Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Οι υποψήφιοι στον Κυνηγητικό σύλλογο Ξάνθης

 Κάπου έχασαν την «μπάλα» και οι δυο πλευρές…Και η Ν.Δ. του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Ιβάν Σαββίδης! Δηλώσεις ο ένας, δηλώσεις ο άλλος...και ποιο το τελικό αποτέλεσμα; Ότι ο Ιβάν από Σαμαρικός, έγινε τώρα….Αλέξης;


*Το Στέκι Kardelen θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος των αλληλέγγυων σχολείων στην πολυπολιτισμική πραγματικότητα», το Σάββατο 6 Μαΐου στις 19:30 στο κτίριο του στεκιού (Μαυρομιχάλη 1-3 στην Παλιά Πόλη). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της ομώνυμης καμπάνιας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αλληλέγγυων Σχολείων.
Ομιλητές:
Χρήστος Κορολής - Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας
Βασίλης Αποστολόπουλος - Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας
Μίλτος Τόσκας - Μαθήματα για Όλους Ετεροτοπίας
Συντονιστής:
Δημήτρης Πολυχρόνης – Αλληλέγγυο Φροντιστήριο Kardelen
Πρώτο σταθμό αποτέλεσε ανάλογη εκδήλωση που
πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το Σάββατο 29
Απριλίου, με μεγάλη συμμετοχή συλλογικοτήτων και ανθρώπων της
αλληλεγγύης.
……

* Το πρωί (09.00) της Κυριακής 7 Μαΐου πραγματοποιείται στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης η ετήσια τακτική γενική συνέλευση με τον απολογισμό και τις αρχαιρεσίες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Για το διοικητικό συμβούλιο (έως οκτώ σταυροί)
1.Αλεξούδης Βασίλειος του Γεωργίου
2.Βλαχόπουλος Σταύρος του Κωνσταντίνου
3.Γκιαουράκης Χρήστος του Γεωργίου
4.Καρά Οσμάν Σινάν του Χασάν
5.Κιολεΐδης Απόστολος του Χαραλάμπους
6.Σερραίος Λοΐζος του Ευστρατίου
7.Σκλαβιάδης Γεώργιος του Λέανδρου
 8.Τσιλιγγίρης Γεώργιος του Αποστόλου
 9.Χόχολης Χαράλαμπος του Παναγιώτη
 10.Χρυσοστομίδης Μιχαήλ του Θεοδώρου
*Εκλέγονται οι 8 πρώτοι σε σταυρούς.
Για την ελεγκτική επιτροπή (έως δύο σταυροί)
1.Αρβανίτης Σταύρος του Χρήστου
2.Χατζή Καρά Αμέτ Χασάν του Χουσεΐν.
………..

*Ο Δήμος Ξάνθης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της εφαρμογής μέτρων πρόληψης κατά των πυρκαγιών υλοποιεί και φέτος πρόγραμμα καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων από ξερά χόρτα.
Παρόλα αυτά για να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι απαραίτητη η συμμετοχή και των πολιτών, οι οποίοι οφείλουν να φροντίσουν για τον καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων.
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας, έχουν την υποχρέωση του καθαρισμού τους.
Ο καθαρισμός πρέπει να πραγματοποιηθεί τόσο εντός των οικοπέδων όσο και περιμετρικά της έκτασής τους από ξερά χόρτα, εύφλεκτα υλικά, μπάζα και σκουπίδια ώστε να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
Ο Δήμος Ξάνθης προσβλέπει στη συνεργασία των πολιτών για την αποτροπή κάθε πρόκλησης κινδύνου, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ανταπόκριση.
……
* Και συνεχίζω με ένα ευχαριστήριο:
Θερμές  ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους που με την ψήφο τους ανέδειξαν τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στις εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Προχωράμε μαζί με συνέπεια και προσήλωση στις αρχές και αξίες του διεκδικητικού,  ακηδεμόνευτου και υπεύθυνου συνδικαλισμού.
ΤΟ ΔΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
……
*Προϋπολογισμού 800.000 ευρώ είναι η πρόταση που υπέβαλε στο υπουργείο Πολιτισμού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου για την ανάδειξη και προστασία των μνημείων της περιοχής Διδυμοτείχου.
…….

*Η πρόταση περιλαμβάνει τον οχυρωματικό περίβολο της βυζαντινής πόλης, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, και την κατασκευή στεγάστρου στην Πλωτινόπολη, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ. Αυτό ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστασίου Δημοσχάκη, για το θέμα των έργων αποκατάστασης του Μεγάλου Τεμένους του Διδυμοτείχου.
………

*Η κα. Κονιόρδου αναφέρθηκε και στην ανάδειξη του οθωμανικού λουτρού «Ουρούτς Πασά», γνωστού ως «λουτρό των ψιθύρων», που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας (2007-2013). Οι μελέτες του έργου, όπως και αυτές για τη συνέχιση των εργασιών στο Κάστρο του Πυθίου, έχουν εκπονηθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους. Τέλος, η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στη συντήρηση και αποκατάσταση τριών μεταβυζαντινών ναών της ευρύτερης περιοχής του Διδυμοτείχου, και ειδικότερα στους ναούς Αγίου Αθανασίου Μεταξάδων, Αγίου Παντελεήμονα Παλιουρίου και Αγίου Αθανασίου Αλεποχωρίου. Οι συγκεκριμένες μελέτες αναπροσαρμόζονται και στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθούν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ώστε να ενταχθούν στον επόμενο σχεδιασμό δράσης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ο όμιλος επιχειρήσεων Παυλίδη, μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ημιτελούς ακινήτου της ΕΒΖ, στην παραλιακή οδό Κουντουριώτου , ενός ακινήτου που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πύλη του λιμένα και αποτελεί ένα από τα «φιλέτα» του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης .
Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Παυλίδης, ο Όμιλος προσέφερε για το πολυώροφο της Κουντουριώτου, «κάτι μεταξύ 4 και 5 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ τουλάχιστον άλλα τόσα θα δώσει για την ολοκλήρωση και διαμόρφωση του ακινήτου.
Ο κ. Γιάννης Παυλίδης, μέλος της βορειοελλαδικής επιχειρηματικής οικογένειας που έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό όμιλο στους κλάδους των δομικών υλικών, τροφίμων και συσκευασιών, σημείωσε πως η αγορά του ακινήτου έχει επενδυτικό χαρακτήρα και πως ο Όμιλος στρέφεται περισσότερο στο να δημιουργήσει ένα κτήριο επαγγελματικών χώρων, υψηλών ποιοτικών στάνταρτς, καθώς η πώληση της ΟΛΘ Α.Ε.  αναμένεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματικών φορέων για την απόκτηση βάσης στη Θεσσαλονίκη
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »