Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Σσσσσσ.... Ψίθυροι - Κουκουλοφόρος με πιστόλι λήστεψε ταβέρνα και βενζινάδικο στην παλαιά Ε.Ο. Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
….ενώ πρέπει το ελληνικό κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση να ενισχύουν με κάθε τρόπο τις ελληνικές θέσεις, την ίδια στιγμή απαιτείται από τους Έλληνες πιθανούς εργαζομένους σε πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, να γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα για να ανταποκριθούν δήθεν στην υπηρεσία τους. Η ορθότερη πολιτική τακτική θα επέβαλε την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσης σε όλη την επικράτεια και την σαφή πρωτοκαθεδρία της Ελληνικής γλώσσας στις κρατικές καθώς και στις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι  υπουργοί:
1)Με ποια κριτήρια εισήχθη στην εν λόγω προκήρυξη – ανακοίνωση η προϋπόθεση γνώσης της τουρκικής γλώσσης;
2) Τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιου είδους επιλογές και ποια η θέση των αρμοδίων περί αυτού;
(Από την ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεώργιου Γερμανή για την προκήρυξη του Δήμου Μύκης)
-Συμφέροντα πελατειακά και…φιλοΤουρκικά! Θέλει κι ερώτημα;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Η 2η κατά σειρά συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Δημοτών το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» μάλλον σημείωσε πολύ μικρότερη επιτυχία του…αναμενομένου. Και το γράφω αυτό, όχι μόνο γιατί η συμμετοχή στελεχών και φίλων της παράταξης ήταν μικρή, αλλά και γιατί δεν υπήρχε ο παλμός και η αισιοδοξία ότι έχει μέλλον….
Άλλωστε αυτό φάνηκε κι από την εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης Θανάση Ξυνίδη που μπορεί να παρουσίασε μια «δυναμική παρουσία» της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ, ωστόσο δεν έπεισε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές…
Από την άλλη βέβαια φαίνεται και η «οκνηρία» των πολιτών. Από τη μια διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν και υποτίθεται εξοργίζονται με τα προβλήματα κι από την άλλη…είναι πανταχού απόντες!

Εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση του ΕΠΑΜ Ξάνθης με θέμα:
"Νόμισμα. Το οξυγόνο της οικονομίας"

Την Παρασκευή 26 Μαϊου 2017 στις 19:30 μ.μ. καλούμε τους συμπολίτες μας στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου θα διεξαχθεί εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Νόμισμα. Το οξυγόνο της οικονομίας".
Με μία σειρά σύντομων παρουσιάσεων θα αναλυθεί η λειτουργία του νομίσματος στην οικονομία και θα γίνει η διάκριση του εθνικού νομίσματος από τα κοινά νομίσματα και το διπλό νόμισμα.
Θα ακολουθήσει ανοιχτήσυζήτηση σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.
Είναι σημαντικό οι συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση-συζήτηση καθώς το θέμα το νομίσματος γίνεται όλο και πιο επίκαιρο. Πλέον το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας έχει καταλάβει πως το εθνικό νόμισμα αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την μακροχρόνια κρίση που σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα θα διαρκέσει ίσως και πολλές δεκαετίες ακόμα
Γι αυτό άρχισαν να εμφανίζονται συστημικά αναχώματα που σηκώνουν το θέμα το εθνικού νομίσματος στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εγκλωβισμού των πολιτών.
Σας περιμένουμε στην εκδήλωση που θα ρίξει φως σε ένα από τους βασικούς παράγοντες της λειτουργίας της οικονομίας.
Με εκτίμηση
Η συντονιστική ομάδα της Τοπικής Οργάνωσης του Ε.ΠΑ.Μ. Ξάνθης

ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Τούρκος δημοσιογράφος συνελήφθη λίγο πριν διαφύγει στην Ελλάδα

Ο Μουράτ Τσαπάν  αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου περιοδικού Νοκτα  που έκλεισε μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου έτους συνελήφθει στην Ανδριανούπολη ενω προσπαθούσε να διαφύγει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα που επικαλείται πηγή ασφαλείας
Το περιοδικό έκλεισε λόγω  φερόμενων σχέσεων με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν ενώ ο  Τσαπάν,  τιμωρήθηκε με ποινή κάθειρξης 22 ετών και έξι μηνών από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε και άλλο κορυφαίο στέλεχος του περιοδικού, ο Τσεβχερί Γκιουβέν.
Συνοριοφύλακες συνέλαβαν τον Τσαπάν μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση Γκιουλέν, περιλαμβανομένου ενός απόστρατου αστυνομικού, ενός πρώην ακαδημαϊκού και δύο δασκάλων, ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Λιγότερες δόσεις, μεγαλύτερο «κούρεμα» για τις οφειλές στα Ταμεία

Ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία -στο πλαίσιο της εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού (ν. 4469)- με βάση τις δυνατότητες του κάθε οφειλέτη προανήγγειλε την Τετάρτη ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι η υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση θα προβλέπει «κούρεμα» στις προσαυξήσεις, αντιστρόφως ανάλογο με τον αριθμό των δόσεων, δηλαδή όσο πιο πολλές δόσεις υπάρχουν τόσο λιγότερο κούρεμα θα γίνεται.
Οι ρυθμίσεις οφειλών θα γίνουν, πρόσθεσε, αλλά με βάση το προφίλ και τις δυνατότητες του καθενός. Στο πλαίσιο αυτό, κάποιος που έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σε 5 δόσεις, δεν θα επιτραπεί από το σύστημα να πάει στις 120 δόσεις. Ως εκ τούτου, εκτός της νέας ρύθμισης θα μείνουν οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές».
Αναφορικά με τον αριθμό των δόσεων, θα προκύπτει αυτόματα μέσα από το πληροφοριακό σύστημα και με αλγορίθμους.
Με βάση την εξουσιοδοτική διάταξη του σχετικού νόμου, τα κριτήρια θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα ισχύουν για ποσό οφειλής έως 50.000 ευρώ.

Συνελήφθη 38χρονος  στην παλαιά Ε.Ο. Κομοτηνής – Αλεξ/πολης, με 4.950 λαθραία πακέτα τσιγάρων στο αυτοκίνητο του

Συνελήφθη την Τετάρτη (24-5-2017) το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, εντόπισαν 4.950 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα λαθραίων πακέτων τσιγάρων και το όχημα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Iωάννινα: Από ισόβια σε 16 χρόνια κάθειρξη στον πρώην ταμία του δήμου που υπεξαίρεσε 1,3 εκατ. ευρώ

Με απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων μειώθηκε η ποινή του πρώην ταμία του δήμου Ιωαννιτών ο οποίος κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει 1,3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του δικαστηρίου στον πρώην ταμία επιβάλλεται η ποινή των 16 ετών κάθειρξης επειδή του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Το Εφετείο έκρινε αθώα την πρώην διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών που είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το 2013.
Ωστόσο, μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις με την οικογένεια του πρώην ταμία να στρέφεται εναντίον των δικαστών, τονίζοντας ως καταδικάστηκε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.
Τέλος, ο κατηγορούμενος στην απολογία του στην πρώτη δίκη είχε σημειώσει πως σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο, αυτά είναι «κατασκευασμένες λογιστικές αλχημείες», ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αμφισβητήσει το πόρισμα και των τεσσάρων ελέγχων που διενεργήθηκαν.

Κουκουλοφόρος με πιστόλι λήστεψε ταβέρνα και βενζινάδικο στην παλαιά Ε.Ο. Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος, την 25-5-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, φορώντας κουκούλα (full face), αρχικά εισήλθε σε κατάστημα (ταβέρνα), όπου με την απειλή πιστολιού και την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος δύο υπαλλήλων και του ιδιοκτήτη, απέσπασε μικρό χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια, απείλησε με το πιστόλι τον υπάλληλο παρακείμενου πρατηρίου υγρών καυσίμων, απατώντας χρήματα, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε και ακολούθως διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.   
……


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »