Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Ο Τζίμερος έδειρε Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ!

Τουλάχιστον η πλατεία Ελευθερίας και η κεντρική πλατεία θα πρέπει να είναι καθαρές χωρίς …ξεχειλισμένους κάδους από σκουπίδια! Διότι το χθεσινό χάλι (φαίνεται κι από τις φωτογραφίες) στην πλατεία  Ελευθερίας, ήταν απαράδεκτο αντιδήμαρχε Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη.


*Δριμύτατη επίθεση κατά Ιβάν Σαββίδη εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Οικονόμου από τη από τη Θεσσαλονίκη.
Υπερασπιζόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από τις επιθέσεις που δέχθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη, για την υπόθεση ΣΕΚΑΠ,  ο Βασίλης Οικονόμου μίλησε με σκληρά λόγια για ομογενή επιχειρηματία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης, τόνισε πως «εάν κάποιος νομίζει ότι θα έρθει εδώ και θα κάνει τον νέο Κοσκωτά αυτά τελείωσαν».
Στη συνέχεια μάλιστα επέμεινε λέγοντας πως  «δεν θα ΄ρθουν εδώ οι ρωσικές παρέες να μας πουν τι θα γίνει».
......

*Αλλάζω θέμα. Σκληρή ανακοίνωση κατά του Θάνου Τζήμερου εξέδωσε το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τον ίδιο φασιστοειδές και τη συμπεριφορά του άθλια και θρασύδειλη.
Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Τζήμερος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μαΐου, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο.
«Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα» προσθέτει.
Παράλληλα, σημειώνει πως οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε.
…….

*Από την άλλη….«Εγώ δεν χτύπησα κανέναν» δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θάνος Τζήμερος και είπε ότι «στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο να είσαι αντίπαλος του ΚΚΕ», αναφερόμενος στις καταγγελίες ότι γρονθοκόπησε την Περιφερειακή Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρα Μπάλου.
Μιλώντας στον ΑΝΤ 1 ο κ. Τζήμερος είπε ότι «ομάδα τραμπούκων ανάμεσά τους και η Αλ.Μπαλού με πλησίασε. Εγώ δεν χτύπησα κανένα».
………

*«Η αναβάθμιση των επαγγελματικών λυκείων, με τη στήριξη των αποφοίτων στον εργασιακό τομέα μέσω του προγράμματος της τάξης μαθητείας, τη διεύρυνση της πρόσβασής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υλοποίηση νέου προγράμματος σπουδών, ώστε να γίνουν μία ισότιμη επιλογή για τους μαθητές και να μην αποτελούν λύση ανάγκης, είναι η κύρια στόχευση του υπουργείου Παιδείας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
….
*Στο περιθώριο της συνάντησής του με διευθυντές και σχολικούς συμβούλους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού στο 2ο ΕΠΑΛ της πόλης, με θέμα τις αλλαγές που υλοποιούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση, ο κ. Μπαξεβανάκης χαρακτήρισε την τάξη μαθητείας, ως το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα του υπουργείου το οποίο δίνει την ευκαιρία στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ «μίας πρώτης επαφής με την αγορά εργασίας, με τη βοήθεια του σχολείου, με αμοιβή με πλήρη ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα».
…….

*Πολύ κρίσιμο χαρακτηρίζεται το τετραήμερο που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου, για την πρώην ΒΦΛ και νυν εταιρεία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, καθώς στο διάστημα αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει εν πολλοίς το τοπίο για το εάν η λιπασματοβιομηχανία θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με τη «βούλα» του νόμου ή θα υποχρεωθεί σε σταδιακό «λουκέτο».
Όπως πληροφορείται το Agronews, την Παρασκευή 12 Μαΐου ή το αργότερο (εκτός απροόπτου) την ερχόμενη Δευτέρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στο οποίο έχει προσφύγει η ιδιοκτησία της «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ», θα αποφανθεί αν κάνει αποδεκτό το αίτημά της τελευταίας ή όχι, για ανάκληση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της 3ης Μαΐου 2017, βάσει της οποίας ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του βιομηχανικού συγκροτήματος, που είχε χορηγήσει η αντιπεριφέρεια Καβάλας τον περασμένο Φεβρουάριο.
……
*Σε περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει πως το αίτημα της ιδιοκτησίας έχει βάση, τότε θα ανακοινώσει την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης και οι πέντε παραγωγικές μονάδες της πρώην ΒΦΛ, που είναι σήμερα σε πλήρη παραγωγική λειτουργία, θα συνεχίσουν να παράγουν χωρίς προβλήματα, μέχρι η υπόθεση να πάει σε δίκη και να βγει η όποια απόφαση. Σε αυτή την περίπτωση θα μεσολαβήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα πριν το ΣτΕ αποφανθεί οριστικά.
Αν, όμως, η απόφαση του ΣτΕ δεν κάνει δεκτές τις αιτιάσεις της «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ», τότε πυροδοτείται το σενάριο του «λουκέτου» της λιπασματοβιομηχανίας, αφού οι υπηρεσίες της τοπικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, θα πρέπει να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία, που προβλέπει ότι θα προειδοποιηθεί άμεσα η εταιρεία να εξαντλήσει στο επόμενο εξάμηνο τα όποια αποθέματά της σε πρώτες ύλες και να μην προμηθευτεί άλλες, ώστε να ξεκινήσει, κατόπιν, το «σφράγισμα» των εργοστασιακών μονάδων.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν έξι τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη -δύο F-16, τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, τρία CN-235 (κατασκοπευτικά), και ένα ελικόπτερο- προέβησαν επίσης σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Τα δύο F-16 ήταν οπλισμένα.
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
(Σ.Σ. Κι  εκεί που έλεγα τώρα που ο Τούρκος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του θα ηρεμήσει το Αιγαίο….οι Τούρκοι συνέχισαν τον χαβά τους!)
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »