Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Προσεχτική και σοβαρή ήταν η γραπτή δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης για το θέμα της ΣΕΚΕ με την ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη. Στάθηκε στην εμπορική συνεργασία των δυο εταιρειών και φυσικά ζήτησε να μην κλείσει η ΣΕΚΑΠ και να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της γιατί προσφέρει πολλά στη  Θράκη. Λίγες λέξεις…αλλά πάνω από όλα η ανάπτυξη στη περιοχή!
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Ο κ. Πασχάλης Ζησίου, ο γνωστός ερευνητής παλαιοντολογίας και συλλέκτης απολιθωμάτων, που δραστηριοποιείται στην Κολωνία, κατάγεται από την Ξάνθη και έχει πάρει την απόφαση να χαρίσει στον Δήμο Τοπείρου την εκπληκτική του συλλογή, με στόχο να δημιουργηθεί το μουσείο απολιθωμάτων, θα βρίσκεται στον οικισμό Τοξότες του Δήμου Τοπείρου την Κυριακή 07 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 π.μ.
Συγκεκριμένα ο κ. Πασχάλης Ζησίου μαζί με την κα. Ο. Χαιροπούλου – Γιεκτίδου, την                    κα. Α. Καλίδου που τον εκπροσωπούν και αντιπροσωπεία από τον Δήμο Τοπείρου, θα έχουν συνάντηση εργασίας προκείμενου «να πάρουν μια γεύση» από δείγματα της συλλογής που θα φέρει ο συλλέκτης και θα προγραμματίσουν τις επόμενες ενέργειες για την δημιουργία του Μουσείου σε χώρο που έχει προσδιοριστεί.
…….

*»Κύριε Αντιστράτηγε διοικητή του Δ Σώματος Στρατού Γεώργιε Καμπά, στο πρόσωπό σας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό μας Παναγιώτη Καμμένο που πριν κάποιους μήνες 45 οικογένειες του οικισμού Κοττάνης απευθυνθήκαμε σε αυτό ως τελευταία μας ελπίδα για τον δρόμο, αποδείξατε σήμερα ότι δεν είστε σαν αυτούς που πέρασαν και έμειναν στα λόγια και στις υποσχέσεις….»
-Με αυτά τα λιτά λόγια, οι Πομάκοι κάτοικοι της περιοχής ευχαρίστησαν το Δ’ Σώμα Στρατού για το δρόμο που τους άνοιξε…καταλήγοντας μάλιστα με νόημα στην επιστολή τους:
«Σας ευχαριστούμε θερμά όλους σας…και σας υποσχόμαστε ως γνήσιοι ακρίτες, ως γνήσιοι πομάκοι, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας οι φύλακες των συνόρων μας και της πατρίδας μας.
Να σας έχει ο Θεός πάντα καλά και τα σπίτια μας θα είναι πάντα ανοικτά για σας.
Με εκτίμηση εκ μέρους των κατοίκων
ΧΑΛΗΛΟΓΛΟΥ ΤΖΕΜΑΛ
ΙΒΡΑΧΗΜ ΟΓΛΟΥ ΦΕΪΜΗ»
-Απλές και καθαρές κουβέντες…που είμαι σίγουρος ότι θα προβληματίσουν ιδιαίτερα και κάποιους δήθεν «αριστερούς» που εμφανίζονται κατά των Ελλήνων Πομκάων…
……

*Η ενημέρωση από τον Δήμο Ξάνθης:
Στα πλαίσια του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ» θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήματα των οδών Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη και Ανδρούτσου, από τη Δευτέρα 8 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, κατά τις πρωινές ώρες.
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, με διακοπή της κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και  εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή των συμπολιτών μας. 
………

*Με λύρες, νταούλια και τραγούδια θα υποδεχθούν στην «Πύλη της Θράκης», στους Τοξότες του Δήμου Τοπείρου την εικόνα της Παναγίας Σουμελά την Παρασκευή 5 Μαΐου (σήμερα) και ώρα 12:00μ.μ. στον  Ναό της Κοιμήσεως στο χωριό Τοξότες.
Η εικόνα θα φιλοξενηθεί για λαϊκό προσκύνημα στον Nαό έως τις 13:00 μ.μ. και παράλληλα θα γίνει τρισάγιο στον τάφο του παπα-Γιώργη Τανιμανίδη που είναι έξω από το Nαό, του ιερέα από την Ίμερα του Πόντου.
Λειτουργούσε στον Ναό της Κοιμήσεως στο χωριό Τοξότες όταν ήρθε στην Ελλάδα.
Ο παπα-Γιώργης Τανιμανίδης είναι o παππούς του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γεώργιου Τανιμανίδη.
……..

*Μια ανάσα από τα 3,3 δισ. ευρώ έφτασαν στο τέλος Μαρτίου τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο, ενώ μέσα σε ένα μήνα ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ προχώρησε σε περισσότερες από 16.000 νέες κατασχέσεις.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο τέλος Μαρτίου η ΑΑΔΕ έχει επιβάλει μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε 889.455 φορολογούμενους, με τον αριθμό αυτό να είναι 16.000 υψηλότερος έναντι του Φεβρουαρίου!!!
Το μνημόνιο ορίζει ότι έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν γίνει τουλάχιστον 925.000 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.
…..
*Παράλληλα τον Μάρτιο τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα, με σαφώς μικρότερη αύξηση σε σχέση με τον Φλεβάρη (650 εκατ. ευρώ από 1,3 δισ. ευρώ), έφτασαν στα 3,277 δισ. ευρώ.
Οι εισπράξεις μέσω κατασχέσεων και ρυθμίσεων από τα «παλαιά» (προ 2017) χρέη των 91 δισ. ευρώ ανήλθαν σε 879 εκατ. ευρώ ενώ στο σύνολο του έτους θα πρέπει να εισπραχθούν συνολικά από παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,7 δισ. ευρώ.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »