Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ! Με ένα πούλμαν, οι συμβασιούχοι της Ξάνθης συμμετείχαν χθες στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα, στο πλευρό τους και ο Δήμαρχος Ξάνθης

Χιλιάδες εργαζομένων και ιδιαίτερα συμβασιούχων των ΟΤΑ έδωσαν χθες το ενωτικό και αγωνιστικό παρών στην μαχητική συγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη και πορεία στη Βουλή, με αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις των συμβασιούχων και να προσληφθούν με σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Στη συγκέντρωση και πορεία έδωσαν το παρών στην πρώτη γραμμή αντιπροσωπεία της Ξάνθης (περίπου 50 άτομα) με επικεφαλής από τη μια τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης Δημήτρη Γαλανόπουλο (στο πλευρό του και ο γνωστός συνδικαλιστής Μπάμπης Ευστρατίου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών ΟΣΥΑΠΕ) κι από την άλλη τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις του στήριξε απολύτως τον αγώνα και τα αιτήματα των απεργών και διαδηλωτών, επιλέγοντας μάλιστα στη πορεία να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή με το μπλοκ των συμβασιούχων της Ξάνθης και όχι με τους Δημάρχους της ΚΕΔΕ που επισκέφθηκαν τον Σκουρλέτη.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Αρχικά τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια κλιμακώθηκαν έξω από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, όταν οι εργαζόμενοι έφτασαν έξω από το Κοινοβούλιο -και ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης είχε ήδη ματαιώσει τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ- ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Μόλις οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να μπουν στο περιστύλιο της Βουλής, τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση. Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκτόξευσαν σκουπίδια προς τους αστυνομικούς και οι τελευταίοι απάντησαν με χημικά. Στη συνέχεια οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να ρίξουν την μπάρα στην είσοδο της Βουλής, με τα ΜΑΤ και πάλι να τους σταματούν. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας υποστήριξε πως από τα επεισόδια υπάρχουν 5 τραυματίες.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία όπως είπε ο πρόεδρος του οργανισμού απέβη άκαρπη.
Μετά τη Βουλή, η διαμαρτυρόμενοι έφτασαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αποτέλεσμα να κλείσει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφάς από το ύψος της Βουλής, έως το Χίλτον.
Νωρίτερα το πρωί, δημιουργήθηκαν επεισόδια στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα, κάποιοι έβαλαν και φωτιά σε σκουπίδια, ενώ έριξαν και το προστατευτικό ρολό μπροστά από την είσοδο.
Όταν, δε, εμφανίστηκαν κάποιοι δήμαρχοι-μέλη της ΚΕΔΕ, αποδοκιμάστηκαν έντονα, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δέχθηκε και επίθεση, με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ να εκτοξεύουν εναντίον του νερά και καφέδες. Τελικά, ο κ. Πατούλης φυγαδεύθηκε, ενώ η προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της ΚΕΔΕ με τον κ. Σκουρλέτη αναβλήθηκε.
Υπολογίζεται πάντως ότι στην χθεσινή πορεία συμμετείχαν πάνω από 2.500 άτομα ενώ βροντερό ήταν το παρών της Ξάνθης με 50 συμβασιούχους και πανό που κρατούσαν στα χέρια τους, η δε μεταφορά τους έγινε εκεί με ΚΤΕΛ Ξάνθης.
Οι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι των Δήμων, έχουν μπροστά τους ένα σκληρό και επίμονο αγώνα ενάντια σε όλο το μνημονιακό μπλοκ, δεν έχουν, όμως, καμιά άλλη επιλογή από το να επιδείξουν αντοχή και να συνεχίσουν μέχρι τέλους τον ελπιδοφόρο αγώνα τους και μέχρι τη νίκη.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »