Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 960.000 ΕΥΡΩ Για νέο κυνοκομείο με 40 θέσεις σκυλιών!ΛΕΦΤΑ υπάρχουν στον Δήμο Πρότυπο!!! Και πολλά μάλιστα…
Αυτό τουλάχιστον αποδείχτηκε περίτρανα από τα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, τόσο στο θέμα του νέου Κυνοκομείου Δήμου Ξάνθης, όσο και στην επιχορήγηση των 140.000 ευρώ για το δημοτικό ραδιόφωνο!!! Θέματα που πέρασαν κατά πλειοφηφία με τον επικεφαλής μάλιστα της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάση Ξυνίδη ξεκάθαρα να τονίζει ότι «θα πάει το θέμα στην Δικαιοσύνη, διότι το δημοτικό ραδιόφωνο δεν περνάει τις θέσεις της παράταξης Κοινωνία Δημοτών κι έχει καταστεί στην ουσία ραδιόφωνο που προπαγανδίζει και προβάλει μόνο τον Δήμαρχο!»
Αναλυτικότερα:
Τρομερή ένταση προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης για το θέμα της κατασκευής νέου κυνοκομείου στο Δήμο Ξάνθης προϋπολογισμού 960.000 ευρώ για τις θέσεις 40 σκυλιών. Δηλαδή ούτε ξενοδοχείο 4 αστέρων νάτανε!
Ως προς το νέο δημοτικό κυνοκομείο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης σχολίασε καυστικά το συνολικό ποσό των 960.000 που έχει προϋπολογιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία προς δημοπράτηση (η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση κατά πλειοψηφία) καθώς αντιστοιχεί σε 24.000 ευρώ για κάθε μία από τις 40 θέσεις σκύλων που θα φιλοξενούνται, χαρακτηρίζοντας υπέρογκο και προκλητικό το ποσό. Μάλιστα υποστήριξε ότι το ίδιο έργο είχε ξανασυζητηθεί στο παρελθόν αλλά για ποσό 600.00 ευρώ που τώρα αυξήθηκε αισθητά ενώ είχε και έντονη αντιπαράθεση με την διευθύντρια Τεχνικών κ.Μανά για το συγκεκριμένο θέμα, με την τελευταία να μην απαντάει στα περισσότερα ερωτήματά του…
Από την πλευρά του ο Ι. Καμαρίδης της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ υποστήριξε ότι το ποσό αναπροσαρμόζεται συνεχώς προς τα πάνω και εκφράζει την έντονη οργή και διαμαρτυρία του για δεύτερη φορά ενώ ο Μανώλης Φανουράκης σχολίασε με ειρωνία ότι   αφού ο Δήμος μπορεί να δώσει 960.000 ευρώ για ένα κυνοκομείο, απορεί γιατί δεν δίνει αντίστοιχο ποσόν για ένα νέο κολυμβητήριο.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδήμαρχου Αλέξανδρου Κυριακίδη που ισχυρίστηκε ότι έκανε μελέτη για πολυτελές ξενοδοχείο της Θάσου και το κάθε δωμάτιο δεν ξεπερνούσε τις 12.000 ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια…ψήφισε με δυο χέρια το έργο!!
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα αρκέστηκε στο να πει ότι «ένα καλό και σύγχρονο κυνοκομείο του Δήμου θα πρέπει να κοστολογηθεί και πληρωθεί ανάλογα…», για να περάσει τελικά το έργο κατά πλειοψηφία.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ
Στην συνεδρίαση της Τρίτης ωστόσο καταγράφηκαν σοβαρές αντιδράσεις και για τις ασφαλτοστρώσεις του Δήμου Ξάνθης, που επίσης εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με τον πρώην αντιδήμαρχο Ξάνθης Αλέξανδρο Κυριακίδη και πάλι να διαμαρτύρεται ότι επί τρία χρόνια ζητάει να ασφαλτοστρωθεί η οδός Ηφαίστου αλλά δεν εισακούγεται από τις υπηρεσίες και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη για να εισπράξει την έντονη αντίδραση του τελευταίου ότι, «ούτε σε 40 χρόνια θα ασφαλτοστρωθεί η Ηφαίστου…»
Τελικά και αυτό το συγκεκριμένο θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία…Share this

Related Posts

Previous
Next Post »