Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

Σσσσσ.... Ψίθυροι - Έβρος: Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος FYROM ο οποίος μετέφερε 5 Σύριους λαθρομετανάστες

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Κύριε Φανουράκη, μπορείτε να βγάλετε ένα μήνυμα στο fb οτι αυτήν την ώρα (21.50 ημέρα Τετάρτη) η ΙΧ Μεραρχίας είναι θεοσκότεινη και δεν ανάβει καμιά λάμπα κι όλη η περιοχή "πνίγεται" στο σκοτάδι..; Εσάς σας παρακολουθεί φανατικά ο Δήμαρχος κι είμαστε σίγουροι (όλοι οι κάτοικοι...), οτι σε χρόνο ρεκόρ θ' ανάψουν οι λάμπες και θα κινητοποιηθεί τάχιστα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Θωμάς Ηλιάδης....Ευχαριστούμε εκ των προτέρων...
(Από ανάρτηση του εκδότη του «Μαχητή» Πάνου Παπαδόπουλου στο fib)
-Και ως εκ θαύματος μετά από δυο ώρες περίπου, άναψαν οι λάμπες και επανήρθε το φως στην ΙΧ Μεραρχίας….Βρε τον Μανώλη….

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Τι συμβαίνει και γιατί τον τελευταίο καιρό έχουμε τόσο συχνά βλάβες (;) στο κοινόχρηστο ρεύμα της ΔΕΗ που φωτίζει την κεντρική πλατεία και διάφορους δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να επικρατεί σκοτάδι…;
Πριν λίγες μέρες η κεντρική πλατεία μέχρι αργά το βράδυ, ήταν βυθισμένη στο σκοτάδι καθώς τα φώτα δεν άναψαν καθόλου μέχρι να αποκαταστήσουν το φωτισμό οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου γύρω στις 12 παρά…
Το ίδιο συνέβη το βράδυ της Τετάρτης και με την ΙΧ Μεραρχίας αλλά και με άλλους δρόμους της πόλης όπως για παράδειγμα την Αθανασίου Διάκου…
Ποια είναι λοιπόν η αιτία και δεν ανάβουν καθόλου τα φώτα όταν σκοτεινιάζει σε κάποιους δρόμους ή ανάβουν μετά τα μεσάνυχτα; Μπορεί τουλάχιστον να μας ενημερώσει ο Δήμος Ξάνθης;

Έβρος: Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος FYROM ο οποίος μετέφερε 5 Σύριους λαθρομετανάστες

Συνελήφθη χθες (22-6-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική οδό πλησίον της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου (διασταύρωση Δαδιάς), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Συμμετοχή του ΠΑΜΕ Ξάνθης σε διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Από τη Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ ανακοινώθηκε η συμμετοχή του σε διαμαρτυρία στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν πως,
«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά! Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης – 24 Ιούνη, 13.00 στην πλατεία Αριστοτέλους».
Η αναχώρηση από την Ξάνθη, στις 09.00 το πρωϊ από την πλατεία Ελευθερίας.

Στα τέλη Ιουλίου η β’ δόση επιδομάτων ΟΓΑ

Το τελευταίο δεκαήμερο Ιουλίου προσανατολίζεται o ΟΓΑ να βάλει τη β’ δόση των επιδομάτων.
Σε αυτή τη φάση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού συνεχίζουν τη διαδικασία αποδοχής και ελέγχου του εντύπου Α21 που πρέπει να συνοδεύει την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σε μια προσπάθεια να είναι όσο γίνεται πιο μεγάλος ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών.
Σε κάθε περίπτωση ο ΟΓΑ θα συνεχίσει να παραλαμβάνει αιτήσεις Α21 για χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου, σε ό,τι αφορά τη β’ δόση αυτών.
Οι αιτήσεις Α21 που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία θα μεταφερθούν προς εκκαθάριση για την γ’ δόση. Τα επιδόματα που θα χορηγηθούν αφορούν τόσο νέες περιπτώσεις δικαιούχων, όσο και εκκαθαρίσεις παλαιότερων που έπρεπε να ελεγχθούν πρόσθετα δικαιολογητικά.

ΔΕΗ: Εκπτωση 6% με προπληρωμή των λογαριασμών ενός έτους

Από τις 12 Ιουνίου 2017 η ΔΕΗ προσφέρει ένα νέο Πρόγραμμα παροχής εκπτώσεων για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.
Το νέο Πρόγραμμα “Προπληρωμένος Λογαριασμός” παρέχει έκπτωση 6% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών στους πελάτες που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό, προπληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους. Σε συνδυασμό με άλλα ισχύοντα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Συνέπειας 15%, οι πελάτες μπορούν έχουν συνολικό όφελος έως 21% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών τους.
Η ΔEH καλεί τους πελάτες να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Προπληρωμένος Λογαριασμός και να ωφεληθούν με την επιπλέον έκπτωση 6%.
Αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και την κατάθεση σχετικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να απευθύνονται στα Καταστήματα της ΔEH ή στις υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών.
Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται από το 11770 και στο www.dei.gr

Έβρος: Άρση μέτρων απαγόρευσης αλιείας για ζώντα δίθυρα μαλάκια

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, κατόπιν εισήγησης του Τμήματος Κτηνιατρικής, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στις ζώνες αλιείας Ζώντων Δίθυρων Μαλακίων: Κ2- 300 μέτρα ανατολικά του Λιμένος Μάκρης – 300 μέτρα δυτικά του Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Κ3- Ανατολικός βραχίονας ρέματος Μαΐστρου – 300 μ. δυτικά ρέματος Λουτρού. Η άρση οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα εργαστηριακά αποτελέσματα σε δείγματα σάρκας μυδιών και θαλασσινού νερού είναι εντός των προβλεπομένων ορίων.
Η αλιεία μυδιών από τις παραπάνω ζώνες και η διάθεσή τους στην αγορά επιτρέπεται αφού πρώτα περάσουν από Κέντρο Καθαρισμού και Κέντρο Αποστολής, μια και οι ζώνες της περιοχής είναι κατηγορίας Β΄. 
Η εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου και στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης. 

Νέα ευρήματα προέκυψαν μετά τη σύλληψη 2 ατόμων για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών
Βρέθηκαν ακόμη 5.131 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

Σε συνέχεια του από 19-6-2017 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, σχετικά με τη σύλληψη δύο ατόμων για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, ανακοινώνονται νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας. 
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, οι παραπάνω αστυνομικοί μετέφεραν το όχημα που εντοπίστηκε σταθμευμένο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε ειδικό χώρο για την πραγματοποίηση εμπεριστατωμένης έρευνας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίσθηκε μία ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σκελετό του οχήματος, στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν ακόμη πέντε (5) συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 5.131 γραμμαρίων.
Συνολικά για την συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκαν 31 κιλά και 853 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Αλεξανδρούπολη: 29χρονος έκλεψε ανεμοθώρακες από δύο μηχανές!

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 17 έως 19-6-2017 αφαίρεσε από δύο σταθμευμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες στην Αλεξανδρούπολη, δύο ανεμοθώρακες.  Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και το όχημα του δράστη βρέθηκαν οι δύο αφαιρεθέντες ανεμοθώρακες, οι οποίοι κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »