Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

Όχι άλλα διόδια στην ΑΜ-Θ

Τρεις ώρες διήρκεσε η ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ που αφορούσε την κατασκευή νέων διοδίων στην περιοχή της Μέστης. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν Βουλευτές από όλη την περιφέρεια, δήμαρχοι, παραγωγικοί φορείς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι και αποφάσισαν την συνάντηση άμεσα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό μεταφορών Σπίρτζη ώστε να του ζητήσουν να έρθει άμεσα στην περιοχή για να του θέσουν εκ νέου το θέμα των διοδίων.
Παράλληλα μια επιτροπή θα συντάξει κείμενο το οποίο θα σταλεί για υπογραφή σε θεσμικούς φορείς και κατόπιν θα κοινοποιηθεί στον υπουργό.
Αν παρ όλα αυτά δεν καταστεί εφικτή η συνάντηση με τον υπουργό τότε θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις στην περιοχή εγκατάστασης των διοδίων, που δεν θα αφορούν μόνο τη Μέστη, αλλά και τις άλλες περιοχές της ΑΜ-Θ που προβλέπονται διόδια.
Να σημειωθεί ότι οι θεσμικοί φορείς της περιφέρειας ΑΜΘ ζητούν να ανασταλεί η λειτουργία των διοδίων, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να μπουν αναλογικά διόδια, να γίνουν διόδια στα σύνορα ενω αξίζει να σημειωθεί και η θέση του δήμου Ορεστιάδας να ασκηθούν αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου θέση που εξετάζουν οι νομικοί του δήμου Ορεστιάδας.
Παράλληλα πολλές ήταν και οι απόψεις των φορέων για αποδέσμευση της Εγνατίας Οδού από το ΤΑΙΠΕΔ και για την δρομολόγηση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Εντωμεταξύ ακούστηκε και η πρόταση από μέρους του εκπροσώπου της Εγνατίας οδού ότι το τίμημα για τους οδηγούς στη Μέστη θα είναι 1,20 ευρω. Τα έσοδα από τα διοδια θα διατεθούν στην τράπεζα για την αποπληρωμή δανείου, για την κατασκευή του δρόμου, θα γίνουν προσλήψεις 30 ατόμων ενω θα γίνει και η ανακατασκευή του οδοστρώματος Ιάσμος-Μέστη Αλεξανδρούπολη –Κήποι.
(Πηγή: ΕΡΤ)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »