Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ: Το Σάββατο 24 Ιουνίου το 10ο τοπικό Φεστιβάλ ανάδειξης και διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς


Το 1986 ιδρύθηκε ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Διομηδείας» και σήμερα έχει περίπου 140 τακτικά μέλη.
Ένας από τους σκοπούς του συλλόγου είναι η διατήρηση, διαφύλαξη και ανάδειξη της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των εθίμων και της ιστορίας των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.
Παράδοση είναι η κληρονομιά του παρελθόντος .Τα έθιμα και οι παραδόσεις είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν την εικόνα και την πορεία του κάθε πολιτισμού ξεχωριστά μέσα στο πέρασμα του χρόνου.
Το 2000, συγκροτήθηκαν τα πρώτα χορευτικά μας τμήματα και άρχισε η διδασκαλία παραδοσιακών χορών.
Σήμερα, ο Σύλλογος μας διαθέτει 3 χορευτικά τμήματα, από παιδικό ,εφηβικό και ενηλίκων, με 70 χορευτές και χορεύτριες και 60 παραδοσιακές στολές διαφόρων περιοχών της Θράκης και του Πόντου.
Συμμετέχει, στις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας, αλλά και σε εκδηλώσεις πολλών άλλων περιοχών.
Για δέκατη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιήσουμε το 10ο τοπικό Φεστιβάλ ανάδειξη και διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς στις 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 8:30μμ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας  συμμετέχουν τα χορευτικά του συλλόγου μας , ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης και ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Αγ. Δημητρίου- Ρυακιου Κοζάνη (ο οποίος θα αναβιώσει το λαϊκό ποντιακό έθιμο των μωμογερων.
Μετά το πέρας της παράστασης θα ακολουθήσει παραδοσιακό λαϊκό γλέντι.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Σας περιμένουμε.
Η πρόεδρος και το Δ.Σ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »