Τρίτη, Μαΐου 09, 2017

Επιστολή της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ για τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Επιστολή με θέμα «Υπέρογκοι λογαριασμοί της  ΔΕΗ – Αβάσταχτο βάρος για τα Άτομα με Αναπηρία», έστειλε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη  Τσακαλώτο ,τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χουλιαράκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκράτη  Φάμελο.
Η επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και την Ε.Σ.Α.μεΑ αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ, που ιδρύθηκε το 2014 με έδρα την Κομοτηνή είναι το δευτεροβάθμιο όργανο της εκπροσώπησης των ΑμεΑ και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και έχει ως σκοπό της, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις της, την οργάνωση, την ενημέρωση και την συσπείρωση των φορέων εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία, χρόνιων πασχόντων και των οικογενειών τους που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης.
Απευθυνόμαστε σε εσάς για ένα θέμα μείζονος σημασίας που απασχολεί ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειες τους. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες έντονων παραπόνων  από μέλη μας για τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω των διαφόρων επιπρόσθετων χρεώσεων και  ιδιαίτερα για το τετράμηνο της χειμερινής περιόδου .
Λόγω ότι ο φετινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα βαρύς για τα Ελληνικά δεδομένα, ήταν η αφορμή για να αναδείξει ένα χρονίζων πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα τα ΑμεΑ , κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.
Επειδή τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ακινησία στον χώρο του σπιτιού τους, είναι αυτονόητο ότι χρειάζονται περισσότερη θέρμανση λόγω της αναπηρίας τους (παραπληγικοί, τυφλοί, άτομα κλινήρης κτλ).
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης αναγκάζοντας τους να χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το ηλεκτρικό ρεύμα ως πηγή ενέργειας λειτουργίας θερμαντικών μέσων (κλιματιστικά, αερόθερμα, πάνελ, ηλεκτρικά καλοριφέρ κτλ).
Ζητάμε λοιπόν την προσωπική σας δέσμευση για να ληφθούν από την κυβέρνησή σας, ανάλογα μέτρα και να υπάρξουν ειδικές διατάξεις για την ΔΕΗ που αφορούν τα  άτομα με αναπηρία, χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειες τους , απαλλάσσοντας τους από τις έξτρα χρεώσεις όπως π.χ  υπέρ νήσων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και λοιπές χρεώσεις,  οι οποίες φουσκώνουν υπέρμετρα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ευελπιστούμε ότι θα σκύψετε πάνω από το συγκεκριμένο πρόβλημα που τείνει να γίνει μάστιγα και θηλιά στον λαιμό της αναπηρικής οικογένειας,  περιορίζοντας  το βιοτικό τους επίπεδο, την ποιότητα ζωής τους, βουτώντας τους όλο και πιο βαθιά στα χρέη .
Με Εκτίμηση,
Για το ΔΣ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »