Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

Σσσσσ.... Ψίθυροι - Δηλώσεις ζημιών από το χαλάζι της 18ης Ιουνίου στα Κιμμέρια Ξάνθης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
….έχουμε δύο σημαντικούς φορείς της Ξάνθης, αυτή της Π.Ε. όπου με πρωτοβουλία τους Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη, ο οποίος συγκάλεσε στην Αντιπεριφέρεια σύσκεψη με συμμετέχοντες την Σ.Ε.Κ.Ε και την Σ.Ε.Κ.Α.Π. και στον αντίποδα το Επιμελητήριο το οποίο με δική του πρωτοβουλία κινείται παράλληλα στην ανάδειξη του καπνού στην Ξάνθη και όχι μόνον.
Το αφελές ερώτημα είναι τι συνέβη μεταξύ των δύο προβεβλημένων ανδρών στην Ξάνθη του κ. Κ. Ζαγναφέρη και του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης;
Γιατί οι δύο άνδρες δεν συνεννοούνται αφού κατά την ταπεινή μας άποψη ο σκοπός είναι κοινός;
Υπάρχει πολιτική κόντρα μεταξύ τους;
Υπάρχει κάποιου είδους άμιλλας που δεν την αντιλαμβανόμαστε;
Υπάρχουν πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της ΝΔ που δημιουργούν εσωτερικές αντιπαλότητες;
(O Αλέξανδρος Παυλικιάνος στο Thrakitoday)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Είναι εμφανές ότι στο Δήμο Ξάνθης υπάρχει έντονος προβληματισμός μετά την επιβεβαίωση των αποκαλύψεων που είχε κάνει τοπική εφημερίδα για τα τραπεζοκαθίσματα και για το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει άδεια με ότι αυτό συνεπάγεται…
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης με μεγάλη καθυστέρηση επιχειρεί να βάλει πλέον μια τάξη για τον φόβο των Ιουδαίων, τον φόβο δηλαδή παρέμβασης των Εισαγγελικών αρχών, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι η σημερινή κατάσταση μπορεί να βολεύει πολλούς, αυτός όμως που έχει υποστεί την μεγαλύτερη ζημία αναμφίβολα είναι ο Δήμος Ξάνθης…
Βέβαια με αρκετή καθυστέρηση ο Δήμαρχος έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις και απαντήσεις από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δόμησης Ερκάν Κίρατζη, το ερώτημα ωστόσο των πολιτών παραμένει…
-Πράγματι ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν γνώριζε πόσο τεράστια είναι η παρανομία; Κι αν δεν ήξερε, γιατί δεν ρωτούσε εδώ κι ένα 6μηνο τις υπηρεσίες του;

Δηλώσεις ζημιών από το χαλάζι της 18ης Ιουνίου στα Κιμμέρια Ξάνθης

Σας γνωρίζουμε ότι οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές σε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα, βαμβάκι, αμπελοειδή, κηπευτικά, σιτηρά από το χαλάζι της 18ης Ιουνίου 2017 στην περιοχή Κιμμερίων Δήμου Ξάνθης, μπορούν να δηλώσουν τη ζημιά στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στα Κιμμέρια Ξάνθης, έως και την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
2. Α.Φ.Μ.
3. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΟΣΔΕ

Περουβιανός έκλεβε ηλικιωμένους την ώρα που έκαναν αναλήψεις χρημάτων μέσα σε τράπεζα της Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, που είχαν διαπραχθεί, την 17/8/2016 και 3/5/2017, στην Καβάλα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 65χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Περού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης, τις παραπάνω ημερομηνίες, ευρισκόμενος σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Καβάλα, εντόπισε αρχικά δύο ηλικιωμένα άτομα τα οποία πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων. Στη συνέχεια, κατά την αποχώρηση τους, εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό στο θάλαμο εξόδου της τράπεζας, αφαίρεσε από την κατοχή των ηλικιωμένων συνολικά το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ και διάφορα έγγραφα.
Σημειώνεται ότι ο 65χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εγκρίθηκε η πληρωμή του Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τον Ιούνιο

Τη μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 49.786.353,81 ευρώ για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μηνός Ιουνίου προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.
Το ΚΕΑ θα δοθεί σε 220.940 δικαιούχους.

Εντυπωσιακή αύξηση κίνησης στο αεροδρόμιο Καβάλας

Εντυπωσιακή είναι αύξηση των αφίξεων από τις πτήσεις εξωτερικού στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τα οποία παρουσίασε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα τον μήνα Μάιο, βάσει των στοιχείων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι αφίξεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ήταν αυξημένες σε ποσοστό 16,3%, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, επιβεβαιώνει έμπρακτα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Συνολικά το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου καταγράφηκαν 15.670 αφίξεις εξωτερικού στο «Μέγας Αλέξανδρος» έναντι 11.079 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αύξηση δηλαδή 41,44%.

Νέα προθεσμία έως τις 27 Ιουλίου 2017 για τους δασικούς χάρτες

Νέα προθεσμία για τους δασικούς χάρτες, σε τροπολογία που κατατέθηκε μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Στην αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, που τη συνυπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος σημειώνεται πως επεκτείνεται η ρύθμιση για άλλες 45 ημέρες και συγκεκριμένα έως τις 27 Ιουλίου 2017, για την υποβολή αντιρρήσεων.
Η ρύθμιση δεν αφορά όλους αλλά για όσους έχουν περιουσία σε περιοχές, που η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων έληξε στις 12 Ιουνίου για κατοίκους εσωτερικού ή λήγει 3 Ιουλίου για κατοίκους του εξωτερικού.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος σημειώνει πως αυτή η ρύθμιση είναι κατ΄εξαίρεση για τις περιοχές αυτές καθώς λόγω των νέων νομοθετικών πρωτοβουλιών, χρειάζεται πρόσθετος χρόνος και των πολιτών και των υπηρεσιών για ν΄ ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.

Σέρρες: 22χρονος προσπάθησε να διαρρήξει έξι σπίτια σε δυο μήνες

Επτά περιπτώσεις διάρρηξης σπιτιών στην περιοχή του νομού Σερρών εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Ηράκλειας, για τις οποίες ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας νεαρός 22 ετών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ο 22χρονος το βράδυ της 21 προς 22 Μαΐου του 2017 διέρρηξε οικία σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσε είδη ένδυσης και δύο ποδήλατα συνολικής αξίας 1.400 ευρώ, ενώ ενέχεται σε ακόμη 6 περιπτώσεις απόπειρας κλοπής από σπίτια που έγιναν το χρονικό διάστημα από 13 Μαΐου έως 4 Ιουνίου του 2017 σε δύο περιοχές των Σερρών.
Σημειώνεται ότι ο προαναφερόμενος είχε συλληφθεί την 08-06-2017 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας και είναι ήδη έγκλειστος καταστήματος κράτησης για παρόμοια αδικήματα.
Ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ξεκινούν οι κληρώσεις για τα POS: 1.000 ευρώ για 1.000 πολίτες

Σε κληρώσεις μετρητών θα προχωρήσει από τις αρχές Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών για όσους πολίτες έκαναν συναλλαγές μέσω POS.
Κάθε μήνα το Δημόσιο θα μοιράζει ένα εκατομμύριο ευρώ στους φορολογούμενους που κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.
Τα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τις τράπεζες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και θα αναλάβει τη διαδικασία της κλήρωσης.
Το ποσό των 1.000 ευρώ σχεδιάζει να μοιράζει από τα τέλη Ιουλίου και για κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών σε 1.000 πολίτες που θα βγαίνουν από κληρωτίδα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, άλλαξε το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε πίστωση «πόντων» για μελλοντικές συναλλαγές στους λογαριασμούς όσων κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες αυστηρά μέσω POS.
Η αλλαγή αυτή προέκυψε μετά τα τεχνικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι για φέτος έχει προϋπολογιστεί ότι μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι αν το σύστημα εφαρμοστεί από το τέλος Ιουλίου τα ποσά που θα μοιράζονται μπορεί να αυξηθούν.

Σύλληψη 44χρονου σε χωριό της Χρυσούπολης για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, κατά τα χρονικά διαστήματα από 4-07-2016 έως 20-03-2017 και από 2-03-2017 έως 20-03-2017, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία και την επιχείρηση του αντίστοιχα, τα οποία βρίσκονται σε χωριό της Καβάλας.
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »