Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Σίγουρα αυτή η ανακοίνωση, ενδιαφέρει πολλού παραγωγούς της περιοχής μας και γι΄ αυτό την φιλοξενώ αυτούσια στη στήλη.
Σας γνωρίζουμε ότι οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές σε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα, βαμβάκι, αμπελοειδή, κηπευτικά, σιτηρά από το χαλάζι της 14ης Μαϊου 2017 στην περιοχή Κιμμερίων Δήμου Ξάνθης, μπορούν να δηλώσουν τη ζημιά στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στα Κιμμέρια Ξάνθης, έως και την Παρασκευή 26 Μαϊου 2017.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
2. Α.Φ.Μ.
3. ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΟΣΔΕ
Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΛΓΑ
……….

*Τρία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, στην περιοχή της Αδριανούπολης λίγο πριν καταφέρουν να περάσουν στον Έβρο.
Αναλυτικότερα: Οι τρεις Τούρκοι κομάντο εντοπίστηκαν κοντά στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Ανδριανούπολη. Κατηγορούνται ότι είναι μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν και προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα για να διαφύγουν στο εξωτερικό. Ερωτήματα όμως προκαλούν οι πληροφορίες της Εφημερίδας το Βήμα για το αν οι 3 που "πιάστηκαν" τώρα στην Τουρκία είναι οι 3 Τούρκοι "φαντάσματα" που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα, από την Ορεστιάδα, μαζί με τους 2 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο, στις 15 Φεβρουαρίου. Ωστόσο περίπου δύο μήνες μετά από την ανάδειξη αυτού του θέματος και της έκφρασης αγωνίας για την τύχη των τριών τούρκων κομάντος, οι τελευταίοι φέρεται να ήσαν αυτοί που εντοπίσθηκαν σε τουρκικό έδαφος.
…..
*Οι νομικοί, σύμφωνα με το Βήμα, εκφράζουν αμφιβολίες για την "σειρά των πραγματικών γεγονότων". Πάντως οι ίδιοι παράγοντες επισήμαναν ότι "ίσως το τουρκικό καθεστώς δεν επιτρέψει την δημοσιοποίηση στοιχείων για τον τρόπο εντοπισμού τους αλλά ούτε και να παρουσιασθούν οι απόψεις τους ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι είχαν μπει στην Ελλάδα".
….

*Στο μεταξύ οι αρχές στην Τουρκία προχώρησαν την Τρίτη 16/5  στη σύλληψη 85 κυβερνητικών υπαλλήλων τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνεργασία με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.
…..
*Αναλυτικότερα κρατούνται από τις τουρκικές αρχές 60 υπάλληλοι του υπουργείου ενέργειας και 25 του υπουργείου Παιδείας με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν πως κατηγορούνται πως χρησιμοποίησαν την εφαρμογή Bylock, την οποία συνδέουν με το κίνημα Γκιουλέν.
Σημειώνεται πως από το αποτυχημένο πραξικόπημα μέχρι και σήμερα έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι.
……….

*Απόφαση της Γ. Σ. του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού του Δ.Π.Θ.
Το Διοικητικό Προσωπικό του Δ.Π.Θ., μετά την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων μηνών, η οποία αντανακλάται στο σύνολο του Πανεπιστημίου, θεωρεί σωστό να δηλώσει την εμπιστοσύνη του στις θεσμικές διαδικασίες.
Θεωρεί δε ότι είναι επιβλαβής για την εικόνα του συνόλου του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό, καθώς απαξιώνει το σημαντικό (διοικητικό) έργο που επιτελούν με συνεχείς και φιλότιμες προσπάθειες, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το Πανεπιστήμιο.
Οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης και υπονόμευσης της Διοίκησης του Ιδρύματος μέσω της απαξίωσης του Πρύτανη ως θεσμού παρακωλύει το σημαντικό έργο του Ιδρύματος, προσβάλει το κύρος και τη φήμη του, τα οποία εμείς υπηρετούμε, με τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε.
Η δε συνεργασία μας με τη Διοίκηση καθημερινά είναι άκρως αγαστή και αποτελεσματική.
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου του Δ.Π.Θ «Ο ΒΙΖΥΗΝΟΣ»
…..

*Σώα και αβλαβής απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη φλεγόμενη οικία της, στην Αλεξανδρούπολη.
Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη λίγο μετά τις 13:30, ξέσπασε φωτιά στην οικία της ηλικιωμένης γυναίκας, επί της οδού Μακρυγιάννη, κοντά στην περιοχή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Η Πυροσβεστική έσπευσε άμεσα να επέμβει, οργανώνοντας επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας.
Μέσα σε λίγα λεπτά, οι Πυροσβέστες κατάφεραν και απεγκλώβισαν την ηλικιωμένη από τους πυκνούς καπνούς του διαμερίσματος.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και η γυναίκα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ομπρέλα που είχαν τοποθετήσει οδηγοί ταξί στην πιάτσα στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με το XanthiNea του Γ. Μαυρίδη, «Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν αρκετοί για να προκαλέσουν τη πτώση του δέντρου. Μάλιστα εκείνη την ώρα κάτω από την ομπρέλα κάθονταν δύο οδηγοί ταξί οι οποίοι για καλοί τους τύχη πρόλαβαν να απομακρυνθούν χωρίς να τραυματιστεί κανείς».
-Για το συμβάν ενημερώθηκε η πυροσβεστική που προχώρησε στον τεμαχισμό του δέντρου. 
(σ.σ. Φυσικά ευτυχώς που δεν συνέβη κάτι σοβαρό, γιατί πάλι θα έτρεχαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρασίνου οι Εισαγγελείς…)
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »