Τρίτη, Μαΐου 09, 2017

Σσσσσ.... Ψίθυροι Με τη διακομματική για τη Θράκη τι γίνεται κυριε Κοτζιά;


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Θράκη κραυγάζει απαιτώντας εδώ και χρόνια σχέδιο διακομματικής συνεννόησης για την ανάπτυξη και την ανάδειξή της….
Έχει ανατραπεί πλήρως η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Οι Χριστιανοί νιώθουν πολιτικά ορφανοί και οι Μουσουλμάνοι απροστάτευτοι από τις έξωθεν ωμές παρεμβάσεις χειραγώγησης της εκλογικής τους συμπεριφοράς και όλοι μαζί εγκαταλειμμένοι από το κράτος. Ένα κράτος που από το 2010 χρωστά πάνω από 260 εκατ. ευρώ στην φθίνουσα τοπική βιομηχανία, που συρρικνώνει συνεχώς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σε προϋπολογισμό (από 17,5 εκατ. το 2008 σε 5,8 εκατ. φέτος) και φοιτητές. Εγκατέλειψε τους παλινοστούντες ομογενείς από τον Πόντο. Φορολογεί τραγικά τους αγρότες. Υποβάθμισε ή έκλεισε τις Σχολές Αστυνομίας. Και πολλά ακόμα…
(Από την συνέντευξη του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)
-Από το καλοκαίρι του 2016 περιμένουμε την διακομματική Επιτροπή του Κοτζιά για την Θράκη…
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
 Αθόρυβα ναι μεν, αλλά ήδη ξεκίνησε από τώρα να κλείνει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, προκειμένου να ανανεώσει από τώρα το ψηφοδέλτιό του, αφού αρκετοί από τους παλιούς δεν θα συμπεριλαμβάνονται πλέον σε αυτά και μάλιστα κάποια ονόματα από τα γνωστά «βαρίδια» όπως τα αποκαλούσε η αντιπολίτευση…
Έτσι μόνο τυχαία βέβαια δεν έγινε η συνάντησή του με τον πολιτευτή των ΑΝΕΛ Ξάνθης Διαμαντή Σκουλαρίκη και την σύζυγό του Χρυσάνθη Τζούκα-Σκουλαρίκη, προκειμένου να της κάνει από τώρα…επίσημη πρόταση!
Και βέβαια δεν είναι μόνο η Χρυσάνθη, αφού όπως φημολογείται έντονα από τώρα έχει κλείσει και τουλάχιστον 3-4 νέα δυνατά ονόματα από την μειονότητα αλλά και τον επαγγελματικό κόσμο.
«Α»
Μέσα στο Μάιο οι αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς της Ξάνθης

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» , θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες οικογένειες συμπολιτών μας να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους δωρεάν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξάνθης για 7η συνεχή χρονιά, ενημερώνει όλες τις μητέρες που έχουν παιδιά από 8 μηνών έως την ένταξή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, πως η διαδικασία ένταξης στη δράση, για το σχολικό έτος Σεπτέμβριος 2017-Ιούλιος 2018 θα ξεκινήσει νωρίς (μέσα στον μήνα Μάιο 2017). Καλούμε όλες τις δυνητικά ωφελούμενες μητέρες να σπεύσουν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση έτους 2016 και να εκδόσουν την Πράξη Προσδιορισμού Φόρου προκειμμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην νέα πρόσκληση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2541072888, οδός: Βενιζέλου 30 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr  .
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Θεοδωρίδης Αναστάσιος

Οι συντάξεις είναι πολύ χαμηλές παραδέχεται ο Κατρούγκαλος

Κανένας συνταξιούχος δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τις συντάξεις που παίρνει, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Οι συντάξεις είναι πολύ χαμηλές» τόνισε μιλώντας στο κανάλι «Ε» ενώ αναφερομένους στο θέμα με τις συντάξεις χηρείας επεσήμανε ότι  με τις συντάξεις χηρείας επεσήμανε ότι «δεν ήταν στο νόμο όπως τον καταθέσαμε»
Ο κ. Κατρούγκαλος είπε «ότι τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα είναι παράλογα. Μας αναγκάζουν να πάρουμε μέτρα. Είναι πολιτικός εκβιασμός» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει το πρόγραμμα το 2018 για να φύγει η χώρα από την επιτροπεία.

Σεισμός τα ξημερώματα της Δευτέρας μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/5), στις 03:53, στο βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 32χλμ. βόρεια της Λήμνου και 35χλμ. νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 26χλμ.
Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός από πολλούς είτε λόγω της μικρής έντασης είτε λόγω της ώρας.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ 4% ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Η κρίση οδηγεί τους καταναλωτές στα κατεψυγμένα τρόφιμα γιατί είναι πιο φθηνά

Η διαρκής συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών έχει προκαλέσει και αναγκαστικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειές τους.
Ενδεικτικό είναι πως πλέον τα ελληνικά νοικοκυριά αγοράζουν λιγότερο γάλα, περισσότερα κατεψυγμένα τρόφιμα τα οποία είναι μικρότερης αξίας από τα αντίστοιχα νωπά, ενώ σταθερά προμηθεύονται προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Συγκεκριμένα καταγράφεται αύξηση της αξίας πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι: πρόκειται για τα κατεψυγμένα τρόφιμα (4,1%), κατηγορία με ιδιαίτερη δυναμική από την εποχή της επιβολής των capital controls και τα αλκοολούχα ποτά (2,3%). Η αύξηση της αξίας πωλήσεων στην τελευταία αυτή κατηγορία αποδίδεται στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης το καλοκαίρι του 2016 στην μπίρα. Κατά τα άλλα με απώλειες έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2017 για τα σούπερ μάρκετ, καθώς οι πωλήσεις τους σε αξία υποχώρησαν κατά 4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

14,8 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας 14,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36.8% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 10.6% συγκεντρώνοντας το 26,3% έναντι 15,7% του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ευρύ προβάδισμα καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα πρωθυπουργίας συγκεντρώνοντας το 26% με τον Αλέξη Τσίπρα να καταγράφει ιστορικά χαμηλά με μόλις 13%

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου

Στο ποσό των 3,927 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο από 3,824 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν στα 1,120 δισ. ευρώ έναντι 1,256 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης προς τον ιδιωτικό τομέα περιορίστηκαν στα 2,297 δισ. ευρώ τον Μάρτιο έναντι 2,361 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο ενώ οι οφειλές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθαν στα 364 εκατ. ευρώ έναντι 305 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Βερολίνο: Οι Τούρκοι δεν θα ψηφίσουν σε γερμανικό έδαφος για την θανατική ποινή

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί στους Τούρκους να ψηφίσουν στο έδαφος της Γερμανίας σε περίπτωση ενός δημοψηφίσματος στην Τουρκία για την επαναφορά της θανατικής ποινής, μέτρο που πρότεινε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου.
Η Άγκυρα κατηγόρησε το Βερολίνο για ναζιστική συμπεριφορά τον Μάρτιο, όταν τοπικές αρχές στη Γερμανία ακύρωσαν εκδηλώσεις στις οποίες επρόκειτο να εμφανιστούν τούρκοι πολιτικοί για να καλέσουν τους συμπατριώτες τους να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα έδινε υπερεξουσίες στον πρόεδρο Ερντογάν. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιτράπηκε στις τουρκικές διπλωματικές εγκαταστάσεις, αλλά η διένεξη και οι μαζικές εκκαθαρίσεις στην Τουρκία μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος οδήγησαν τις διμερείς σχέσεις σε νέο διπλωματικό ναδίρ.

Στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο σήμερα στο Άνω Καρυόφυτο

Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 ιατρικό κλιμάκιο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται από 10:00 έως 13:00Ω στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Καρυοφύτου για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.Share this

Related Posts

Previous
Next Post »