Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - O βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ σε εκδήλωση με σημαίες της «Ανεξάρτητης Θράκης»

Ε όχι κι έτσι…Δηλαδή απειλήθηκε, ρίσκαρε σε κάποιες φάσεις ακόμη και τη ζωή του ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου και τώρα αυτοί που τα σέρνανε στον Ιβάν Σαββίδη τον κατηγορούνε και για…λάθος νομικές συμβουλές; Έχουν δηλαδή το θράσος και ζητάνε και τα ρέστα από πάνω;
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση του Ιλχάν Αχμέτ να μιλήσει μπροστά σε σημαίες της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» και φυσικά και της  Τουρκίας, σε εκδήλωση που έγινε πριν λίγο καιρό, αλλά τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας οι σχετικές φωτογραφίες στον Τουρκικό τύπο κι από εκεί τις πήραν και τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ.
….

*Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βρέθηκε στην Προύσσα για να μιλήσει σε εκδήλωση και ανέβηκε στο βήμα έχοντας γύρω του τις χαρακτηριστικές πράσινες σημαίες της Δυτικής Θράκης.
Ωστόσο, αντί να αποχωρήσει (καθότι και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου), πήρε το μικρόφωνο και μίλησε στους παρευρισκόμενους!!!
….
*Να σημειωθεί κοντά σ’ αυτά ότι λίγες ώρες πριν Τούρκος πανεπιστημιακός σε συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη που διοργάνωσαν οι Γκρίζοι Λύκοι  προκαλούσε με μια δήλωσή του, λέγοντας ότι «η Δυτική Θράκη είναι περιοχή τιμής του τουρκικού έθνους».

*Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, με δήλωσή του στο STAR τον καλεί να παραιτηθεί από βουλευτής.
«Ο ίδιος δεν κατάλαβε τι έκανε, ή αν κατάλαβε θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να παραιτηθεί από βουλευτής» δήλωσε χαρακτηριστικά.
………
(Ιλχάν)
*Από την πλευρά του πάντως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (πρώην της Ντόρας)  Ιλχάν Αχμέτ σε γραπτή του δήλωση για το θέμα επισήμανε ότι εν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από τον κ. Σγουρίδη, επισημαίνοντας ότι «με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην  Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει, άλλωστε, σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης», επισήμανε ο βουλευτής Ροδόπης. 
……

*Με 17 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα περισσότερα από τα οποία ήταν υπηρεσιακής φύσεως και υπό την Προεδρία του Αντιδήμαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου  συνεδρίασε την Τρίτη 9 Μαΐου στις 14.30 η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης.
Αναλυτικότερα: Στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής, εγκρίθηκε η Εισηγητική έκθεση, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 1ου Τριμήνου Οικονομικού Έτους 2017, καθώς επίσης και η έγκριση που αφορά την «Προμήθεια τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων έτους 2017».
Επίσης εγκρίθηκε η «προμήθεια διαφόρων σάκων απορριμμάτων έτους 2017» με τη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού.
….

*Δεκτή έγινε επίσης η έγκριση της φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας  κοινόχρηστου χώρου έκτασης 50,00 τ.μ. στην Πλατεία Δημοκρατίας για την ταβέρνα ΠΗΡΟΥΝΙΕΣ.
….

*Τέλος εγκρίθηκε η ανάθεση σε δικηγόρο Αθηνών προκειμένου να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την είσπραξη του δεσμευμένου ποσού στο Τ.Π.Δ. υπέρ του Δήμου Ξάνθης από την καταδίκη των εταιριών energa και Hellas Rower μετά την έκδοση των με αριθμών 534/2017 και 1115/2017 αποφάσεων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και κατάθεση αγωγής αποζημίωσης καθώς και αίτησης για συντηρητική κατάσχεση
Όλα τα θέματα πέρασαν ομόφωνα.
………

*Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της συλλογής απολιθωμάτων από τον κ. Πασχάλη Ζησίου, γνωστό ερευνητή παλαιοντολογίας και συλλέκτη, την Κυριακή 07 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. στον οικισμό Τοξότες του Δήμου Τοπείρου.
Η συνάντηση έγινε στο κτίριο του Ν.Π.Δ.Δ. – Π.Π.Α.Π. και ήταν ανοιχτή σε δημότες.
Ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου τόνισε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος που ο προγραμματισμός των τελευταίων μηνών πλέον παίρνει «σάρκα και οστά» και δρομολογείται η δημιουργία του μουσείου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Π. Ζησίου μαζί με τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου επισκέφθηκαν τον χώρο που έχει προσδιοριστεί για το μουσείο.  
….

*Παρόντες στην συνάντηση ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ε. Πολυχρονιάδου, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. – Π.Π.Α.Π. και δημοτικός σύμβουλος κ. Χ. Σπυριδόπουλος, η εκπρόσωπος της Τ.Κ. Γαλάνης κ. Ε. Μαυροπούλου,               ο κ. Πασχάλης Ζησίου μαζί με την κα. Ο. Χαιροπούλου – Γιεκτίδου και την κα. Α. Καλίδου που τον εκπροσωπούν και δημότες από τον Δήμο Τοπείρου.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »