Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

Δίκη Μπουδακίδου:7 χρόνια φυλακή στον πρώην Νομάρχη Καβάλας Θ. Καλλιοντζή, ένοχοι όλοι!

Η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης ήταν σύμφωνη με την εισήγηση του εισαγγελέα κ. Παπαοικονόμου
Ένοχοι όλοι αργά το μεσημέρι της Τρίτης στην εκδίκαση της υπόθεσης Μπουδακίδου, μιας υπόθεσης που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη όχι μόνο της Καβάλας αλλα όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ  από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε. 
Η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης ήταν σύμφωνη με την εισήγηση του εισαγγελέα κ. Παπαοικονόμου, ο οποίος νωρίς το πρωί της Τρίτης, είχε προτείνει την ενοχή όλων των κατηγορούμενων σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το κατηγορητήριο -δηλ. για απιστία σε βάρος της Νομαρχιακής Διοίκησης Καβάλας.
Ωστόσο την Εισαγγελική πρόταση να μην αναγνωρισθεί  κανένα ελαφρυντικό στον π. Νομάρχη Θ.Καλλιοντζή και στην Σ.Μπουδακίδου που οδήγησε τελικά σε νέα διακοπή την ακροαματική διαδικασία αποφασίσθηκε τελικά απο το Δικαστήριο να δοθούν όπως και στους υπόλοιπους κατηγορουμένους τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου.
Η πρόεδρος κ. Γεωργία Σακάλογλου πρότεινε αρχικά ποινές 8 χρόνια στον Νίκο Τζαμαλίκο, 10 χρόνια στη Σοφία Μπουδακίδου, 6 χρόνια στο Κ.Τζώτζο, 8 χρόνια στον Γ.Τσαλουχίδη, 8 χρόνια στο Θόδωρο Καλλιοντζή και 8 χρόνια στον Κώστα Τσακίρη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 6 κατηγορουμένων κ.κ. Γκρόζος, Γκουρτζής, Παύλου, Δαλακούρας, Μαργαρίτης, Κοεμτζίδης ζήτησαν τα ελάχιστα για να ανακοινωθούν ευθύς αμέσως οι τελικές ποινές για την υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία της Καβάλας. 
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από εξαντλητική διαδικασία επέβαλε φυλάκιση 10 ετών στην Σ.Μπουδακίδου , από 7 χρόνια σε Καλλιοντζή Τζαμαλίκο, Τσαλουχίδη και Τσακίρη ενώ 5 χρόνια φυλάκιση επιβλήθει στον Κ. Τζώτζο.
Τόσο ο Νίκος Τζαμαλίκος όσο και Γιώργος Τσαλουχίδης αντιμετώπισαν σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου την ίδια κατηγορία αυτής της υπηρεσιακής απιστίας ενώ η Σ.Μπουδακίδου καταδικάστηκε ως άμεση συνεργός, ο π. Αντινομάρχης Κ.Τζώτζος καταδικάσθηκε με την κατηγορία της απλής συνέργειας ενώ το δικαστήριο καταδίκασε για απιστία κατ ΄εξακολούθηση τόσο τον Θ.Καλλιοντζή όσο και τον Κώστα Τσακίρη.
Ολοι οι καταδικασθέντες έκαναν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ για τη Σοφία Μπουδακίδου η οποία αποφυλακίζεται λόγω της αρχικής φυγοδικίας της της επιβλήθηκε και η υποχρέωση να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμετο στο Α.Τ. της περιοχής της.
Ολοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι θα καταφύγουν στο Εφετείο προκειμένου να πετύχουν μείωση των ποινών τους ενώ τόσο οι κ.κ. Τζώτζος και Τσαλουχίδης δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν ξανά με τα κοινά ούτε θέλουν να έχουν πολιτικό μέλλον, το ίδιο μάλιστα δήλωσε και ο συνήγορος του τ. Νομάρχη  Καβάλας ο οποίος δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει εγκαταλείψει κάθε πολιτική βλέψη.
Όλες οι ποινές (οι οποίες επιβλήθηκαν κατά πλειοψηφία) συνοδεύονται από 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση επί των ποινών. Η Σοφία Μπουδακίδου, από την πλευρά της, αποφυλακίζεται αλλά υποχρεούται παράλληλα να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »