Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Σσσσσ....Ψίθυροι - Δύο τράπεζες έδωσαν 5 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες στα ΜΜΕ!


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Η περιοχή μας αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα την πιο φημισμένη περιοχή παραγωγής καπνού. Συγκεκριμένα, τα αρωματικά καπνά ανατολικού τύπου και ιδιαίτερα η ποικιλία «μπασμάς» που καλλιεργούνταν στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα γνωστά για την υψηλή τους ποιότητα και πωλούνταν σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Η εντατική τους παραγωγή και η συστηματική δραστηριοποίηση των καπνεμπόρων στην παγκόσμια αγορά, έθεσε τις περιοχές αρκετά ψηλά στην κατάταξη με τις πλουσιότερες περιοχές της χώρας.
Για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε και να ενισχύσουμε την τοπική εικόνα και παράλληλα το ενδιαφέρον και την εκτίμηση για την τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις τα Επιμελητήρια Αν. Μακεδονίας & Θράκης και το Επιμελητήριο Σερρών, δημιουργήσαμε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τίτλο « Οι Δρόμοι του Καπνού».
(Από το δελτίο τύπου του ΕΒΕ Ξάνθης για τους «δρόμους του Καπνού»)
-Τώρα μάλιστα…Αντί για τις Περιφέρειες, ανάλαβαν δράση τα Επιμελητήρια και για τον καπνό….

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Στενοχωρήθηκαν οι τουρκοπράκτορες, αλλά επί τέλους αρχίζουν κάποιοι να ξυπνούν στο αθηνοκεντρικό κράτος, που ξέχασε ότι η Θράκη είναι ελληνικό έδαφος. Υπενθυμίζουμε, ότι ο τουρκόψυχος δήμαρχος ζητούσε τουρκομαθείς υπαλλήλους -και μάλιστα επιλεγμένους από την Άγκυρα- με το επιχείρημα δήθεν ότι οι Πομάκοι δεν γνωρίζουν ελληνικά.
Ακόμη και αλήθεια να είναι, το ελληνικό κράτος τοποθετεί διερμηνείς.
Πουθενά δεν προβλέπεται ότι πρέπει ο δημοτικός υπάλληλος να γνωρίζει οπωσδήποτε τουρκικά, και μάλιστα πιστοποιημένα από τουρκικό πανεπιστήμιο.
Οι προσπάθειες ελληνόψυχων φορέων της Θράκης έπιασαν τόπο. Θέλει πολλή δουλειά όμως ακόμη.
«Καλ»

Συνεδριάζει την Παρασκευή 16 Ιουνίου (12.00) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μύκης

Συνεδριάζει την Παρασκευή 16 Ιουνίου (12.00) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μύκης προκειμένου να λάβει αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
1.Αναλήψεις υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2017
2.Ανατροπές αναλήψεων υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2017
3.Εισήγηση για τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017
4.Έγκριση δαπάνης, καθορισμός τρόπου εκτέλεσης, όρων διακήρυξης και ψήφιση-διάθεση σχετικής πίστωσης για την εκτέλεση των «Υποστηρικτικών μελετών για τον έλεγχο της καταλληλότητας χώρου για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου Σμίνθης".

Δύο τράπεζες έδωσαν 5 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες στα ΜΜΕ!

Το ποσό των 5.459.655,69 ευρώ δαπάνησαν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank το πρώτο τρίμηνο του 2017 για τη διαφημιστική προβολή τους στα Μέσα Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4374/2016 (ΦΕΚ Α΄50/1.4.2016) «Διαφάνεια στις σχέσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων με επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης και επιχορηγούμενα πρόσωπα».
Συγκεκριμένα, η Εθνική δαπάνησε 3.186.079,59 ευρώ στα Μέσα και επιπλέον 1.099.687,68 ευρώ για πληρωμές ΦΠΑ, αγγελιοσήμου, ειδικού φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων και λοιπές επιβαρύνσεις. Από τα 5,46 εκατ. ευρώ το μεγαλύτερο ποσό απορρόφησε η Αntenna TV με 376.997 ευρώ, η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση πήρε 366.485 ευρώ και η Ειδήσεις Ντοτ Κομ 295.619 ευρώ.
Η Alpha Bank δαπάνησε συνολικά 2.273.576,10 ευρώ για διαφήμιση στα Μέσα και επιπλέον 134.361,91 ευρώ για πληρωμές φόρου τηλεόρασης (127.657,10 ευρώ), ειδικού τέλους 0,02% (576,53 ευρώ) και δημοτικού τέλους 2% (6.128,28 ευρώ). Η Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Εκδοτική απορρόφησε το υψηλότερο ποσό, που έφτασε τα 253.626,36 ευρώ και ακολούθησε η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση με 160.624,36 ευρώ και η Εξερευνητής-Εξπλόρερ με 148.026,72 ευρώ.
Πηγή: http://www.typologies.gr

Καβάλα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου - Έδωσε 1.000 ευρώ για μηχανή που ποτέ δεν παρέλαβε

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 44χρονου ημεδαπού. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 55 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, ο 44χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 55χρονος, σχετικά με πώληση δίκυκλης μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 55χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 44χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 13 και 14-11-2016, σε τραπεζικό λογαριασμό του 22χρονου, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ για την αγορά της παραπάνω μοτοσικλέτας, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Προμαχώνας: Βούλγαρος προσπάθησε να περάσει 264 λαθραία ποτά

Στη σύλληψη ενός 33χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για εισαγωγή λαθραίων ποτών στη χώρα, προχώρησαν την Τρίτη στον Προμαχώνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 33χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 264 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών (κεντρική φωτογραφία), τις οποίες είχε εισάγει παράνομα στη χώρα.
Τα λαθραία ποτά θα παραδοθούν στο Τελωνείο Σερρών για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ το όχημα του 33χρονου κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

Τραυματισμός ναυτικού σε κρουαζιερόπλοιο στην Καβάλα

Ένας 49χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «STAR FLYER» σημαίας Μάλτας, τραυματίσθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εργασιών, το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ το πλοίο ήταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Καβάλας.
Για περιστατικό τραυματισμού, αμέσως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας από τον υπεύθυνο ναυτικό πράκτορα.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καβάλας απ' όπου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης για παρακολούθηση και προληπτικές εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί χαλβά λόγω σαλμονέλας

Στην ανάκληση χαλβά ελληνικής προέλευσης προχωρά ο ΕΦΕΤ, ύστερα από την ανίχνευση salmonella spp.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη στα σύνορα ενός προϊόντος ταχινιού, ελληνικής προέλευσης, επειδή ανιχνεύτηκε σε αυτό η παρουσία salmonella spp. Το ανωτέρω προϊόν, σε συνέχεια ελέγχων του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπιστώθηκε ότι έχει διακινηθεί και στην εγχώρια αγορά».
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Εξαιρετικό παρασκεύασμα από ταχίνι χωρίς ζάχαρη και χωρίς σάκχαρα με διαιτητικές ίνες και γλυκαντικά» σε συσκευασία 450gr, με αριθμό παρτίδας LOT 10014480 και ημερομηνία λήξης 30.12.2018, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Κοσμίδη - Γαβρίλη Χαλβάς Δραπετσώνας», Αγίου Δημητρίου 7-9, Δραπετσώνα Πειραιάς.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
 «Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, (η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι) να μην το καταναλώσουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαγωνισμός του Δήμου Ξάνθης για προμήθεια και τοποθέτηση πινακίδων αριθμοθεσίας & ονοματοθεσίας οδών
Συνοπτικός διαγωνισμός του Δήμου Ξάνθης, με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας και τοποθέτησης πινακίδων αριθμοθεσίας & ονοματοθεσίας οδών, μετά των ιστών τους, στην περιοχή Χρύσας, Ευμοίρου, βιοτεχνικής περιοχής & πόλης Ξάνθης, προϋπολογισμού 70.125,04€ με το ΦΠΑ.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμους Ξάνθης την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017. Η ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών είναι 10:00 και η ώρα λήξης 10:30. Μετά τη λήξη της παραλαβής προσφορών θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσφράγισης, ενώπιον της Επιτροπής διαγωνισμού.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »