Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Σε μια ανταγωνιστική οικονομία, πως είναι δυνατόν να μην κλείσουν τόσα ιδιωτικά ραδιόφωνα, όταν το δημοτικό ραδιόφωνο έχει τόσο υψηλές επιχορηγήσεις και...ανέσεις;  Σε σημείο να θέλει μόνο για…ταξίδια 3.000 ευρώ; Λεφτά υπάρχουν! Και δεν τα πληρώνει φυσικά ο Δήμαρχος…
…..
*Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρεις νέες πράξεις που αφορούν στη φροντίδα, τη φιλοξενία και τη στήριξη παιδιών απόρων οικογενειών και παιδιών με αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 2.787.075 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.
Συγκεκριμένα, η πράξη με τον τίτλο «Δράση 9i.22.1: Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας και Φιλοξενίας Παιδιών 2017-2018», προϋπολογισμού 1.979.575 ευρώ, θα παρέχει σε γυναίκες και άνδρες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Η πράξη αφορά σε περίπου 780 ωφελούμενους.
Η πράξη «Δράση 9i.22.2: Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας και Φιλοξενίας Παιδιών με Αναπηρία 2017-2018», προϋπολογισμού 97.500 ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση γονέων, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν εξαρτώμενα παιδιά και εφήβους με νοητική ή/και κινητική αναπηρία. Ειδικότερα, αφορά στην παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες. Από την πράξη αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 20 ωφελούμενοι.
……
*Τέλος, η πράξη «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, σχολικό έτος 2017-2018», προϋπολογισμού 710.000 ευρώ, αφορά στην υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η υποστήριξη περιλαμβάνει και τους μαθητές με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω κινητικών αναπηριών καθώς και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσληφθεί Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, όπως σχολικοί νοσηλευτές, για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης

*Και μια ανακοίνωση καταγγελία που πήρα στη στήλη:
Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων καταδικάζει την ασέβεια της κυβέρνησης της Τουρκίας και προσωπικά του κ. Ερντογάν στην «Αγιά Σοφιά», ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων προχωρά στη συλλογή στοιχείων για προσφυγή στα Διεθνή Δικαστήρια εναντίον του κ. Ερντογάν. ο οποίος εξελίσσεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Ερντογάν οφείλει να λογοδοτήσει για ενδεχόμενη εμπλοκή του στη διακίνηση όπλων προς τον ISIS , τον ξυλοδαρμό Κούρδων διαδηλωτών στις ΗΠΑ, τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας , την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, την άδικη φυλάκιση Τούρκων πολιτών (βουλευτών, δημοσιογράφων , πολιτικών κ.α), τις ομαδικές διώξεις αντιφρονούντων και βεβαίως τη βεβήλωση της μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των χριστιανών της Ανατολής, αρνούμενος τη γενοκτονία των Ελλήνων (μόλις σήμερα).
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, να οδηγήσει  τον κ. Ερντογάν ενώπιον της δικαιοσύνης για όσα έχει πράξει  και την Ελληνική κυβέρνηση να διεθνοποιήσει τα όσα έχουν συμβεί και να απαιτήσει την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας και την απονομή δικαιοσύνης. 
       Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας             
Γεώργιος Παρχαρίδης                                                               Ιωάννης Αντωνιάδης               
…….

*Δεκατρία νέα σημεία τροφοδοσίας CNG σε 10 υπάρχοντα πρατήρια υγρών καυσίμων θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η ΔΕΠΑ, καθώς εγκρίθηκε η ένταξη του σχετικού έργου στον ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connection Europe Facility - CEF).
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, έχει εγκριθεί η ένταξη του έργου “Study on a pilot CNG fueling Station network across the Greek part of the Orient East Mediterranean Road Corridor” στο μηχανισμό CEF.
……
*Το έργο αφορά την υλοποίηση μελέτης με πιλοτικές δραστηριότητες την υλοποίηση 13 σημείων τροφοδοσίας CNG σε 10 υπάρχοντα πρατήρια υγρών καυσίμων, κατά μήκος του οδικού κεντρικού δικτύου.
Συγκεκριμένα, τα 10 πρατήρια βρίσκονται στο οδικό ύψος της Λάρισας, Θήβας, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Κοζάνης, Κιάτου, Ιωαννίνων, Ξάνθης και Σερρών.
Τα σημεία ανεφοδιασμού σταθμών CNG θα κατασκευαστούν εντός υπαρχόντων πρατηρίων υγρών καυσίμων με επέκταση της ισχύουσας άδειας λειτουργίας. 
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Την παραπομπή 8 ατόμων, μεταξύ αυτών και των αδελφών Ψωμιάδη, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης στην υπόθεση με τις απ' ευθείας αναθέσεις έργων ύψους μέχρι 45 χιλιάδων ευρώ, τα λεγόμενα 45άρια, και τις παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα με το υπ' αριθμόν 419 βούλευμα του ΣΕΘ παραπέμπονται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, ο πρώην γ. γραμματέας Δημήτρης Λευκόπουλος, ο διευθυντής και τέσσερις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης που κατηγορούνται για απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία και ψευδή βεβαίωση, κατά περίπτωση.
Αρχικά είχε ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος 29 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν και οι αδελφοί Ψωμιάδη. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες 20 άτομα, μεταξύ αυτών ένας πρώην αντινομάρχης, ένας πρώην δήμαρχος, μέλη νομαρχιακού συμβουλίου και υπάλληλοι ενώ έπαψε οριστική η ποινική δίωξη για άλλον έναν κατηγορούμενο, λόγω θανάτου.
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »