Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Τα γραπτά μένουν δυστυχώς…Και οι γραπτές ανακοινώσεις και δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και ιδίως του βουλευτής του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ για τον Ιβάν Σαββίδη, δύσκολα …«ξεπλένονται» εκ των υστέρων!*Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) κ. Γιώργο Τερζάκη.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της περιοχής Φαναρίου-Αρωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
….
*Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του κάμπινγκ Φαναρίου, τα έργα ανάπλασης κατά μήκος της παραλιακής οδού Φαναρίου-Αρωγής καθώς και η συντήρηση των εγκαταστάσεων της Πλαζ Φαναρίου με σκοπό την επαναλειτουργία της.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μέτιος ενημέρωσε για την απόφασή του να γίνουν παρεμβάσεις από την Περιφέρεια και στο δρόμο που συνδέει την εθνική οδό με το Φανάρι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην περιοχή και να υπάρξει συνολική αξιοποίηση του τμήματος αυτού της παραλιακής ζώνης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Διευθύντρια Επιχειρησιακού Συντονισμού της ΕΤΑΔ κ. Χριστίνα Αναστασιάδου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ τομέα Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού κ. Δημήτρης Μπλούκος και στελέχη της Περιφέρειας.
……

«Να ενημερώσει τη Βουλή αν υπήρχε δίκη σε εξέλιξη για την υπόθεση των προστίμων από λαθρεμπορία που είχαν επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέθεσε στη και ψήφισε την τροπολογία-Σαββίδη», καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο Ανδρέας Λοβέρδος.
….

*Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ερώτηση που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα επικαλείται δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει πως ο κ. Ι. Σαββίδης ή η εταιρεία του, με την οποία αγόρασε την ΣΕΚΑΠ, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ενδεχομένως στη διοικητική δικαιοσύνη, για την αποφυγή των προστίμων από λαθρεμπόριο που είχαν επιβληθεί στην ιδιωτικοποιηθείσα αυτή εταιρεία, «και ενώ η δίκη αυτή είχε διεξαχθεί, ή σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα και ενώ είχε εκδοθεί και η πρωτόδικη απόφαση και είχε ασκηθεί ή θα ασκούνταν έφεση, μεσολάβησε η χαριστική-φωτογραφική τροπολογία και η ψήφισή της από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
 «Αν τα δημοσιεύματα αυτά ευσταθούν, με την οποιοδήποτε εκδοχή τους, τότε η ανωτέρω τροπολογία συνιστά παρέμβαση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στη δικαστική, αφού επί επίδικου θέματος παρεμβαίνει τελικά ο νομοθέτης υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει πως «αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε το συγκεκριμένο σκάνδαλο Σαββίδη-ΣΕΚΑΠ παίρνει ακόμη βαρύτερη μορφή και διάσταση και τίθενται νέα ζητήματα κυβερνητικών ευθυνών».
….

*Αστυνομικό. Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για την ταυτοποίηση δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών οι οποίοι, την 7-5-2017 το βράδυ, στα Πηγάδια Ξάνθης, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 80χρονης ημεδαπής. Ειδικότερα, οι δράστες, φορώντας κουκούλες (full face),  διέρρηξαν την οικία της ηλικιωμένης και με την άσκηση βίας σε βάρος της, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρηματικό ποσό και μία τσάντα, που περιείχε διάφορα έγγραφα, ενώ ακολούθως τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Η 80χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.  
…..     

*Ενα τυχερό δελτίο, από το Ηράκλειο Κρήτης, που κερδίζει το ποσό των 766 χιλιάδων ευρώ είναι το αποτέλεσμα της 1807ης κλήρωσης της Κυριακής 7 Μαΐου 2017 στο ΤΖΟΚΕΡ. Τα Διανεμόμενα κέρδη στην πρώτη κατηγορία (5+1) που κερδίζει ο τυχερός είναι 766.191,80 ευρώ και αφορούν απλό δελτίο 5 στηλών. Επίσης στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν δύο (2) τυχερά δελτία, από την Κυψέλη στην Αθήνα και την Ξάνθη (ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ & ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ 4) , που το καθένα κερδίζει το ποσό των 31.098,22 ευρώ.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Δείτε τι είπε στο ΑΠΕ ο Ιβάν Σαββίδης για τις δηλώσεις του για τον Κυριάκο. Αυτούσια τόσο η ερώτηση, όσο και η απάντηση:
ΕΡ: Κύριε Σαββίδη, η δήλωσή σας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πώς το λέτε αυτό, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία;
ΙΒΑΝ: Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία.
(Σ.Σ. Όπως βλέπει, η δήλωσή του σε σχέση με αυτά που είχε πει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, απείρως είναι πιο…χαμηλών τόνων. Και το όνομα Μητσοτάκης Κυριάκος δεν υπάρχει στη συνέντευξη στο ΑΠΕ)
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »