Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, παρουσιάζει το βιβλίο του στη Ξάνθη

Σε καρέκλα με τους θεατές κάθισε χθες ο Δημήτρης Μπένης παρακολουθώντας το δημοτικό συμβούλιο, σε αντίθεση με κάποιους δημοσιογράφους που προτίμησαν τα δημοσιογραφικά έδρανα! Για να τους ευχηθούν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, άντε και καλοί…συνάδελφοι!
ΑΛΕΚΤΩΡ
…….

*Ξεκινάω με κάτι ξεχωριστό σήμερα, πολιτικό και πολιτιστικό….Συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στις 20.00 στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό Μουσείο της ΦΕΞ, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, θα κάνει την παρουσίαση του βιβλίου του, «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση», Βιβλιοπωλείον της Εστίας
….
*Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας του βιβλίου Στέλιος Κούλογλου, ο καθηγητής και πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Χρήστος Χούχος και ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μπακάλης.
Ενώ την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος
…..
*Μου κάνει ωστόσο εντύπωση ότι στη παρουσίαση δεν βρίσκεται κάποιος από τους επώνυμους αντιστασιακούς που εξορίστηκαν την περίοδο της Χούντας στα νησιά και θα μπορούσαν να αναφερθούν με βάση και τις προσωπικές τους εμπειρίες, ωστόσο αυτό είναι θέμα του συγγραφέα…
……

*Αλλάζω θέμα. Τουλάχιστον τα 2/3 των νυν δημοτικών συμβούλων με το σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύει για τις άλλες δημοτικές εκλογές, θα μείνουν ΕΚΤΟΣ δημοτικού συμβουλίου….
Αν μάλιστα ισχύσει και μονοσταυρία κι όχι τριπλοσταυρία που ευνοεί τους λεγόμενους επαγγελματίες, τότε είναι που θα ΚΛΑΨΟΥΝ πολλοί περισσότεροι!
Αυτό συζητιόταν έντονα στη χθεσινή συνεδρίαση…
…….

*Ο Δημήτρης Μπένης στο μεταξύ και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κάθισε σε μια καρέκλα στη «γαλαρία» του κόσμου κι όχι στα έδρανα φυσικά…
Προκειμένου να μην υπάρχει άλλωστε και κάποια παρεξήγηση!
……
*Απών από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Τσεγγελίδης αφού με τέτοιο καύσωνα, λογικό ήταν να προτιμήσει την πισίνα του Hotel Nemesis!
…..

*Από τα ενδιαφέροντα της χθεσινής συνεδρίασης αν και ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης ως θέμα.  Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του 16χρονου που είχε τραυματιστεί τον περασμένο Απρίλη στο κενό όταν έπεσε από τον όροφο του δημοτικού κολυμβητηρίου.
….
*Να σημειώσω ότι την πρωτοβουλία πήρε η ΕΛΜΕ Ξάνθης και το θέμα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Ανταμπούφης που ζήτησε την συνδρομή του Δήμου προκειμένου να βοηθήσει ο Δήμος στην αποθεραπεία του.
Στο ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης που ζήτησε από τον Δήμαρχο να εξαντλήσει τις δυνατότητές του ο Δήμος και να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί την οικογένεια.

*Απόλυτα σύμφωνο βρήκε φυσικά το ίδιο θέμα και τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, που ομόφωνα μάλιστα εξουσιοδοτήθηκε να κάνει ότι το καλύτερο γίνεται για την αποθεραπεία του 16χρονου μαθητή που ήδη όπως αποκάλυψε ο πατέρας στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Πάνου Παπαδόπουλου βρίσκεται ήδη σε κέντρο αποκατάστασης στη Κοζάνη και η κατάστασή του βελτιώνεται.
-Ευχαριστώντας μάλιστα ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο Αλεξία Γκιρτζίκη και τον δημοτικό σύμβουλο Στέλιο Γουναρίδη για την συμπαράσταση.
…..

*Να επικροτήσουμε πάντως κι εμείς ως «Αδέσμευτη» την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτη Καμαρίδη που πρότεινε την ενίσχυση του 16χρονου και προσωπικά από τους δημοτικούς συμβούλους.
….

*Να σημειώσω τέλος  ότι για το θέμα του ατυχήματος κατέθεσε  και ερώτηση προς τον Πρόεδρο ο Ν. Ανταμπούφης, που μεταξύ των άλλων ζητάει να μάθει και για τις ενέργειες του Δήμου Ξάνθης και για την περιφρούρηση του χώρου, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο για να απαντήσει η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη ενημερώνοντας το σώμα ότι έχουν γίνει έγγραφα και προς την Αστυνομία αλλά και μήνυση κατ’ αγνώστων για τους βανδαλισμούς.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »