Σάββατο, Μαΐου 06, 2017

ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ πρέπει να συνοδεύονται κι από…ανάλογες πράξεις! Επίθεση του Μουσικού Σχολείου στον Δήμαρχο!

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ!;


Μόλις λίγες μέρες μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων Ξάνθης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Δήμαρχο Ξάνθης με ειρωνικά και χλευαστικά σχόλια «για τα όμορφα λόγια που εκφωνεί….», με αιτιολογικό το ότι δεν λύνει το…κτηριακό τους πρόβλημα!!!
Θέμα ωστόσο που αφορά τον Δήμο Αβδήρων, αφού ήδη υπάρχει πολιτική βούληση στο να γίνει νέο σχολείο σε οικόπεδο του Δήμου Αβδήρων!!! Και το γνωρίζουν καθηγητές και γονείς…
«Τα όμορφα λόγια για να είναι αληθινά, πρέπει να συνοδεύονται και από…ανάλογες πράξεις», αναφέρουν αιχμηρά οι Γονείς απευθυνόμενοι στον κύριο Δημαρχόπουλο, με στόχο φυσικά να μειώσουν πολιτικά το πρόσωπο του Δημάρχου Ξάνθης….
-Και το κυριότερο, χωρίς καμιά αναφορά στον Δήμο Αβδήρων, αλλά και αγνοώντας ότι πριν δύο μήνες περίπου ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επισκέφθηκαν τα αρμόδια υπουργεία για το κτιριακό τους πρόβλημα.
Κύριε γονείς και κύριοι καθηγητές, δικαιούστε να έχετε όποια άποψη θέλετε για ένα θέμα και κυρίως τα προβλήματα του Μουσικού σχολείου, όχι όμως να κάνετε πολιτική και να ειρωνεύεστε με τέτοιο τρόπο έναν Δήμαρχο που κοπίασε πραγματικά για το Μουσικό Φεστιβάλ Ξάνθης!!!

ΙΔΟΥ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ας δούμε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
Το  τριήμερο 27-29 Απριλίου, κατά τη διάρκεια  του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων «Πόλις Ονείρων», ζήσαμε μαγικές στιγμές και ακούσαμε πολύ όμορφα λόγια για τη σημασία του, για τη συνέχισή του, αλλά και για την αξία των Μουσικών Σχολείων - ιδιαίτερα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης - το οποίο για άλλη μια χρονιά, συνδιοργάνωσε  αυτή τη συνάντηση στην πόλη μας.
Επειδή όμως, τα όμορφα λόγια για να είναι αληθινά, πρέπει να συνοδεύονται από ανάλογες  πράξεις, πιστεύουμε ότι είναι καιρός να καθίσουν όλοι οι αρμόδιοι (Δήμοι , Περιφέρεια, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Βουλευτές του Νομού)  γύρω από ένα τραπέζι και με αποφασιστικότητα, θέληση και ειλικρίνεια να βρουν μια άμεση λύση για το πρόβλημα στέγασης  που βασανίζει το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης  20 ολόκληρα χρόνια.
Ελπίζουμε ότι οι τοπικοί μας  Άρχοντες εννοούν αυτά που δηλώνουν και ότι επιτέλους η Ξάνθη -«μια πόλη μαγική», «ένα πολιτιστικό κέντρο», «η γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι», «μια πόλη ονείρων»- θα αποκτήσει το Μουσικό Σχολείο που της αρμόζει.
Από τη μεριά μας θέλουμε να δηλώσουμε ότι το όνειρο των παιδιών μας – των μαθητών του Μουσικού Σχολείου – είναι αυτό :
ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 
ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »