
Συγκεκριμένα, το κρούσμα έλαβε χώρα σε Γυμνάσιο της Τούμπας κι έγινε γνωστό από τον καθηγητή Αγγλικών, Διογένη Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Ο καθηγητής υποστήριξε πως έπεσε στην αντίληψη καθηγήτριας ότι η 14χρονη μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και στα πόδια της, με την νεαρή κοπέλα να της αποκαλύπτει στη συνέχεια ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» .
Αξίζει να σημειωθεί  ότι η 14χρονη ισχυρίστηκε πως δεν είναι η μόνη που συμμετείχε άλλα ακόμη 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές έχουν λάβει μέρος τις τελευταίες 20 ημέρες στο παιχνίδι αυτοκτονίας.

Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »